Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Картини на Рьорих?


Recommended Posts

Имате ли представа, дали картините на Рьорих са гадателски, езотерични? Доколкото знам Ванга е пращала Людмила Живкова при него, а тя на свой ред е направила изложба в София с негови картини! Може да бъркам.s7tAxzk6eeY.jpg

Конят на щастието.

vuWklscLfes.jpg

?????

 

Ut0-3m3PR3Q.jpg

София премъдрост

Edited by Energia_4
Link to comment
Share on other sites

Езотерични, пророчески, многопластово съдържателни - със сигурност! Рьорих е велик ум, проводник на т.н. в кабала Ишими - същества, достигнали връхното стъпало в човешката, земна еволюция, но пребиваващи близо до човечеството от състрадание. Някои ги наричат махатми, а будистите, бодхисатви. Учителят Дънов ги назовава адепти. През аурата на такива велики адепти рисува Рьорих. Вълшебни са картините му! Ако обаче по времео, когато е рисувал, е бил като бяла лястовичка, сега има мнозина знайни и незнайни художници и въобще творци, които синхронират с духа на новото време и го провеждат.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ванга добре се отнасяла към теософията на Блаватска и учението Жива Этика на Рьорих. Кандидатът на философските науки иеромонах Иов (Гумеров) привежда свидетелство на племенницата на Ванга - Красимира Стоянова, която писала, че на срещата с писателя Л.М.Леонов: "У Ванга имаше тогава вдъхновение, и тя говореше за съдбоносни неща за неговата страна (Русия). Осъществи връзка с отдавна починалата ясновидка с руско произхождение - Елена Блаватска. Ние действително чухме удивителни неща." Също така Гумеров привежда свидетелство на Стоянова за посещението на синът на Николай Рьорих - Святослав, при което тя му казала: „ Твоят баща е бил не просто художник, а и вдъхновен пророк. Всички негови картини са прозрения, предсказания. Те са зашифровани, но внимателно и чисто сърце ще подскаже на зрителя шифърът. Св. Сергей Радонежки Ванга считала за пророк и описвала неговия образ така, както е бил нарисуван в картините на Рьорих.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...