Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Порта


Лиула

Recommended Posts

Споделям с вас една от най-интересните, вероятно и сложни подредби в Таро. Но, Портата като подредба играе много важна роля, както за навлизане надълбоко в света на Таро, така и навлизане в нашия собствен.
Освен това, Портата дава светлина на много въпроси, но в глобален мащаб. Тя е мощен способ за отключване на скритите сили вътре в нас и проявлението им в бъдещето. Тази подредба се прави изключително рядко.

Така, какво представлява Портата?
Започвате да си задавате въпроси, каквито вас ви вълнуват, но въпросите не трябва да са по-малко от седем на брой. За всеки въпрос, теглите по три карти, които отделяте настрани и помните реда, по който са изтеглени. Колкото повече въпроси задавате, толкова по-добре, защото ще имате по-обстоен поглед върху нещата.
Когато приключите с този първи етап, започвате да редите картите по реда, който са изтеглени, в кръг, обратно на часовниковата стрелка. 3 по 3, 3 по 3 и така, до последната тройка. Кръг е силно казано, по- скоро трябва да се образува овал с празно място в центъра. изведнъж пред вас ще се струпат множество карти, които ще ви смутят чисто на подсъзнателно ниво, но това е нормално. Помнете добре въпросите и вижте как картите си взаимодействат, особено ако преди сте си мислели, че примерно два въпроса нямат нищо общо помежду си, но в Портата ще се окажат не само близки по място, но и по-смисъл. Търсете вътрешната логика на нещата и освободете съзнанието си от всичко, което имате като предварителна нагласа за събитията в живота си. Вижте къде са силните акценти в подредбата, зададете допълнителни въпроси и изтеглете още по 3 карти. Внимателно проследете събитията в картите, обърнете внимание специално на дворцовите карти, особено на кралиците (ако сте жени), обърнете специално внимание на Колелото на съдбата, на Справедливостта, на Дяволът, на Ас пентакли, на 9 пентакли, на 2 жезли. По презумпция Портата се реди с прави карти, но ако в процеса на гледане, някои карти се обърнат, ги оставете така.
Портата вече е пред вас, картите са на масата, следва дълбоко общуване и вглъбяване в картите. Остава ви единствено вихрено да затанцувате с Таро и да минете през Портата. А там какво ви чака? Кой знае? Все пак внимавайте, има познание, за което не винаги сме готови.
Успех в преминаването на Прага :)

Редактирано от Лиула
Линк към коментар
Share on other sites

Много е важно, когато си гледате на Порта, да имате предвид, че в нея основно са важни ключовете в Таро и те ще бъдат естествен и единствен мост към определени събития от живота.
Т. е. само това могат да бъдат знаците, по които човек може да се движи, без да греши. Т.е. често имамe рядък шанс, който пропиляваме, а Портата е презастраховка това да не се случи - вече някой ще ни е предупредил. И оправдания после няма да има.
Това беше важно уточнение.

Портата често се осъществява като проекция не веднага, а дори след година или две, но винаги се случва. Портата не е обикновено гледане.
Образно казано, тя е нашият виртуален диск, където "записваме" важна информация и файлове, без да сме отороризарани за това с license key ...

Линк към коментар
Share on other sites

Ако се прави Порта и се падне Звездата, а там липсва 9 пентакли, значи имаме проблем и то сериозен - част от личността е оголена, незащитена, податлива на всякакви ветрове (и светове). Най-малко това би се отразило в сънищата ти или бавния процес по интегриране на несъзнавани пластове.

 

Човешкият живот е двете страни на едно огледало - едната е увеличителна, другата - уж нормална. Балансът между двете е намирането на 9 пентакли като проекция обаче на Умереността. Неслучайно споменавам Умереността, ако има карта, която да "обича" своите изгубени чеда, то това е именно тя. Т.е. в търсене на изгубената Евридика ... Не поглеждай назад, разбирай - надолу в бездната на първичните води ...

 

В случая би се образувал триъгълник между Звездата, идеята за 9 пентакли или нейната реална поява и Умереността. Когато ти или друг, всеки сам за себе си усети, проумее и почувства този триптих от Лечение, Защита и Помирение (със себе си, сиреч с битието като такова), ще се успокои и ще разбере, че тройките ключове в Таро образуват стройна и стабилна структура, която спокойно, можем да наречем РНК на нашето лично съзнавано битие.

 

Една Сила би била утеха наоколо или дори карти от боя пентакли, с изключение на Ас пентакли обаче.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...