rosi71 Добавено Септември 17, 2007 Доклад Share Добавено Септември 17, 2007 Здравейте, През 2005 г. преживях дренаж на белия дроб на 34 г. Никой не намери причината. Не съм пушачка. Преди 18 г. пуших малко като ученичка, нищо по-вече. През 2001 лежах в белодробна болница с хроничен обструктивен бронхит. Тренирам бягане около 10 мин. и малко йога. Всеки ден се питам кое за мен е вредно и полезно /като храна, спорт, начин на живот..../ Знам че капацитетът на белия дроб намалява с времето. Имате ли някакви идеи по тази тема. Благодаря Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кристиян Добавено Септември 18, 2007 Доклад Share Добавено Септември 18, 2007 Спонтанен пневмоторакс ли е състоянието, поради което се е наложило да се прави белодробен дренаж? Защото има много причини за поставяне на дренажи в плевралната кухина- пневмоторакс- спонтанен, травматичен, хемоторакс, хемопневмоторакс, възпалителни процеси и прочие. Дренаж е само п роцедурата, а би било добре за да получите някаква по-точна информация, да изложите диагнозата- би трябвало да е описана в епикризата, която сте получили след болничното лечение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
rosi71 Добавено Септември 19, 2007 Автор Доклад Share Добавено Септември 19, 2007 Кристиян каза: Спонтанен пневмоторакс ли е състоянието, поради което се е наложило да се прави белодробен дренаж? Защото има много причини за поставяне на дренажи в плевралната кухина- пневмоторакс- спонтанен, травматичен, хемоторакс, хемопневмоторакс, възпалителни процеси и прочие. Дренаж е само п роцедурата, а би било добре за да получите някаква по-точна информация, да изложите диагнозата- би трябвало да е описана в епикризата, която сте получили след болничното лечение. Да спонтанен пневмоторакс. Два месеца преди дренажа - беше спонтанен. Десет дни правих рентгенови снимки и лекарят каза че 90 процента се е възстановил белият дроб и това беше. След около месец забелязах, че имам постоянна температура 37 гр. и се чудех какво е. Плюс болка горе в рамото при дълбоко вдишване. След 2 месеца отидох на лекар и ми направиха директно дренаж. Епикризи не дават в Канада. Правиха ми два контролни цялостни прегледа при които резултатът беше хубав по думите на лекаря. С две думи - мъгла. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кристиян Добавено Септември 19, 2007 Доклад Share Добавено Септември 19, 2007 Вероятно причината е в т.нар. емфиземни були- мехури, представляващи дефект,поради вроден ензимен недостиг. Би трябвало в Канада лекарите да Ви обяснят от какво в крайна сметка боледувате, в какво се изразява това състояние, на какво се дължи-естествено чрез съответни изследвания, вкл. и генетична консултация, ако е необходимо. При това състояние със сигурност подлагането на белодробния паренхим на хипервентилиране- при физическо натоварване например, е желателно да се избягва- поне до доказване на причините и достатъчно информация, която да имате и да не сте на "тъмно". Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Септември 19, 2007 Доклад Share Добавено Септември 19, 2007 Предлагам да изпълнявате самостоятелно евтин природолечебен комплекс, в който няма пресилване - лреко раздвижване, самомасаж, правилно хранене и природни продукти. Много важно е да е укрепи общото състояние. Ако се интересувате, пишете ми на лични Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts