Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Феномените


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Какво мислите за феномените?Те са пратеници на Всевишния или просто -най-добрите психолози?

Може би и едното и другото. :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Феномените са при нас, защото идват да ни кажат нещо много важно ,те променят цялостното мисловно и енергийно ниво на човечеството.Забързват всичко ,карат нещата да се случат по-рано отколкото биха се случили по пътя на еволюцията ,те са част от самата еволюция.

Много хора се отнасят с недоверие към тях по някакъв абсурден начин. Или по-скоро ги приемат за твърде абсурдни.Но как няма да се получава така,като някои от нас са толкова стеснени в разбирането и съзнанието си ,че излиза много трудно да видиш новите хоризонти,ако цял живот гледаш света през 2 процепа .

Колко чудесно би било ако нямаше подобни мисловни бариери и всички хора са просветени,знаещи.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

някои от нас са толкова стеснени в разбирането и съзнанието си ,че излиза много трудно да видиш новите хоризонти,ако цял живот гледаш света през 2 процепа .

:thumbsup2:

Link to comment
Share on other sites

Guest valentinus

Нарастването на феномените и паранормалните явления са следствие от навлизането на човечеството в нова фаза на диалектичния кръговрат, при която започна изфиняване на расовото тяло и повишаване на податливостта на външни влияния - от егрегорите, еоните, ректорите /космократорите/ и особено от мистерийните планети Уран/по-висока октава на Венера/, Нептун /по-висока октава на Меркурий/ и особено Плутон /по-висока октава на Марс/. Влиянието им съответно върху чувствата, мисленето и волята водят до двоен ефект:

- масовия тип човек е подложен на емоционален стрес, мисловна буря и психични проблеми

- ученикът бива подпомогнат в "Издигането на сърцето" - към приемането на Божествената любов, появата на меркуриевия разум и израстването му до "живот в Гносиса" и новата воля - двигателят на Идващия Нов Човек...

Link to comment
Share on other sites

Факт е нарастването на феномените и паранормалните явления.Възможни са поне две търкувания:

1. това е признак на еволюционното развитие на човечеството, съответно- проявата на феноменални явления конкретно у някого е признак на неговата "напредналост"

2. това е признак за нова фаза в развитието на човечеството, но всъщност тази фаза е една възможност и няма да се случи безусловно, само защото времето е дошло и сме се родили точно ние и точно сега.

Считам, че е вярно второто тълкуване, а първото е много изкусително и предлага сериозни капани за реализацията на възможностите на новата фаза. Защото феноменът предоставя усещането за нарастнали възможности вече като реален факт и се отдалечаваме от идеята, че имаме нужда от промени в себе си. Струва ни се, че промените вече са станали и ние само трябва да ги използваме. А промените всъщност никак не са станали и има множество примери, доказващи това. Така един феномен може да ни отвори очите за по- фините реалноси от тези, които можем да пипнем с ръка, но може и да да ни омае със заблудата,че вече сме станали нови.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Според мене феномени и паранормални явления няма. Всичко е в границите на съвременното научно обяснение и на необятните възможности на мозъка и психиката. Просто хората трябва да тренират - йога, медитация, психофизиологически упражнениия... Всеки може да бъде феномен стига да има вяра в собствените си възможности и способности. А в основата на всичко е внушението и самовнушението (хетеросугестия и автосугестия).

Link to comment
Share on other sites

Така е. Но хората отъждествяват паранормалното със свръхестественото. А свръхестественото е обект на коментари от философията и богословието. А те са субективни хуманитарни науки.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...