Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-16.11. - 22.11.2015г


Recommended Posts

Мисъл за деня-16.11.2015г

Индусите казват: „Без Учител не може“, т.е. „Без Учител няма развитие“. Според нас Учителят е същество, което мисли, следователно излагаме тази мисъл в следната форма: „Без светла мисъл не може, без светла мисъл няма никакво развитие“. Следователно, който иска да учи, непременно трябва да има светла мисъл, за да може да възприема, и тогава Истината ще бъде една и съща и за Учителя, и за ученика. В това отношение способният ученик се нуждае от добър Учител, както и добрият Учител се нуждае от способен ученик. Този закон трябва да се прилага навсякъде в живота.

Стар и нов живот

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-17.11.2015г

От вас се иска да осмислите всяка своя постъпка, за да можете по този начин да намерите нейното място. Бих желал в това отношение да станете художници: и да видят крива черта в картината, майсторите художници веднага я използват за нещо – поставят я като част на някоя сложна фигура или я взимат за образец на нещо. Следователно дойдете ли до вашите мисли, чувства и действия, стремете се да ги осмислите, да изкарате нещо от тях, както художникът изкарва нещо хубаво от всяка точка и линия.

Стар и нов живот

b_zemerodno-ribarche_533d63f7b06f9-1396532215.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-18.11.2015г

Днес хората се обичат външно, но това не е Любов. Любовта към хората подразбира Любов към благородното, към Божественото в тях. Докато не намерите Божественото в себе си и не го обикнете, и хората не можете да обичате. Всички страдания и противоречия в света произтичат от факта, че Истината и Любовта се търсят някъде навън; първо ще ги намерите в себе си и в хората, тогава ще ги намерите и отвън. Когато две същества съзнаят, че имат Божественото начало в себе си, те вече се познават, имат допирни точки помежду си и няма защо да се спират върху дребнавостите на обикновения живот.

Стар и нов живот

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-19.11.2015г

Казвам: най-важната идея за вас е да си помагате взаимно; в това седи Новото учение – взаимно помагане. Когато някой падне духом, всички трябва да му се притекат на помощ със своите добри мисли и желания.

Стар и нов живот

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-20.11.2015г

Ако живеейки според великия закон на Любовта влезете в света, който не е готов за тази Любов, вие ще предизвикате в неговите силни индивиди условия да се прояви егоизмът, т.е. човешкото его. При други условия обаче – между готови души, Любовта създава красив свят, свят на възвишени, чисти отношения.

Стар и нов живот

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-21.11.2015г

Казвате: „Как ли ще се развие нашият живот?“. Ако вървите в Божествения път, животът ви ще се развие красиво, а ако се отклоните от него, идете в болниците, в кафенетата, между фалиралите търговци, на бойните полета, за да видите какво ще стане с вас. Докато вървите в пътя на Бялото Братство, там никакво зло не ви чака. Ако понякога Белите Братя не ви помагат, причината за това е, че вие не можете всякога да използвате разумно благата, които те ви дават.

Стар и нов живот

 

maxresdefault1.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-22.11.2015г

Не е приятел онзи, който иска да се жертвате за някаква негова слабост. Приятел е само онзи, който е готов да се жертва за вашето повдигане. Новото учение изисква доброволна жертва, а не жертва чрез изнудване, чрез насилие. Доброволната жертва, жертвата по Любов, има място в Бялото Братство.

Стар и нов живот

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...