Jump to content
Порталът към съзнателен живот

помощ ... агресивен съпруг


Recommended Posts

-постът e от името на моя позната :)

Здравейте, не знам към кого да се обърна и как да помогна на съпруга си.

С него се познаваме от 7 години, живееме заедно от почти толкова и имаме 2 прекрасни деца, нямаме финансови затруднения, нито проблеми от намесата на други хора в отношенията ни, нито в сексуално отношение, нищо, но мъжът ми има голям проблем със себе си. Много е раздразнителен, дразни го най-малкото нещо, дори неща, които не бих предположила, че могат да подразвят някого, във всяко действие намера някакъв скрит лош смисъл, когато се ядоса пие до безпаметно състояние, става много агресивен, после твърди, че нищо не помни, не се разбира с никого, нито с мен, нито с родителите си, които са едни чудесни хора и му помагат във всяко отношение, няма приятели, за него всички са луди и боклуци, иначе в моментите на проблясъци много ни обича и е много грижовен към нас, но те станаха все по-голяма рядкост. Напоследък става все по зле, когато се ядоса много и е пил, придобива невменяем вид. Заплаших го, че ще си тръгна с децата, но той каза, че едва ли не ще ме убие, случва се да му става лошо, когато го питам какво му е, казва, че все едно сърцето му спира, случва се да трепери, карам го да отидеме на лекар, но категорично отказва, карам го да спре да пие, но и това отказва. Направо не знам какво да правя, посъветвайте ме.

-мерси

Редактирано от lowriderzzz
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Похвално е, че си решил да помогнеш на своята позната. Изглежда, че жената е в задънена улица. На пръв поглед ми изглежда, че поради липсата на каквито и да е по-сериозни финансови и други от това естество проблеми, съпругът си търси причина да направи живота на семейството си "по-интересен". Липсата на приятели и неразбирателството с родителите показва, че той има сериозни проблеми с комуникацията. От моя скромен опит съм попадала на мъж, който се държи по подобен начин. Агресивността е признак на безпомощност и неудовлетворение от самия себе си. Може би този мъж не е толкова щастлив, например на работното си място. Трябва да се разбере къде се корени причината за неговия алкохолизъм. Доколкото разбирам има и здравословни последици, за съжаление. Вярно е, че той е голям човек и не могат да го накарат на сила да отиде на лекар, но смятам, че би било ако се събере цялото семейство в един от случаите, когато съпругът е видимо по-спокоен и да се обсъди неговото съсояние - че всички се тревожат за него и искат да му помогнат. Родителите му трябва да изиграят важна роля, а не да оставят съпругата да се справя сама с него, защото проблемите могат да ескалират.

Надявам се познатата ти да се справи с проблема -заплахите за напускане на дома надали са правилния подход, а по-скоро отчаян опит да се търси решение. Всички проблеми могат да се разрешат единствено с много любов и търпение, а когато са намесени и деца, това е задължително.

Линк към коментар
Share on other sites

За съжаление диагнозата ми звучи много, много познато. На годините на момичето и също с две деца - лекуващият го невролог съвсем сериозно ми каза, че за него е по-добре да живее сам, колкото и тежко несправедливо спрямо него да ми се струва това. Не го послушах. Оказа се прав. Понякога си мисля, че ако навреме бях се отдалечила, може би.... но нека не се намесвам в Божията воля - така беше, така е трябвало да стане - покрай мен и децата ни научиха много важни уроци, които сега им помагат.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...