Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-20.11.-26.11.2017г


Recommended Posts

Мисъл за деня-20.11.2017г

Когато дойдете до най-голямото изпитание, останете верни и ако издържите, ще влезете в новите условия!

Ученикът

236_image.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-21.11.2017г

Някой иска да стане рано сутрин, да се помоли на Господа и да започне работата си навреме. Колкото по-силно е желанието му, толкова по-голямо изпитание ще му дойде. Като знаете това, дръжте съзнанието си будно, да не се поддавате на изкушения, които могат да ви изместят от правия път, от решенията, които сте взели. Бъдете внимателни, не се поддавайте на изкушения. Защо идват изкушенията? Те са мощна сила, която съществува в природата. Задачата на тази сила е да се явява като противодействие на всяка добра работа. За онзи, който разбира законите на природата, тази сила служи като подтик. За онзи, който не разбира тези закони, тази сила е противодействие, което го спъва.

Музикален живот

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-22.11.2017г

Лошите хора са покрити със сняг и с лед. Като дойде слънцето, снегът и ледът ще се стопят, ще се образува кал, която ще донесе най-големите блага. Тия хора ще бъдат носители на най-благородните и възвишени идеи; те ще бъдат най-самоотвержените хора. Такива, каквито сте, вие сами ще оправите света – никой друг не може да го оправи.

 Бог е говорил

Линк към коментар
Share on other sites

Пътят 

Когато не вървят нещата,трябва да започнеш да вървиш ти.В началото настъпва подсъзнателен конфликт,но конфликтът гради!Пътят те очаква,очаква първата ти стъпка,очаква да проявиш желание,след това воля.За това в превес със застоя знай,че Пътят е прогрес!

 

Извинявай за вмешателството,но ме подтикна да го постна. :3d_163:

Приятен ден! :)

 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-23.11.2017г

Истинските човеци, създадени по образ и подобие Божие, са на Небето, а Адам и Ева, направени от кал, са още на Земята. Плътта гние, кръвта се разлива, но живото дихание нито гние, нито се разлива и губи, а остава за вечни времена. То е Божественото начало в човека, което е безсмъртно. Животинското начало в човека умира, а Божественото живее вечно.

Противоречие_в_съзвучието

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-24.11.2017г

Като се говори за смъртното и безсмъртното начало в човека, явява се въпросът, как ще възкръсне човек. ...Възкресението подразбира нов, Божествен живот. В този смисъл, човек може да възкръсва по няколко пъти на ден. Достатъчно е да се откаже от едно свое заблуждение, за да възкръсне нещо в него. Възкресението подразбира освобождаване.

Противоречие в съзвучието

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-25.11.2017г

Първоначално храмът е бил вътре в човека, но, след като го изгубил, той започнал да си строи външни храмове и там да се кланя и моли. Със загубване на чистотата си, човек изгубил всичко, което било написано в сърцето и душата му. Какъв по-велик храм ще търси той от онзи, който е в него, и онзи, който вижда в цялата природа? Достатъчно е да излезе вън, сред природата, да види небето, да се изложи на слънцето, да диша чистия въздух и да благодари на Онзи, Който е създал цялата вселена. Да излезе вечер, когато небето е осеяно с безброй звезди, за да почувства влиянието на Твореца. Всичко, което ни обикаля, е в състояние да повдигне мисълта и чувствата ни, да ни свърже с Бога.

Противоречие в съзвучието

1185206_534710906600938_55371691_n(3).jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-26.11.2017г

Христовото учение е на принципи, а не на форми. Принципите разширяват, а формите ограничават. Вън от Христовите принципи, животът на човека е безсмислен.

Противоречие в съзвучието

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...