Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Откъде да започна?


stelyana

Recommended Posts

Здравейте,

Съвсем от дни се интересувам от Астрология. Бихте ли ми помогнали, откъде трябва да започна? Четох различни мнения- от Слънцето или от Асцедента? Следва ли се определен алгоритъм? И въобще,ще се справя ли без астролог? Благодаря.

Посочвам линк на наталната ми карта.

 

Натална карта

Редактирано от stelyana
Линк към коментар
Share on other sites

:) Добре дошла Стеляна. Началото винаги е вълнуващо и ... малко разочароващо. На времето и на мен ми се струваше излишно, но после се убедих, че преподавателите са прави. То е като с четенето. Тълкуването на астрологичната карта е като да четеш роман ... от дебелите книги, многотомните. :)НО, преди да се докосне човек до тези книги, би следвало да научи буквите, после сричките, после да ги слива в думи, после буквара, после читанката, после още няколко книги с лесни текстове и... при добър късмет, търпение и много много усърдие, да дойде до томовете. 

Иначе ще бъде като първолак да чете Война и мир. Да ти я разтълкува друг астролог, е като да изгледаш филма вместо да си прочетеш сама книгата. 

Препоръчвам първо да се запознаеш с основите на звездната карта - какво представлява тя, на какви части е разделена, кои са основните точки и какъв е техния смисъл. акво представляват зодиакалните знаци и техните стихии. Какво представляват планетите в хороскопа и тяхното разположение в него. После постепенно да се запознаеш с начина на комбинирането на трите елемента - зодиакални знаци, планети, домове. По време на самото четене е добре да се разглеждат примерни карти - особено личната, и да се сравнява с реалните събития и особености на характера и т.н. 

Препоръчвам няколко книги: Стивън Аройо  (моята доста се поопърпа вече), д-р Светла Балтова  - на особено добре достъпен за начинаещи език, Иван Антонов - Изворски .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Понеже все още систематизирам информацията, която намирам за Астрологията, не мога да изясня, според мен важни моменти, в наталната си карта.

Моля за съдействие запознатите, да отделят от времето си и да ме насочат.

Имам следните акценти:

Слънце в знака на Овен в 10 дом, което е в квадратура със Сатурн и Нептун, които са в знака на Козирог в 6 дом, освен това Сатурн е в съвпад с Уран и Нептун. Това според мен е важна тема, но не знам как точно да я тълкувам, опитвам се да съединя информацията, но не стигам до цялата картина. Слънцето е в 10 дом, който е свързан със Сатурн.

Сатурн, Уран, Нептун и Плутон участват в много аспекти:

Луната / в Дева и 3 дом/ е в тригон със Сатурн, Уран, Нептун и в секстил с Плутон.

Юпитер /в Телец в 10 дом/ е в тригон със Сатурн, Уран, Нептун и опозиция с Плутон.

Плутон /в Скорпион в 5 дом/ е  в секстил с Нептун.

Благодаря.

Редактирано от stelyana
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...