Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Моите преживявания


Recommended Posts

Здравейте!Ето го и моят проблем.Преди три години ми поставиха диагноза ПР(бях преживяла смърта на свекъра ми,който почина в ръцете ми).Лекувах се няколко месеца и с помоща на антидепреданти и психотерапия влязох отново в релси.И така, започнах добра работа в която бързо се издигнах,започнах да взимам добри пари.Разбира се всичко това бе свързано с много работа,голямо напрежение и най-вече липсата ми в семейството(в допълнение омъжена съм от близо петнадесет години и имам две прекрасни деца).

И всичко беше добре до януари тази година.Започна се с загуба на желано бебе(спонтанен аборт),после нов шеф който ме принуди да напусна и накрая,но не по важност разбрах че преди година и половина съпруга ми ми е изневерил.Общо взето "красота".И така ужаса отпреди три години се върна с пълна сила,започвайки със силен световъртеж,който липсваше предният път.Ходих на невролог по съвет на джипито и от три дни съм Ксанакс по предписание 2 пъти по половинка,но тъй като страдам от ниско кръвно започна да ми прилошава и си го намалих на четвъртинка,но въпреки това пак се чувствам зле.Как да е,утре пак съм при невролога, но въпроса ми е такъв: Дали не допуснах грешка отивайки на невролог,а не направо на психиатър?Опитвам се сама да се справя с пристъпите обяснавайки си,че всичко е в моята глава и че просто трябва да се успокоя и че ще се справя с всичко.Успях дори да се разбера със съпруга ми,до толкова че да не се разведа намомента и сега той ми е най-голямата подкрепа.На родителите си никога не съм можела да разчитам,винаги съм била сама.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, преживяла си три житейски събития, които са сред първите най - стресиращи преживявания.

Цяло чудо щеше да е, ако тялото ти не беше реагирало по някакъв начин на този стрес.

Всяко едно от тези преживявания е добре да се преживее с помощта на психотерапия или психологична консултация, а ти си преминала през трите без такава подкрепа.

Съвсем естествено психиката реагира с познатите начини - опитва се да те предпази от опасност. Като тревожен човек това се проявява като ПР със съответните симптоми, които са изцяло на психологична основа. Психотерапия при психотерапевт или психолог би ти помогнала много.

Най - вече е добре да знаеш, че не си болна, а само болните гълтат хапчета. Страхът, който се е проявил в следствие на натрупания стрес има нужда от преодоляване, чрез преживяване и съответните методи и техники за различен тип мислене, това е трудничко да стане с хапчета.

Невролога, най- вероятно ще те препрати към психиатър, а психиатъра най - вероятно ще ти изпише антидепресанти. Дано да греша. Но ако стане така, съветвам те да отидеш и при психотерапевт или психолог, който работи с тревожности. Може би ще чуеш нещо по - различно, по - оптимистично и по - интересно.

Редактирано от didi_ts - Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...