Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Постоянен страх


Recommended Posts

Здравейте! Казвам се Тони и съм на 19 години! От няколко дни имам много силен страх. Не мога да го преодолея. Постоянно усещам как съм под напрежение, как в стомаха ми нещо се свива. Това пречи много на живота ми. Не мога да мисля, да излизам с приятели, чувствам се безполезен. Страхът ми е че от тези мисли ще полудея или ще умра. Ще се опитам да обясня страховете си. Значи страх ме е че от самия страх ще изгубя контрол върху себе си, ще викам, ще плача и няма да има кой и какво да ми помогне. Другият ми страх е че от този силен и постоянен страх ще ми се случи нещо със сърцето и ще умра. Постоянно мисля как сърцето ми прескача и това ме побърква. Моля Ви помогнете! 

Линк към коментар
Share on other sites

Това, което усещаш е прилив на адреналин в тялото ти, който генерира посочените от теб симптоми. Повишеното количество адреналин се генерира от мислите, или от начина на живот и възприятие, които имаш. Самият страх от смъртта е най-основен и като мислиш за това е съвсем нормално адреналинът ти да се вдига. Относно полудяването - няма никаква опасност от него, тъй като ти просто си по-тревожен. Ако наистина си луд, няма да се замисляш и да се питаш дали си луд и дали би полудял.

От друга страна - когато станеш достатъчно смел и осъзнат, че да приемеш с ново и различно отношение загубата на контрол, смъртта или безпомощността, тогава страхът ще се трансформира и ще отпадне.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...