Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Наслаждението от Пътя


Guest Христо
 Share

Recommended Posts

Guest Христо

Идеята за темата ми дойде от един пост на braman в темата за бързото духовно израстване.

Link to comment
Share on other sites

За мен, в усещането за повече свобода.:hypocrite: "На пътя" не значи да следваш някакво определено учение или школа...Когато си в т. нар. "светски кръг" на пентаграма, Учителя казва, че там живота работи върху човека без активното участие на неговото съзнание - той се движи несъзнателно и не е господар на себе си и обстоятелствата в живота си. Във втория кръг - духовния - човека вече поема нещата в собствения си живот в свои ръце, става отговорен, и вече започва да се учи той да си определя условията, а не както преди, те него.:hypocrite:

Това усещане за свобода...че моя живот си е в моите ръце, и не зависи от други...че мога да определям за себе си какво и как да става...как да мисля, как да се чувствам, какво да правя, и какво не...това е.

Всичко е по-различно, възприемането е различно...но и това "стъпване на пътя" си става на определеното време, не преди това.

Link to comment
Share on other sites

Guest Христо

Наслаждението е в това да имаш все по - голям контрол над себе си, все по - трудно да се поддаваш на негативни пориви, да си все по - положителен в отношенията си към себе си и към другите, все по - спокоен, овладян и силен, чувстващ се все по - свободен и радостен. Наслаждение е да побеждаваш себе си, слабостите си, да израстваш, да се надмогваш, да се променяш. Бях се заканил в края на миналата година, че ще стана нов човек. Промених нещо важно, но не станах напълно нов човек. За тази година съм още по - решен за промяна. :hypocrite: Надявам се в нейния край да мога да кажа, че е била надграждаща.

Edited by Христо
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...