Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Запознанства


danielaa93

Recommended Posts

искрено се надявам да се запозная с нови хора тук и да намеря нови приятели защото напоследък много често се чувствам самотна и имам нужда да общувам с някого.. :)))

Линк към коментар
Share on other sites

Интернет базираните форуми по интереси и сайтовете за запознанства са виртуални варианти на офлайн събиранията - в кръчмата, в кафенето, в религиозните храмове, на пейка в градския парк, читалните в библиотеките, опашките в НАП и други подобни места, където се събират повече хора и където може да се завържат нови познанства и приятелства. 

 

"Преяждането" с виртуалния живот обаче води до положението в един момент да се окаже, че повечето ти приятели са се преместили да живеят в... компютъра.  :ph34r:

Редактирано от ISTORIK
Линк към коментар
Share on other sites

А ти защо се чувстваш самотна? С какво се занимаваш офлайн и онлайн? 

Линк към коментар
Share on other sites

Много се радвам че отделяте от времето си да пишете в тази тема. Аз уча, студентка съм и въпреки че върша всичките си задължения пак ми остава доста свободно време, имам приятели, имам и приятел, но когато остана за повече време сама започвам да се отчайвам, отегчавам и т.н. изпитвам някаква постоянна нужда да общувам, разговарям с някого, не знам дали е нормално самотата толкова да ме плаши и толкова да се страхувам да не остана сама някои ден... според мен не е нормално щом стигнах до тук да пиша в форуми, но наистина не мога да се справя с това, затова предпочитам да се запознавам с повече хора. :]

Линк към коментар
Share on other sites

Хората, които не понасят самотата, в детството си често са страдали от липса на достатъчно внимание и нежност. Те най-вероятно са възприемали тръгването на работа на майка си като жест на изоставяне. Ето защо в момента, в който остават за малко сами, сякаш преживяват отново раздялата с мама. Ето я главната причина страхът от самотата да ги завладее. 
 
Често страхът от самотата се увеличава от момента, в който се опитаме да си представим своето бъдеще. Мислим си, че за пореден път ще изкараме празниците сами, че ще остареем в самота... По-рационално е да я приемем и да се научим да живеем с нея ден за ден, да престанем да си представяме какво би могло да стане след няколко години или след десетилетия. Така ще се справим с напрежението, което ни е обхванало и което всъщност ни пречи да си съставим дългосрочни планове за бъдещето. Отлагането на някакви по-важни решения може да се окаже пречка за изживяването на мигове, които биха обогатили живота ни. 
 
Бягството в различни дейности е чест резултат от самотата. Известно време то може да ни помогне да я преодолеем, да не изпаднем в депресия, но в един момент се оказва, че само забавя неизбежното. Най-подходящо при рязка промяна в живота ни действително е времето, в което оставаме сами и можем да помислим за себе си и за собствените си желания. Самотата може да се оказже идеално средство да преоткрием себе си и да се развиваме. 
 
Понякога жените саботират собственото си щастие, завързвайки отношения, които не удовлетворяват емоционалните им потребности. При това, те упорстват за връзката си, дори и когато сърцата и здравият разум им казват, че е нужна промяна. Жените обичат да имат време за себе си, но да се чувстват самотни - ето това вече е друга история. Когато няма мъж, при когото да се прибират в къщи и на когото да пожелават "лека нощ", им е трудно да не се чувстват потиснати. И ако всичките им приятелки са намерили "онзи, единствения", дори и посредствената връзка може да им изглежда като по-добрата алтернатива. Страхът от непознатото и ужасът от самотата вървят ръка за ръка. Повечето жени се притесняват от това как ще се адаптират към нови ситуации и дали новата ситуация няма да е по-трудна и лоша от настоящата. Промяната изисква да излезете извън зоната на комфорта си и да дръзнете да скочите в непознатото, а това е плашещо. 
 
Много жени не само остават в лоши връзки, за да избегнат промяната, но често се вкопчват в нереалистични очаквания, че настоящият им партньор ще се промени към по-добро. Те упорито убеждават себе си, че бракът ще накара и двамата да работят за подобряване на връзката или че по магически начин той ще засили чувствата им. Едно от основните правила при намиране на подходящ партньор е да приемем факта, че хората не се променят, предупреждават специалистите. Според тях, човекът, с когото излизате в момента, ще остане същият и когато се омъжите/ожените за него, независимо от това, колко много се надявате да го "превъзпитате". А от друга страна, не се знае дали превъзпитанието няма да доведе до съвсем други промени у превъзпитавания, които да са нежелани от превъзпитаващия. 
 
Жените не трябва да очакват, че някой мъж ще поиска или ще може да ги превърне в жената, която те искат да бъдат.
 
 Когато двама души са свикнали с това, да бъдат един с друг, неизбежно идва момент, в който дори мисълта, че могат да се събудят до някой друг им се струва като пълен кошмар. Дори и любовта вече да се е превърнала в навик и на преден план да излезе все по-примамливата идея за изневярата, страхът от това, че ще се наруши балансът в живота им, воден до сега, им служи като бариера.
 
Има много случаи, в които мъжът или жената изневеряват, но отново се връщат при половинката си. Все пак, ако един човек не е щастлив с друг, защо двамата не се разделят, а се стига до изневяра?! Отговорът е именно в страха, че вече няма да се будим до този човек, че вече няма да се прибираме „у дома” – страхът от самотата.
 
Често любовта и навикът се бъркат като понятия. Двама души разрушават своята психика и остават белязани за цял живот. В повечето случаи, след края на подобна връзка, следващата е пълен провал. Причината за това е, че и двамата партньори търсят у новите си половинки онова, което са имали преди. Вместо да започнат живота си със своя нов партньор на чисто, хората продължават несъзнателно да живеят в миналото си, а причината за това остава техният страх от самотата.
Редактирано от ISTORIK
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...