Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Едно младо момиче


Recommended Posts

 Здравейте!

Пише ви едно 19 годишно момиче.. Знам,че може би няма да ми обърнете внимание защото нямам нито лев и не знам какво да правя и към кого да се обърна но имам нужда от помощ. 
През последните 2 години се случиха доста неща в моят живот аборт,счупен крак- поради лекарска грешка 6 месеца на легло и апандисит... Събраха се доста стресове и как ще завърша училище и дали всичко е наред.. Тогава отидох на психиатър тъй като разбрах че баба ми се е самоубила от шизофрения.. за да се знае дали и аз не развивам начални симптоми но се оказа че няма нищо. През целите тези две години пих противозачатъчни хормонални таблетки. До сега в един момент ме удари силно в главата след това в коема след това в кракът и така и така на доста места.. Започнах да не мога да спя нощем или другото състояние да съм толкова уморена че все едно да припадна от умора или да чувам околните но да съм толкова преуморена че да не мога да им отговоря От малка имам страхове всякакви ножове, най страшния тъмното,смъртта и какви ли не още неща..Напоследък започна и промяна в настроението понякога ми харесва да плача или се разплаквам без причина,понякога се ядосвам от малко .. непрекъснато се напрягам че нещо не се е случило като хората.Работя на три работни места и изплащам дългове на приятеля си с който живея... Ето защо нямам и с каво да ви платя... В същото време забелязвам че продължавам да си работя хобито ми и ми доставя удоволствие но правя доста по мрачни неща рисувам.. Особено което прави впечатление на шефовете ми е че непрекъснато си държа лисчета и ги късам или си драскам...Болката в главата е предимно отзад и по вратът някъде като нерв ..Ходих на невролог но се оказа че няма нищо.Понякога са като кризи болките и започват да ме връхлитат мисли и то гадни разбира се аз се боя и ги пропъждам до след малко пак отново...Нещото което най много ме притеснява е това че имам спомени и то само негативни опитам ли се да си спомня нещо положително ме заболява главата или ми е като в мъгла. Та въпроса ми е какво да правя? Депресия ли е това?Хормони заради спрени противозачатъчни? И как да се отърва от това защото ако сега не м помогне никой ще стане по-зле??Случва се нещо с тялото ми което не разбирам какво е но го усещам...Нито един доктор не пожела да ми даде направление за психиатър защото съм цитирам "на 19 години не може да ти има нищо ".Баща ми имаше депресия преди 4-5 години..Иначе това което ми беше казал преди психиатъра е че имам характеропатия.
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, за съжаление през форума няма как да се направи нещо генерално. Не може да се определи дали е депресия, това е диагноза която не се поставя така лесно. 

Казваш че работиш на 3 места поела си доста ангажименти и доста напрежение - дългове, безработен партньор, а си само на 19 години,  това е тежко бреме дори за идеалният здрав оптимист. Кога почиваш? Как разтоварваш? С какво си позволяваш да се зареждаш положително?

Да, варианта да има няколко различни фактора за това състояние го има, но физическото пренатоварване, често води до една хронична умора, която става част от състоянието на човека. Затова отговорите на горните въпроси са важни.

Линк към коментар
Share on other sites

harli11, всички тези неща, които са ти се случили, мисля ти показват, че си кривнала от твоя си път.

Особено счупения крак!

Повярвай ми и аз съм имала такива случаи в живота си, които пак уж поради лекарска грешка или безхаберие ... Но, няма нищо случайно. Искам да кажа тези "грешки" се случват точно на когото трябва, за да ни бъдат като сигнални лампички.

 

Защо работиш на три места? Приятелят ти работи ли и на колко места? Какви дългове е направил и по какви причини? Ако не са свързани с нещо важно и съществено, като например неговото или на роднините му здраве, то ти какво за Бога правиш с този човек?!? Ако той сега е такъв, че се налага ти да учиш и да работиш на 3 места, заради него, мислиш ли, че той ще стане по-отговорен за в бъдеще, какъв баща на евентуалните ви деца би бил той?! Мислила ли си по тези въпроси или все още си в т.нар. романтичен период на връзката?

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...