Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Липсващо либидо при жена


Recommended Posts

Здравейте!

Моят проблем е следният: имам дългогодишна приятелка (почти две години), но не поддържаме сексуална връзка. В началото ни спираше това, че се познаваме от кратко и не искахме да избързваме.

В последствие, опитвайки, се оказа, че аз имам проблем. Може би заради стрес или преумора (тя държи да го правим винаги на тъмно), но имах сериозни проблеми с ерекцията.

За известно време опитвахме, но по-късно спряхме, тъй като не се и не се получаваше.

Сега тя ми казва, че няма желание. Питал съм я дали е заради мен, тя твърди, че не изпитва влечение към никого, че е "асексуална", че не изпитва желание дори да мастурбира.

Моля ви, кажете ми какво да правим? Тя не желае да се консултира с психолог, пиша тук без нейно знание - твърди, че иска да правим секс, но просто не изпитва желание, когато дойде "моментът". Опитвам да я възбудя с действия, думи, да я настроя на романтична вълна, но без успех.

Възможно ли е моите проблеми да са я направили фригидна?

Благодаря Ви предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Липсващо либидо? Не мисля - по-скоро несъзнавани блокировки, свързани с мъжете и секса. Вашите проблеми са се свързали със собствените и програми, които е добре да бъдат анализирани, извадени на бял свят, осъзнати и разрешени! Интелигентното решение тук е среща с психотерапевт - вие, за да осъзнаете каква е психичната причина за проблемите с ерекцията. Тя - споменах защо. След две-три единични сесии с всеки и обща такава. Сигурен съм, че всичко може да се промени в положителна светлина!

Линк към коментар
Share on other sites

Явно връзката ви е много хубава във всичко останало, с изключение на секса. Това е чудесно! Аз мога да си представя, защо момичето е избрало стратегия "На мен не ми се иска.". Просто това е нейния начин, да не Ви затормозява в това отношение и да Ви запази като партньор. Защото мъжете сте много уязвими на тази тема и тя сигурно съзнава това. Дори и да я питате, няма да си признае, поне не и докато не се реши този проблем при Вас. А ако е твърде внимателна, може и след това да не признае, просто когато се възстанови Вашата потентност, някак неусетно ще й се появи желание за секс :)

Имайте предвид, че много жени, дори и наистина да нямат сексуални желания, са склонни да правят секс заради партньора. А при вас - обратно, но пак заради партньора.

И няма смисъл да я карате да си признава каквото и да е. Просто поработете върху себе си - направете си медицински изследвания, ако всичко е Ок, идете при психотерапевт и така.

Успех!

Не редактирам поста, само добавям ,че и моята гледна точка е подобна.Казвам подобна, защото избора на стратегията,,На мен не ми се иска,, според мен е неосъзната.

По тази причина, не виждам, как проблема може да се реши без помощта на психотерапевт.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...