Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За уроците на страха


Polya

Recommended Posts

„Приемането? Горе насочих към това ЗАЩО. Защото насочва към уроците, носени от самия него. Защото когато работейки по тези уроци с отношението на приемане, страхът си отива. Второ, КАКВО да приемем? Уроците е общо казано. По-конкретно, какви са кривотийките в мисленето и базисните програми зад тях, които има да се чистят, е персонално. Трето, КАК? Тук идват хилядите методи на психотерапията, на фона на това отношение на смирено, любящо приемане с благодарност на страха.

 
Как се постига това приемане? Първо, с разбиране на смислеността му. Второ, искаме да го постигнем - с помощта на молитва, работа през тялото, визуализация в транс и т.н. Трето и най-важно, разбираме, че не можем да го постигнем чрез его напъни и всичко, което се иска, е да оставим егото да се смири, за да се случи това приемане. Смиреното приемане... През тялото то е телесно отпускане, отдаване. През ума, е медитативното му спиране. През емоциите, е едно усещане за пълна разкритост, през която протича дълбоко доверие, смирено доверие, дори в центъра на бурята на страха. Доверие в неслучайността на преживяваното, в уроците, които учим през него, в Бога, в съдбата ни.”
Орлин Баев
Позволих си този цитат,защото резонира с въпросите които напират за отговор. Може би е замаскиран вик за помощ , може би опит да развия себе си, да променя мисленето си,може би имам нужда от учител... Учител, който да ме научи да обичам,приемам и помъдрявам. Да ми посочи пътеките, да върви до мен, не вместо мен. Да засити нуждата ми за себеопознаване и себеразвитие.
Имам нужда от вас ХОРА/ специалистите, които помагат тук /
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти най-сърдечно! Оценявам тези искрени и добри думи и отново ти благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...