Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 3.02.-9.02.2014г.


Recommended Posts

Мисъл за деня-3.02.2014г.

 

Като е работило колективно цялото човечество, отразява се върху двете ръце. За Доброто хората много малко са рабо­тили. Маймуните са работили много по­вече за Доброто; техните пръсти на кра­ката са по-дълги. Маймуните са по-добри от човека, по естество са по-добри. Те са вегетарианци, не може да накараш една маймуна да яде месо. Повечето маймуни са вегетарианци, хранят се с чиста храна. В човека пръстите на краката са малки, трябва да се удължат. Всичката спънка в доброто е в пръстите на краката.

 

Умни, добри и справедливите са по-добри от човека, по естество са по-добри. Те са вегетарианци, не може да накараш една маймуна да яде месо. Повечето маймуни са вегетарианци, хранят се с чиста храна. В

 

Молитвен наряд за всеки ден:

 

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото Братство...– формула


Молитвен наряд за понеделник:

Благославяй - №8 от "Духът Божий"
Молитва на царството
Псалом 143

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-4.02.2014г.

 

Човек е изгубил своята доброта, поне­же е влязъл в живота. Няма същество на Земята, което да е воювало толкова, кол­кото човека - само войни, войни. През хилядите векове е воювал и вследствие на това е загубил своята свобода, загубил е своята доброта. Той иска да добие сво­ята доброта по един неестествен начин и вследствие на това е платил доста скъпо.

 

Умни, добри и справедливи

 

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята молитва
Да се прослави Бог... - формула

Молитвен наряд за вторник:
Ще се развеселя - песен
Пътят на живота - молитва
Псалом 27

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-5.02.2014г.

 

Ако вашата мисъл беше толкова силна в своето движение (мисълта не всякога е силна), вие можехте със силните трептения на мисълта, като изпратите такава светлина на един звяр, да го ослепите. Звяр не може да ви нападне, ако вашата мисъл е силна - то­гава той вече не може да вижда, затова раз­читайте на вашата мисъл. Когато казвам, че Доброто е мощно, разбирам, че то е мощно в своето движение.

 

Инертност и движение

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за сряда:

Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"
Молитва на братството
Псалом 19
Псалом 103

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 6.02,2014 г

 

Човек може да слезе с парашут. Но да имаш такава силна мисъл, че като те пуснат отгоре, като помислиш само, да се освободиш от закона на теготението. Ако падаш отгоре не си свободен от този закон. Да се освободиш от всяко желание на земята и ако остане само една мисъл на земята ти ще слезеш полекичка. Ако вие имате много желания, вие ще паднете на земята. Като падате да няма никакво ваше желание, да остане само една мисъл. Не само това може да направите, но може да направите и друг опит. Ако концентрирате вашата мисъл в стаята може да се дигнете 4 пръста. Като се освободите от всичките желания на земята и остане само едно желание на Любовта, 4 пръста ще се отдалечиш от земята. Това е голямо постижение да може да се дигнеш на 4 пръста от земята. Ако с един пръст може да се отделиш от земята показва, че твоят ум е много силен.

 

Център и периферия

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята молитва
Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула


Молитвен наряд за четвъртък:

Той иде 
Молитва за плодовете на Духа
Псалом 112

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 7.02.2014г.

 

Първоначално, когато е създадена ду­мата, какво се е разбирало под обич? Първоначалното значение на това да обичаш нещо е да имаш един товар; носиш го на гърба си и да снемеш този товар - това е обич. А думата любов значи да вземеш този товар и да го сложиш на гърба си - натоварваш се. Вдигаш товара на гърба си - това е любов, снемаш товара - това е обич. Една кокошка, когато снася яйце, това е обич; когато го измъти, това е любов.

 

Махар Бену Аба

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за петък:

Фир-фюр-фен – песен
Молитва на Триединния Бог
Псалом 44

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 08.02.2014 г.

 

Аз употребявам думата Любов в дава­не, а думата Обич - във вземане...

 

Значи Любовта е разливане, а Обичта - влива­не. Проста идея: що е Любовта - разливаш навън; що е Обич - вливане...

 

Вие говорите за Любовта; щом говориш за Любовта, трябва да дадеш, а пък щом говорите за Обичта, значи искате да вземете...

 

Сега за­конът е такъв - Любовта е плюс, Обичта е минус. 

 

Любовта е винаги по-силна от Обичта, тя твори. И Обичта е хубава, тя ще те разтовари. Лошото в Любовта е, че тя те натоварва...

 

Нищо и нещо

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за събота:

Бог е любов – песен
Малката Молитва
Псалом 25

Редактирано от Лъчезарна
Линк към коментар
Share on other sites

Седят понякой път и говорят върху морала. Човек трябва, казва някой да има пари. Каква услуга човек може да направи с пари? В сегашният век парите трябват, не може без пари. Онзи музикант изважда цигулката или онзи добър певец пее или свири при един човек, събират се хората и плащат. Привеждал съм следният пример. Минава Паганини покрай един стар цигулар. Взел цигулката на цигуларя и почнал да свири. Събрали се хора да слушат и след половин час цялата копанка се напълнила с пари. Старият цигулар нямал това изкуство, очаквал само парите. Паганини създаде парите. Енергия има, любов има в себе си. Силен човек е. Другият разчита на обичта. Този, който иска пари и то е хубаво.

 

Любовта е винаги по-силна от обичта, тя твори. И обичта е хубава, тя ще те разтовари. Лошото в любовта е, че тя те натоварва. Привеждал съм друг пример. Един богаташ сънувал сън. Минава една каруца теглена с пет чифта коне пълна със скъпоценни камъни и златни монети. Вървят по пътя, карат колата и на всекиго раздават колкото иска. Богатият като вижда това задига един голям сандък, за да му напълнят сандъка. Казват му: „Легни на гърба си“. Турят сандъка на корема и започват да го пълнят. И той трябва да каже колко да му сипят, да не би да му турят повече отколкото може да носи. Легнал той, турили сандъка отгоре му и започнали да хвърлят лопата след лопата в сандъка. Като се напълнил сандъка започнало да го задушава и тогава казал, стига. Тогава казали: „Не му отнемайте сандъка нека да понесе последствията“. Като се събудил богаташът от съня дошло му на ума, че това богатство, което има ще го удуши, затова започнал да раздава. Достатъчно ви е една лопата, две лопати, не очаквайте много.

 

Едно житено зърно съдържа всичките възможности на милиони зърна. Една монета дадена с любов, тя има силата на любовта. Тази монета не умира. Една златна монета дадена с ръката на любовта тя се умножава. Ако е дадена без любов тя изчезва. Ако ви е дадена с любов тя в джоба седи и винаги остава. Извадиш, дадеш и като бръкнеш пак намериш в джоба монетата. Тя винаги с тебе върви, не те напуща.

 

Любовта, която не напуща хората е истинска любов. Тази, която ги напуща не е любов. Туй, което остава при човека, при всичките условия и в страдания, и в радости, и в неволи то е любов. Единственото нещо, което не напуща човека то е любовта. Ако вие я придобиете ще имате мощното в света. Тя е магическата тояга.

 

Някои искат да им кажа в какво седи магията. Любовта е магическата тояжка, с която каквото кажеш, става. Трябва да я привлечете. Тя не се дава, не се взема, привлича се. Любовта може само да се привлече. Много малко се изисква за да се привлече любовта. Ако на вратата си имате един косъм любовта никога няма да прекрачи. Пътят, по който любовта ще дойде трябва да бъде съвършено чист, да няма никакъв косъм, никакъв прах. Тя не иска дето стъпи кракът ѝ да полепне прах по него. Вие ще направите един път чист, без никаква прах, никакви косми, никакви противоречия. То ще бъде най-добрият път и по този път ще дойде любовта. Като влезе в дома ви вие вече сте придобили магическата тояжка. Ако очаквате да дойде отнякъде, милиони години може да чакате, тя няма да дойде щом пътят ѝ не е чист. Всичко може да дойде, но не и любовта. Пътят, по който любовта може да дойде трябва да бъде павиран със злато, да бъде чист. 

 

Нищо и нещо

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 09.02.2014 г.

 

Любовта, която не напуска хората, е истинска Любов; тази, която ги напуска, не е Любов. Това, което остава при чове­ка при всички условия - и в страдания, и в радости, и в неволи - то е Любов; един­ственото нещо, което не напуска човека, е Любовта. Ако вие я придобиете, ще имате мощното в света — тя е магическа­та тояга.

 

Някои искат да им кажа в как­во седи магията. Любовта е магическата тояжка, с която каквото кажеш - става. Трябва да я привлечете. Тя не се дава, не се взема - привлича се. Любовта може само да се привлече. Много малко се из­исква за това.

 

Нищо и нещо

 
 
 
 
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...