Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"Мысли на каждый день" (26.08.13 - 01.09.13)


Recommended Posts

26.08.13

 

Мы хотим исправления этого мира. Делаем предпосылку, которая не верна. Хотим исправления мира. Но мы не должны его разрушать. Мир создан настолько хорошо, что мы не должны его разрушать. От всех людей требуется человеческое отношение. Человеку необходимо хорошо относиться не только к своим домашним, к себе, к своим братьям и сёстрам, но и ко всему окружению, характеризоваться тем, что он существо, созданное Богом. Пусть животные скажут: Эти существа создал Бог. Если мы не относимся хорошо, это показывает, что нас создал не Бог.

 

Молодой сын

 

 

Ние искаме този свят да се оправи. Туряме една предпоставка, която не е вярна. Искаме светът да се оправи. Но ние не трябва да разваляме света. Светът е създаден толкоз хубаво, че ние не трябва да го разваляме. От всичките хора се изисква да имат човешка обхода. Не само със своите домашни, със себе си, с братята си и сестрите си, но и с всички наоколо, човек трябва да се обхожда добре, да се отличава, че той е едно същество, създадено от Бога. Да кажат животните: Тия същества Бог ги е създал. Ако ние не се обхождаме добре, показва, че нас Бог не ни е създал.

 

 

Младият син

 

Линк към коментар
Share on other sites

27.08.13

 

Впервые пожаловалась рыба, но сознательно жаловалась Господу. Говорит: Господи, не хочу жаловаться на это. Затвори мне уста, чтобы ничего не говорить. Помести меня в воду, чтобы молчать. Поэтому сейчас рыбы молчат, чтобы и не происходило. Обезьяны говорят, собаки говорят, ослы говорят. Наконец человек и тот разговорился. Поэтому Господь говорит рыбе: Поскольку ты пожелала добра, я тебя поставлю молчать. Она говорит: я буду благодарна за всё, что Ты устроил с большой радостью. Когда научусь, тогда мне откроешь уста, чтобы я видела только доброе в мире. Господь сказал: Ты будешь эмблемой нового учения. Когда придут люди любви, необходимо быть как рыбы, не говорить, молчать. Когда молчат – пусть видят только доброе. И в будущем, когда соберут всё то хорошее, возвышенное, благородное, пусть будут похожи на цветущие цветы и издавать хороший запах. После, когда расцветут, пусть завяжут самые хорошие сладкие плоды. Когда отведаешь такой плод – это тебе доставит большое удовольствие.

 

Мир вам

 

 

За пръв път се оплаквала рибата, но съзнателно се оплакала на Господа. Казва: Господи, за туй не искам да се оплаквам. Затвори ми устата, че нищо да не казвам. Да ме туриш във водата, да мълча. Затова сега рибите, каквото и да става, все мълчат. Маймуните говорят, кучетата говорят, магаретата говорят. Най-после човекът и той се разговарял. Затуй Господ казва на рибата: Понеже ти пожела доброто, ще те поставя да мълчиш. Казва: Ще бъда благодарна за всичко, което си наредил на радо сърце. Когато се науча, тогава ми отвори устата, да виждам само доброто в света. Господ казал: Ти ще бъдеш емблема на новото учение. Като дойдат хората на любовта, трябва да бъдат като рибите, да не говорят, да мълчат. Като мълчат, да виждат само доброто. И за бъдаще, като насъберат всичкото хубаво, онова възвишеното, благородното, да замязат на цветя, които цъфтят, да излиза хубавото ухание. После, като цъфнат, да завържат най-хубавите сладки плодове. Като вкусиш един плод, да ти падне мед на сърцето.

 

Мир вам

Линк към коментар
Share on other sites

28.08.13

 

Желаю всем вам быть как рыбы, расцвести как цветы и Господь всех вас благословит. Когда Господь говорит нам через свет – учимся от света. Когда Господь нам говорит через ветер – пусть учимся от ветра. Когда [Господь] нам говорит через воздух – пусть учимся от воздуха. Пусть учимся от растений, производящих свои цветы. Пусть учимся от текущих рек. Пусть учимся от тех книг, которые написаны – пусть учимся от всего. Господь говорит нам через всё [что нас окружает и с нами происходит] и тогда нам необходимо молчать. Когда научимся, тогда отворятся наши уста, мы будем говорить как Господь нас научил.

 

Мир вам

 

 

Желая на всинца ви да бъдете като рибите, да цъфнете като цветята и Господ да ви благослови всички. Когато Господ ни говори чрез светлината – да се учим от нея. Когато Господ ни говори чрез вятъра – да се учим от вятъра. Когато ни говори чрез въздуха – да се учим чрез въздуха. Да се учим от растенията, които произвеждат своите цветове. Да се учим от реките, които текат. Да се учим от ония книги, които са писани – от всичко да се учим. Чрез всичко Господ ни говори и тогава трябва да мълчим. Като се научим, тогава ще ни се отворят устата, ще говорим тъй както Господ ни е научил.

 

Мир вам

Линк към коментар
Share on other sites

29.08.13

 

Растительное царство необходимо для здоровья людей. Народ, желающий быть здоровым, не должен вырубать свои леса бессистемно. Растения, деревья так связаны с людьми, что иногда, когда срубается дерево, человек умирает. Если срубаются два дерева – умирают два человека. Ты посадишь дерево и после говоришь: Срубим. Нельзя действовать так бессистемно. Необходимо поступать разумно. Когда сажаешь, необходимо думать о том, будешь ли вырубать это дерево. Раз ты посадил дерево – не вырубай его, если хочешь жить хорошо. Если сажаешь для вырубки – не можешь ждать ничего хорошего. Этот закон верен.

 

Большая радость

 

 

Растителното царство е необходимо за здравето на хората. Един народ, ако иска да бъде здрав, не трябва да изсича горите си базразборно. Така са свързани растенията, дърветата с хората, че някога, когато се отсече едно дърво, един човек умира. Ако се отсекат две дървета, двама умират. Ти посадиш едно дърво в света и после казваш: Да се отсече. Не може така безразборно в света. Разумно трябва да постъпим. Когато садиш, трябва да мислиш, ще го сечеш ли това дърво. Щом си садил едно дърво, да го не сечеш, ако искаш да живееш добре. Ако садиш, за да сечеш, не може да чакаш нещо хубаво. Този закон е верен.

 

Голяма радост

Линк към коментар
Share on other sites

30.08.13

 

Христос говорит: «Итак будьте мудры». Он обращается к Своим ученикам, а не к обыкновенным людям. Следовательно, если вы хотите приобрести нечто от этого мира, вам необходимо его понимать в его полноте. Почему? - Потому что жизнь является сочетанием разумных сознаний в мире. Если бы вы были ясновидцами в первой степени, вы бы увидели, что мир переплетён как один организм. Вы бы увидели, что сознания всех существ от самого низкого до самого высокого переплетены как один общий организм. Всё в мире составляет один организм. И ангелы, и херувимы, и серафимы, но и самые малые букашки, все в мире переплетены в своём сознании.

 

Итак будьте мудры

 

 

Христос казва: „Бъдете прочее разумни“. Той не се обръща към обикновените хора, но към учениците Си. Следователно, ако искате дапридобиете нещо от този свят, вие трябва да го разбирате в неговата пълнота. Защо? – Защото животът е съчетание на разумни съзнания в света. Ако бихте били ясновидци в първа степен, вие щяхте да видите, че светът е преплетен като един организъм. Щяхте да видите, че съзнанията на всички същества от най-нисшите, до най-висшите са преплетени като един общ организъм. Всичко в света съставя един организъм. И ангелите, и херувимите, и серафимите, пък и най-малките буболечици, всички в света са преплетени в съзнанията си.

 

Бъдете, прочее, разумни

Линк към коментар
Share on other sites

31.08.13

 

Если вы смущаетесь когда испортилась погода – вы не понимаете что такое мир. Если вы, когда слышите раскаты грома, пугаетесь – опять не понимаете жизни. Если вы пугаетесь температуры минус 35-40 градусов – вы не понимаете природы. Если вы пугаетесь землетрясений, кризисов, бедности – вы не понимаете ни природу, ни жизнь. Или, если считаете, что богатство – это благо, вы опять не понимаете жизни. Богатство и бедность, учение и слава – всё это порождено людьми.

 

Здравое учение

 

 

Ако вие се смущавате когато времето се разваля, вие не разбирате какво нещо е светът. Ако като чувате гръмотевици, вие се уплашите, пак не разбирате живота. Ако се плашите от една температура от 35–40 градуса студ, вие не разбирате природата. Ако се плашите от земетресения, от кризи, от сиромашия, вие не разбирате нито природата, нито живота. Или, ако считате, че богатството е благо, вие пак не разбирате живота. Богатството и сиромашията, учението и славата, всички тия неща хората ги народиха.

 

Здравото учение

Линк към коментар
Share on other sites

01.09.13

 

Вы говорите: Да поможет нам Бог стать миллионерами. Природа этим не занимается. Существуют вещи, которыми природа занимается, но они существенные. Вы говорите: Где существует Бог? – Бог – в свете. Когда изучите закон света, вы уже входите в соприкосновение с Богом. Бог – в воздухе. Когда изучите закон воздуха – войдёте в соприкосновение с Богом. Бог – в воде. Когда изучите закон воды – войдёте в соприкосновение с Богом. Бог – в пище. Когда изучаете закон пищи – войдёте в соприкосновение с Богом. Следовательно, человек имеет четыре точки соприкосновения с Богом – через свет, через воздух, через воду и через пищу...

Правильно сказал мудрец, что мы живём и движемся в Господе. Мы живём и движемся в свете, в воде, в воздухе и в пище.

 

Плод сторичный

 

 

Казвате: Да ни помогне Бог да станем милионери. С това природата не се занимава. Има неща, с които природата се занимава, но те са съществени. Казвате: Де е Бог? – Бог е в светлината. Като научите закона на светлината, вие влизате вече в съприкосновение с Бога. Бог е във въздуха. Като научите закона на въздуха, ще влезете в съприкосновение с Бога. Бог е във водата. Като научите закона на водата, ще влезете в съприкосновение с Бога. Бог е в храната. Като научите закона на храната, ще влезете в съприкосновение с Бога. Следователно, човек има четири допирни точки с Бога – чрез светлината, чрез въздуха, чрез водата и чрез храната....

Право е казал мъдрецът, че ние живеем и се движим в Господа. Ние живеем и се движим в светлината, във водата, във въздуха и в храната.

 

Плод стократен

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...