Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Друг терапевт?


Recommended Posts

Здравейте!

Преди 7 месеца ми бяха първите 2 паник атаки, които бяха супер силни. От тогава не съм имал  и вътрешно сякаш усещам, че няма да имам повече, но проблема е, че си останаха другите симптоми и неразположения покрай тях (тревожност, страх, и т.н) и все още не мога да се почувствам нормален човек както преди.  За всичкото това време не съм пил нито 1 хапче и си промених живота тотално. Още на първата седмица си купих колело и започнах да карам по много всеки ден, макар да ми беше трудно дори да се изкъпя, защото нямах силичка за нищо и не знаех къде се намирам. Спрях да приемам алкохол, намалих цигарите, ям изключително здравословно, започнах да правя йога,медитация, визуализация, слушане на бинаруални биитове, ходя на лостове, тръгнах на психотерапия и още много малки дребни неща, които са ми арсенала за справянето с това състояние.

Психотерапията тръгна добре и започнах да се чувствам все по-добре, но имам чувството, че нещо липсва. С жената само седим и си говорим, тя ми задава въпроси и аз отговарям и това е. Осъзнах доста неща за себе си, но все ми липсва нещо. Не ме учи на никакви подходи и техники за справяне, не ми дава никакви съвети за нищо, а просто седим и си говорим и ме оставя аз сам да си изкарам всичко от подсъзнанието/съзнанието. Чувствам се добре в нейната компания и всеки път излизам мотивиран от кабинета, Не мога да се оплача от нея, но тук като четох темата " БЯЛА КНИГА ЗА ТЕРАПЕВТА " и останах с впечатлението, че психотерапията протича по малко по-различен начин и силно мотивираните хора (от които съм и аз)  се оправят за 3-4 месеца. Нормално ли е да протича така една терапия ?

Започнах да си мисля, че ще е добре да пробвам някой друг терапевт, но проблема ми е, че съм от малък провинциален град в центъра на Б-я и не мога да пътувам всяка седмица. Дали случайно някой от терапевтите тук предлага онлайн психотерапия (примерно да се виждаме по скайп)?

Благодаря предварително!

Редактирано от excentrzm
Линк към коментар
Share on other sites

Директни съвети в психотерапията се дават рядко - иначе би било прекалена намеса в съдбата на човека. Добре е, че те оставя сам да стигаш до изводите си. Имате и добра връзка един с друг, а това е важно. Да, методите при следването на терапевтичната посока са нужни - просто през изграденото доверие помежду ви, можеш да я помолиш за такива. Като цяло, многото пробване е като в поговорката "много баби, детето хилаво". Всеки терапевт си има свой подход, методи, под каквато и "шапка" на дадени школи да работи - това зависи от личната характерова структура и темперамент. Ако все пак решиш да допълниш подхода на колежката, бих ти препоръчал Андрей Филипов и Георги Балджиев - и двамата работят и онлайн и са добри колеги. Успехи! 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...