Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Наслаждението от Пътя


Guest Христо

Recommended Posts

За мен, в усещането за повече свобода.:hypocrite: "На пътя" не значи да следваш някакво определено учение или школа...Когато си в т. нар. "светски кръг" на пентаграма, Учителя казва, че там живота работи върху човека без активното участие на неговото съзнание - той се движи несъзнателно и не е господар на себе си и обстоятелствата в живота си. Във втория кръг - духовния - човека вече поема нещата в собствения си живот в свои ръце, става отговорен, и вече започва да се учи той да си определя условията, а не както преди, те него.:hypocrite:

Това усещане за свобода...че моя живот си е в моите ръце, и не зависи от други...че мога да определям за себе си какво и как да става...как да мисля, как да се чувствам, какво да правя, и какво не...това е.

Всичко е по-различно, възприемането е различно...но и това "стъпване на пътя" си става на определеното време, не преди това.

Линк към коментар
Share on other sites

Наслаждението е в това да имаш все по - голям контрол над себе си, все по - трудно да се поддаваш на негативни пориви, да си все по - положителен в отношенията си към себе си и към другите, все по - спокоен, овладян и силен, чувстващ се все по - свободен и радостен. Наслаждение е да побеждаваш себе си, слабостите си, да израстваш, да се надмогваш, да се променяш. Бях се заканил в края на миналата година, че ще стана нов човек. Промених нещо важно, но не станах напълно нов човек. За тази година съм още по - решен за промяна. :hypocrite: Надявам се в нейния край да мога да кажа, че е била надграждаща.

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...