Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Самолечение чрез силата на ума – възможно ли е?


 Share

Recommended Posts

Не съм писала отдавна тук... претърпях неприятен инцидент - преди около месец и половина на заледените улици счупих глезен - наместиха го веднага и сега прохождам от 5 дена (преди това не можех да стъпвам 45 дни заради пирони)въпреки рехабилитациите на които ходя стъпването в правилна посока е много трудно - все едно забравила съм как се ходи - възмовно ли е чрез медитация или някак от ума да си изправя стъпалото докъто е време - чувала съм че така хора си лекуват нелечими болести от самовнушение - положително разбира се

Link to comment
Share on other sites

Ами опитай! Няма как да знаеш докато не го направиш. :) Ако питаш другите хора, един ще ти каже едно, друг друго...:(

За някой може, за друг не...можеш, ако мислиш, че можеш.

Факта, че питаш другите хора за нещо, което се отнася за теб, е показателен...ако не вярваш, дори и традиционното лечение не е много от полза.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Системен

Именно съзнанието създава обкръжаващата ви действителност... Вие можете да се съгласите или да не се съгласите. Всичко е възможно стига да повярваш в него. Умът е велик лечител

Ето в тази книга има много факти за лечението на болести със силата на ума - http://chitanka.info:82/text/15967/17

Link to comment
Share on other sites

Възможно е. Стига да отделите нужното внимание/време за усвояване на техниките за работа с ума.

Ето много хубава книга, насочена към практиката. Включва идеите на метода Силва, но основата й е на духовно ниво. Освен това има предимството да е сравнително малка по-обем. Изложените в нея знание и съвети са ясни и вдъхновяващи.

"Живот без граници" на д-р Робърт Стоун - http://www.maxima.bg...tbezgr/main.htm

Главата за лечението - http://www.maxima.bg...votbezgr/IX.htm . Засяга теми като Здравето като мерило за добър живот, Лекуващата сила на мисълта, Връзката между ума и тялото, Упражнения за прилагане на киберфизиологията в лечението.

Edited by sawme
Link to comment
Share on other sites

Guest Системен

Зеланд най-добре описва дали е възможно с мисъл да оправим себе си и света си.

Светът е дуално огледало, от едната страна на което се намира материалната вселена, а от другата се простира безкрайното пространство на варианти.

Какво ще видите, когато „погледнете в себе си”? Всичко и нищо. Нищо - защото мозъкът е само примитивен биокомпютър. Всичко — защото той има достъп до безкрайното информационно поле, откъдето идват всички озарения и открития, интуицията и ясновидството. Но и това не е всичко.

Мисловната енергия при определени условия може да материализира един или друг сектор от пространството на варианти. Човек има способността да формира слоя на своя свят - своя отделна реалност. В този смисъл той е Бог. Само че с едно условие: властелинът трябва да си вземе даденото му право да властва. Ако човек смята, че е способен да управлява реалността, тя му се подчинява. Но ако не е - тогава реалността управлява човека. Той винаги получава онова, което си избира.

Защото е Бог.

Edited by Системен
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...