Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Символично представяне на планетните отношения


Recommended Posts

Днес имахме много интересен разговор на курса по астрология.

Брат Тодор Ковачев ни обясняваше за аспекта съвпад на Юпитер и Сатурн. Това е единственият положителен съвпад на Сатурн. За да ни обясни неговото значение, той ни го оприличи на орех. Орехът е Сатурнов плод - той е образуван от външна зелена горчива, негодна за ядене и оцветяваща в тъмно обвивка. Под нея има твърда черупка, сърцевината е обвита с ципица, която също е груба и в прясно състояние негодна за ядене.( Сатурн отговаря за костната система). Сърцевината, обаче, е мазна, богата и подобна на мозъка, чиято планета е Юпитер. Подобно е качеството на съвпада на двете планети - той ще се проявява във външна твърдост и дисциплинираност, под която се крие много богата душевност. Тя е под защитата на сатурновата черупка във всяко отношение. 

Това сравнение провокира нашите въпроси и получихме още едно - за съвпада на Венера и Сатурн. Той прилича на черешата. Тя е червена, сладка, красива и с обилен сок, но вътре има много корава костилка. Черешовата муха снася яйцата си по нея и там се развиват червеите, които съсипват плода. По отношение на човека това ще бъдат красиви, щедри и външно привлекателни замисли, постъпки, характери, които обаче, вътре в себе си ще крият или корист и материални интереси, или склонност към осъждане и морализаторство ще ги прояжда и загнива отвътре. 

Имате ли подобни наблюдения? А подобни сравнения?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Донка, мога да кажа от личен опит впечатленията за един човек с този аспект (съвпад Сатурн-Юпитер). Натива е жена (моя 1ва братовчедка), зодия Дева, която наистина изглежда доста строга и дисциплинирана понякога, но и с доста богата душевност. Като малък ме обучаваше с диктовки, четене и писане, а самата тя четеше любовни романи. Винаги се стреми към спазване на моралните правила и правилата на общността, но понякога и избухваше в преливащи емоции.

А сега видях, че го има и съвпада Венера-Сатурн (и Венера-Юпитер). Мога да потвърдя и голяма част от казаното и за него. Привлекателна личност, с добър характер и мислене, но и леко насочена към материалното и леко затъмняваща сърцевина.

Редактирано от ГеоргиЖ
Повторно разглеждане
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Благодаря! 

А как би описал съвпад на марс и венера? 

Линк към коментар
Share on other sites

Суперско е! :3d_084:

Леля ми и калеко ми и двамата имат такъв аспект в картите си. Мъжът и жената работят усилено (марсово) за любовта и дома и изцяло за връзката. После се наслаждават като гледат филми (венерино) заедно, вечерят вкъщи (венерино) заедно, слушат еднаква музика. Въобще мъжките и женските работи във връзката изцяло са хармонизирани и взаимно си помагат. Имат еднакви интереси.

Ако само единия партньор има аспекта пак е добре. Мъжът изцяло ще се раздава за връзката, ако трябва ще ходи да пазарува, ще ходи по магазини за дрехи и парфюми, ще слуша музика каквато жената слуша, ще излиза с нея на разходка, както и жената ще ходи на работа, няма да го натоварва с разходи, може да изкара и шофьорска книжка в името на връзката.

Това в кой дом и знак попада аспекта вече конкретизира характеристиките. Имам две познати жени, на които им попада в Лъв - изключително действени и работливи, обаятелни и властни както в работата, така и във връзката. По нищо не отстъпват на мъжа във връзката, даже взимат и лидерската позиция. Имат имидж на силни и отдадени в мъжките сфери.

Редактирано от ГеоргиЖ
добавка
Линк към коментар
Share on other sites

марс-венера с негативни аспекти:

cactus-23891__340.png

марс и венера с добри аспекти

wrinkle-clipart-eaf7d86fb29d4b66a3255970

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...