Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Постоянна дереализация от около месец


Recommended Posts

Здравейте на всички,искам да кажа моята история и да ме посъветвате какво да направя за най-добре,ако имате време да ми отделите разбира се.

На 20години съм  живота е пред мен,винаги съм бил положителен човек и никога до сега не бях изпитвал какво е паник атака.

От около месец чувствам постоянно чувство за дереализация и това е от както пуших марихуана с приятелката си.След пушеното ми стана нещо като паник атака,не знаех къде съм и ми беше много объркано това мина след 1 час заедно с трепереното и притеснението и на сутринта бях добре.След около две семици,една вечер се събудих и се чувствах притеснен,дишах дълбоко и се успокойх.Когато се събудих отново ми намаше нищо,отидох на кафе с приятели и след това се прибрах и докато гледах телевизия се появи онова чуство за дереализация около 26.03  го имам и не е спирало на моменти е по-слабо друг път по силно.Ходих на всякакви изследвания и съм напълно здрав.След това отидох при психиатър и той ми предписа хапчета,но от тях се успокойх,но чуството пак го имаше за дереалиацията.пих ги около 11 дена и след това отидох на психотерапевт,поговорихме си и той ме посъветва да отида при друг доктор,който е специалист с наркотиците и е хомеопат.Отидох и той ми предписа хомеопатични лекарства.Пия ги и тях от около 2 седмици,помагат ми не съм напрегнат понякога само,но това чуство за дереализация не отминава.Спортувам ходя на фитнес и преди съм го правил,правя тежки упражнения помагат ми да се справя със стреса и не се чуствам зле,но дереализацията намаля леко,но не изчезва.Също излизам с приятели,ходя на дискотека,но дереализацията е с мен непрестанно.Какво мога да сторя за да изчезне.

Редактирано от Nikito38
Заглавие
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, имаш някаква подтисната тревожност която е била отключена от марихуаната. Често се случва трева или алкохол да задействат тези механизми. Няма смисъл да си губиш времето с други изследвания и психиатри, потърси психотерапевт работещ с тревожности и съвсем скоро всичко това ще е само спомен. Продължаваш със спорта!

Успех и бъди упорит :)

Линк към коментар
Share on other sites

Чувството ще изчезне след известа работа по себе си, а по-сигурният начин е ако работиш с помощта на терапевт. Избора на психотерапевт е важен момент в живота ти, по-важен от избора на автомобил или смартфон, нямам предвид конкретно теб, но ми е направило впечатление, че хората отделят дни, седмици, за да си изберат колата, таблета, дивана дори, а за терапия, която би могла коренно да промени живота им - доверяват се на нещо написано от някакво виртуално присъствие. Това, че Пенка смята Самсунг за най-добрата марка, не означава, че е най-добра и за моите нужди...

Във форума препоръки и мнения на професионалисти има много, но желание, мотивация, инициативност - без тях няма как да стане, дори и най-успеваемият терапевт сам да ти почука на вратата... В подфорума Психотерапия онлайн има много материал за избор  на терапевт. Почети и сподели какво си решил, може да е полезно и за някой друг участник.

Дори и не споменаваш от кой град си, по този стил мога да гадая, че си от София, но все пак...

 

Редактирано от DilianaD
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...