Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Чуствам се изгубен и не знам какво да правя


Recommended Posts

Здравейте . Не знаех къде да напиша това и как да го озаглавя . Но имам силното желание да го споделя и да получа съвет .

Издападам през определен период в тежки депресии още от малък .През тези т.н. депресивни моменти едно от нещата който най ми липсват е липса на желание за каквото и да е било , амбиция и конкретни мечти и в резултат изпитвам силно съмнение в собствените сили ,угризения и вина към себе си . В резултат на което много пъти съм се отказвал от начинанията и не съм бил последователен и целеустремен въпреки трудностите . 
Преди няколко години едва избутах висше по икономика , но до сега съм работил само в туризма и ресторантьорството т.е. сезонна работа . Дипломирах се и реших да търся работа "по специалността" . Уплаших се от факта ,че дори и да почна ще получавам минималното заплащане поне за първата 1 година и надделя желанието ми да имигрирам . Поех серия от пътувания - Кипър , Гърция и накрая се озовах в Англия Сега работя неквалифицирана работа в магазин , обяснявам на клиентите постоянно едно и също , усмихвам се фалшиво по цял ден и се правя на вежлив .Чуствам се силно неудовлетворен от себе си и не виждам много светло бъдеще ако не променя коренно това което правя.

Усещам ,че трябва да се запиша да уча нещо , но е толкова скъпо в тука в англия образованието ,а и съм на 28 което ме кара да кара да се чуствам "позакъснял в времето да започвам напълно ново направление " и в момента нямам психическите сили да се подготвя за студентски изпити , да започна да уча  и през останалото време да уча за да покривам едвам едвам разходите си . Минава ми мисълта да се прибера в БГ , да започна лечение при психолог/психиатър и евентуално да кандидатствам за нещо с практична насоченост- примерно ИТ . 

 



Как да определя какво искам в живота , с периодична депресия и отсъсвие на желание и амбиции самия аз самия не знам кое е най-добре за мен и как да започна с дългосрочно планиране и определяне на целите   . Подозирам ,че статията ми е не много конкретизирана и детайлна . Опитах се на кратко да обясня чуствата и мислите 

Линк към коментар
Share on other sites

Иска ми се да засегна няколко ключови момента.

Правя нещо, което не харесвам - когато човек не харесва това което прави, когато то му създава дискомфорт или психологично състояние, с което трябва да се справя, най - естественото нещо на света е да си промени правенето. Това разбира се е нелека задача и е свързана с период на обмисляне и планиране. В това няма нищо лошо, ако планирането е насочено към конкретни стъпки по действителна промяна. Ако това планиране остане само в сферата на мисленето тогава вече то е неефективно. 

 

Относно възрастта за учене, Представи си, че ще живееш 80 години и наложи своите 28 години в този период. Имайки предвид, че едва 9 от тях могат да се нарекат истински твои, в които се предполага, че си вземал свои решения, можем да заключим, че твоят съзнателен живот, сега прохожда. Ако решиш да се довериш на първите 4 години от тези 9, в които си взел някакво решение за образование, мислиш ли, че е разумно и ефективно да заложиш целия си живот на взето решения за професия в тези първи 4 години от твоя съзнателен живот?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...