Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Единство в Любовта - Духовен наряд за 22 септември - 2012 г.


Recommended Posts

Духовен наряд за 22 септември

Начало: 7 ч. за цялата страна

1. Песен "Бог е Любов"

2. Молитва на Духа

3. Псалом 133

4. Прочит на Евангелията:

Матей гл.28, стихове 17-20

17 И като го видеха, поклониха му се; а некои се усъмниха. space.gif 18 И пристъпи Исус та им говори и рече: Даде ми се всяка власт на небето и на земята. space.gif 19 Идете прочее научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светаго Дух; space.gif 20 и учете ги да пазят всичко що съм ви заповедал; и ето, аз съм с вас през всичките дни, до скончанието на века. Амин.

Марк гл. 9, стихове 28-31

28 И когато влезе в къщи, учениците му питаха го на страна: Защо ние не могохме да го изпъдим? space.gif 29 И рече им: Този род не може да излезе с нищо друго освен с молитва и пост. space.gif 30 И като излезоха от там, минуваха през Галилея, и не искаше да узнае това никой. space.gif

31 Защото учеше учениците си, и казваше им, че Син человечески ще бъде предаден в ръце на человеци, и ще го убият; и след като го убият, в третия ден ще възкръсне.

Лука гл.17, стихове 20-22

20 И, попитан от Фарисеите, кога ще дойде царството Божие, отговори им и рече: Царството Божие нема да дойде с изглеждане; space.gif 21 нито ще ви рекат: Ето тука е, или, ето там: защото ето, царството Божие вътре във вас е. space.gif 22 И рече на учениците: Ще дойдат дни когато ще пожелаете да видите един от дните на Сина человеческаго, и нема да видите.

Йоанн гл.15, стихове 10-13

10 Ако държите моите заповеди ще пребъдете в любовта ми, както съм аз държал заповедите на Отца си и пребъдвам в неговата любов. space.gif 11 Това ви говорих за да пребъде моята радост във вас, и вашата радост да бъде изпълнена. space.gif 12 Тая е моята заповед, да имате любов помежду си както ви аз възлюбих. space.gif 13 Никой нема по-голема любов от тази, щото да положи некой душата си за приятелите си.

5. Беседа "Единство в Любовта",19.08.1940 г., Съборно Слово

6. Песен "Любовта е Извор"

7. Молитва: "Благодаря Ти, Боже, за всичко, което Си ми дал и Си ме научил. Благодаря Ти, Боже, за големите благодати, които имаш към нас. Ние Те познаваме, че Си Всемилостив, Всеистинен, Всемъдър."

8. Формулата от Пентаграма: "В изпълнението Волята на Бога е силата на човешката душа." (3 пъти)

9. Песен "Братство, единство"

10.Господнята молитва

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Реката тече, но това не зависи от нея. Понякога реката приижда и прелива коритото си. И това не зависи от нея. Същото се отнася и до човека. И човек се натъква на неща, които не зависят от него. Той не може нито да ги измени, нито да спре техните прояви. Следователно, правете само това, което зависи от вас. Не се грижете за неща, които не зависят от вас. Тях Бог ще направи. Искате ли да имате хубава кола, кажете на някой майстор колар да ви направи такава. Как ще я направи, това не е ваша работа. Вие не можете да учите художника, как да рисува. Не учете земеделеца, как да сее житото.

В приемането и в прилагането на любовта пазете следното правило: любовта към Единния е любов към всички. Който люби Единния, а не люби всички, той е на крив път.

В тази малка беседа като че ли няма какво да отмине човек... Всяка мисъл остава в паметта и отговаря на някакъв въпрос, решава някакъв назрял проблем...

Оставям другите участници в темата да споделят това, което ги е развълнувало най-силно.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за беседата!

Мисли, които ме впечатлиха :

На човека е определено, с какви възможности ще разполага и при какви условия ще живее. Човек има условия за работа, но ако е глупав, не може да ги използува. Като поумнее, той търси условия, но вижда, че ги е изгубил. Тогава той съжалява за изгубените условия. По-добре е човек да поумнее, преди да е изгубил благоприятните условия. Добрите условия не са нищо друго, освен царския произход на душата. Не уповавайте на своя царски произход, за да не изгубите условията си преждевременно. Уповавайте на своя ум, на своето сърце и на своята воля за да използувате условията, които ви са дадени. Приемете любовта и работете с нея, за да развивате вложените във вас дарби и способности.

...

В приемането и в прилагането на любовта пазете следното правило: любовта към Единния е любов към всички.

Любовта приближава хората, не по физическо разстояние, а по връзка между душите. В духовно отношение, които се обичат, те са близо един до друг. Ако не се обичат, те са далеч. Като се мразят, хората живеят в тъмнина. Следователно, искате ли да живеете в светлина, обичайте се.

Отворете широко умовете и сърцата си за любовта, за да се познаете, да разберете истинската свобода.

Единство в любовта

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...