Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Имам нужда от помощ.


Recommended Posts

      Здравейте г-н Баев,

      Аз съм на 52 год. Имам нужда от помощ, с всеки изминал ден  се чувствам зле и по зле. Всичко започна преди 2г. през лятото, когато един ден без видима причина припаднах. След около два, три дни започна един световъртеж, болеше ме много гърбът, гадене, треперене. Направих и една криза със схващане на цялото ми тяло.Отидох на невролог, който ми изписа лекарства, които не ми подействаха. През цялото време ходех и на масжи за гърба, но и те не ми помагаха.Наложи се да отида на психиатър, но с неговите лекарства се почувствах по зле. И така цяло лято. Накрая ми писна,казах си каквото и ще вече да става спрях всички лекарсва и заминах за чужбина при моя съпруг. Там след около една седмица всичко си дойде на мястото, чувствах се много добре. Започнах работа-грижех се за една  болна жена и бях затворена в къщата по цели седмици. Не знам от къде дойде,но в главата ми се появи един съскащ звук,който и до ден днешен го имам.Започна се едно задушаване, не ми достигаше въздух, а сърцето ми сякаш прескачаше в гърлото.Прибрах се в България и не мина много време ме нападнаха същите симптоми от предната лято.Отидох на невролог,който ми изписа Ривотрил, Есцетил,Танакан,всичко по схема.Диагнозата беше Паническо разстройство.Почувствах се добре и спирах лекарствата едно по едно,по схема.

     Всичко беше добре,докато  почнах нова работа.Необяснимо защо колегите ми не ме приеха с отворени обятия.Дистанцираха ме, не получавах съдействие от тях или ако го получа беше по най грубия начин.Това  много ме тормозеше ,изгубих желание да ходя на работа,свивах се в себе си и стисках зъби.Не ми стигаше това, ами и с баща си започнах да имам проблеми-той беше вечно недоволен от децата си.Наложи се да приемам Беталок.Затворих се в себе си,задушавах се,прибирах се в стаята си и не вършех нищо, само гледах в една точка.Сутрин се събуждах с треперене,гадене,мравучкане в главата.Вече не можех да си гледам и работата,аз не можех да се концентрирам,забравях,започнах да правя грешки.И така пак на невролог. Дадоха ми Сероксат и Кснакс,като от Сероксата се почувствах много зле и го спрях.Припаднах в автобуса един ден и реших да се махна пак от България с надеждата,че и този път може всичко да отшуми.Но уви......сега тука съм само на ксанакс,продължавам да треперя,гади ми се,имам горещи вълни,не мога да заспя.Атаките ми са през час,час и половина.Не знам на ден по колко пъти умирам. Нощите са ми ад.Аз съм от около 10 години  в менопауза.И нейните горещи вълни ме атакуват. За нея взимам Ремифемин.

   Аз съм много сензитивна личност.Позволявам на личните ми проблеми да ми влияят много психически.Приемам проблемите много навътре и за това позволих да се завърнат тези симптоми.Но не мога да продължавам така да живея.Това е ад.Загубих радостта от живота,мечтите си,работата си. Искам много да се върна към стария си начин на живот, да съм здрава,да виждам хубавото около мен,да се смея.

    Обръщам се към Вас, г-н Баев, а и към всички участниици в този форум с молба да ми помогнете със съвет или насоки.Не знам кое лечение е добро за мен,медикаментозно,психотерапевт или др. Много ми се иска да не е медикаментозно, за да не ставам зависима, но ако това ще ми помогне като съпътствъщо лечение.Ако е необходимо лечение с психотерапевт бихте ли ме насочили към някого от Плевен.

    Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват на моя зов за помощ. Искам да се оправя.Моля помогнете.

Линк към коментар
Share on other sites

В Плевен е д-р Първанов, един прекрасен специалист именно по проблематиките, които преживявате. Той също пише тук - просто се свържете с него и започнете терапия. Всичко е решимо! 

 

С най-сърдечни пожелания за обич и смисъл в живота ви, Орлин

Линк към коментар
Share on other sites

Сърдечно Ви благодаря г-н Баев. Много се надявам да направя бърза връзка с д-р Първанов и да започна да се лекувам.С  Вашия отговор на писмото ми ми давате голяма надежда, че съм направила първите стъпки към лечението си. Благодаря Ви.

Линк към коментар
Share on other sites

Съжалявам, в момента не приемам и не знам кога ще мога да го правя. Оставям ви на лични телефон на колега от Плевен с кого съм работил и му имам пълно доверие.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз съм минал през пътя на паник атаките и реално нищо лошо не се случва, имаш просто обикновените мравучкания и вълнички в тялото заради силния страх, но това реално можеш да го приемеш за нещо готино и да му се усмихнеш..

И аз го имах този страх преди по време на ПА, мислиш че умираш или те е страх ужасно много да не припаднеш и да стане нещо лошо.., но едва ли ще припаднеш заради паник атаката.. Жената може да е припаднала не от паник атаката, а от нещо съвсем друго..

С това изказване за действителните припадъци няма да се постигне нищо освен да се наплашат хората, че ще припаднат по- време на страха.. Не мисля, че точно от паник атаката може да припаднеш.. :)  По-интересното е, че всъщност точно тази реакция в паническата атака гарантирала оцеляване, ако действително бяхте в опасност.

 

Да бъде божията Воля! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Извинявам се за последователното мнение:
"Ще припадна": Замаяността, която човек чувства по време на паник атаката съвсем закономерно води до усещането, че ще припадне. Това не е възможно, тъй като по време на пристъпа на паника вашето сърце бие по-бързо и кръвното ви налягане се увеличава. Когато нивата на кръвното налягане се увеличават става невъзможно човек да припадне. Когато човек припадне то е поради внезапно паднали нива на кръвното налягане.

Линк към коментар
Share on other sites

Жената не е припаднала, а колабирала.От топлината кръвоносните съдове се разширяват и кръвното пада.

После идва страхът това да не се повтори.То, това е и ПР, страхът първото прилошаване да не се повтори.Преди години съм го писал тук, типичното ПР започва през лятото поради тази причина.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...