Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-23.10.-29.10.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-23.10.2017г

Когато посеем една семка, ние имаме първия процес – поникването на растението, втория – на прорастване, третия – на цъфтене, а четвъртият процес – връзване на плодове. Следователно доброто, плодът в човека, може да се яви само в неговата душа, а в окултизма наричат това причинно тяло у човека. Всяка семка е една причина. Съвременната култура, движението на човечеството се дължи на тия семки на доброто от миналото, а в бъдеще тези семки ще дадат бъдещата култура.

Денят на доброто

732491_280.jpg

Edited by Слънчева
Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-24.10.2017г

И тъй, като се натъкнете на известно противоречие, на известно противодействие, ще знаете, че то се определя от следния закон: на всяка акция отговаря реакция, на всяко действие – противодействие. Следователно между две злини, между две нещастия или между две противоречия всякога се ражда една добрина. Между две добрини пък се ражда една злина. Затова именно се казва: "Две добрини не могат да седят на едно място." Този закон има сила само за Земята.

Самоопределение

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-25.10.2017г

Какво представляват злото и доброто в живота? Злото е най-малкото проявено добро. Доброто е най-голямото проявено добро. С други думи казано, злото е началото на доброто, а доброто е краят на доброто.

Самоопределение

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-26.10.2017г
 

Понякога е необходимо да бъдеш богат, а понякога – сиромах. В някои отношения е необходимо да бъдеш учен, в други – да бъдеш невежа. В едно отношение е необходимо да бъдеш силен, в друго – да бъдеш слаб. Туй в  природата съществува като закон, отношението между Великото голямо и Великото малко в света. Аз наричам това степени, по които Божествените мисли вървят и уравновесяват всичките неща.

Който-направи-небето-и-земята

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-27.10.2017г

Материалното и духовното естество в човека са условия за постигане на възвишения живот, към който той се стреми. Като знае това, човек не трябва да отрича нито материалния, нито духовния живот. Те трябва взаимно да се допълват, всякога да са в правилна обмяна помежду си.

Групиране на сили

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня 28.10.2017 г.

Човек трябва да се самоопредели в стремежа на своя Дух, в порива на своята душа, в мисълта на своя ум и в чувствата на своето сърце. Това обяснение за самоопределението ви се дава не да го напишете на книга, но да го възприемете в себе си, да знаете в какво отношение трябва да се самоопределите. ...Да се самоопредели човек, това значи да познава силите, с които разполага, да знае в каква посока да ги отправи, за да използва разумно своя живот.

Самоопределение

 

 

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-29.10.2017г

 

Що е съзнание? ...съзнанието подразбира склад от положително Знание, вложено в Духа, душата, ума и сърцето на човека. С това Знание той има ясна представа за нещата и знае при всеки даден случай как да постъпва. Съзнателният човек никога не върши зло. Той се ползва от опитността на миналото си, вследствие на което днес по никой начин не си позволява да прави зло. Несъзнателният човек може да прави зло, но само дотогава, докато придобие опитност, докато съзнанието му се пробуди. ...думата съзнание подразбира да се направи връзка между знанието на Боже­ствения и човешкия Дух, да се прехвърли мост, който да свързва Божествения с човешкия свят.

Самоопределение

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...