Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Добър ден пиша за вас за помощ.Заеквам от 3 годишен и не ми беше трудно до  3 седмици .Нещо се обърка в мен ,аз понякога не се притеснявам и не заеквам много и не ми прави впечатление,речта излизаше бавно и спокойно.Но преди 3 седмици нещо ми стана и почнах да заеквам повече, и сеедно като тръгна да казвам някоя дума няма да мога да я кажа,сеедно ще си прехапя езика и речта ще спре , и вече нямам такова желание да говора , по-добре да не говоря ???Моля някой да ми помогне много съм отчаян(Ако може Орлин Баев да ми пише) :(:(:(:(!!!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Ползвай техниката на говора с издърпване на ударената гласна. Говори релаксирано и малко по-мелодично. Останалото е психика - социален страх. Виж, че на никого не му пука за твоето заекване, освен на теб самия. Затова позаеквай дори нарочно, като се учиш да ти е все тая - приеми страха си, смири се в него, махни битката. Тогава техниката започва да работи, когато самочувствието ти е на мястото си. Прочети статиите ми за това от блога ми, гледай клиповете ми за заекването! Всичко ще отмине, когато му позволиш!

Линк към коментар
Share on other sites

И книгата до каква степен ще ми помогне .Изгледал съм всички твой статий и клипове , но не мога да вникна аз съм приел заекването до някаква степен ,но страха го има още ,имам техника с която говоря по-добре ,но само като не се притеснявам.Щом страха го има каквато техника да приложа не става!

Линк към коментар
Share on other sites

http://www.videlinabook.com/product/3759/psihologia-na-smelostta.html

Доколкото осмислиш, почувстваш и приложиш. 

преди 1 минута, georgi125 каза:

не мога да вникна

Прочети всичко от блога ми, от бутона за социална тревожност. Това стои зад симптома на заекването. Доколкото успееш сам да вникнеш и приложиш, чудесно. При случай на нужда, потърси психотерапевт, чиято работа е да фасилитира процеса ти по осъзнаване, мислене, промяна в чувстването и поведението, така че страховете ти да се стопят. 

Линк към коментар
Share on other sites

Пак пиша аз .Дали имам генерализирана тревожност,защото от 3 седмици насам не ми се говори с хора не ми се излиза,живота ми е прекалено скучен,мисля ,че като тръгна да говоря ще си прехапя езика и ще спра да говора ,притеснявам се без ясна причина,заекването се увеличава,защото изпитвам някакъв вид страх дали ще мога да говоря....НЕ СЪМ НА СЕБЕ СИ все едно някой зъл дух(ако мога така да го нарека )...моля да ми помогнете ,защото вече не знам какво да правя : ( :(:( !!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Ти искаш да мрънкаш или да преодолееш социофобията зад заекването? Спортуваш ли, ходиш ли на психотерапвт, записа ли се вече в ...найсе всякакви групи, свързани с общуване? 

Линк към коментар
Share on other sites

За да се справите с проблемите си потърсете психотерапевт! Прочетете тази хубава притча за промяната на вътрешният слух към  красивото,хубавото, смелостта и любовта.

Един монах трябвало да отиде до големия град. Някакъв човек също бил тръгнал натам и помолил монаха да върви с него. Когато стигнали в града, на едно натоварено и много шумно кръстовище в самия му център монахът казал на спътника си, че чува щурец.

- Имаш превъзходен слух , отче! - възкликнал мъжът с нотка на недоверие. 

- Не!- отрекъл монахът. - Слухът ми не е по - различен от твоя. Всичко зависи от това какво си настроен да слушаш. 

- Съмнявам се - гласно изразил сега недоверието си мъжът. - Аз не бих могъл да чуя щурец сред този шум.

- Повярвай ми, наистина всичко зависи от това какво е важно за теб - настоял монахът. - Сега ще ти демонстрирам-казал той, извадил от джоба си няколко монети и небрежно ги пуснал на асфалта. Въпреки ужасния шум, всички хора наоколо извърнали глави, за да проверят дали пръсналите се стотинки не са изпаднали от техните джобове.

- Сега разбираш ли? - попитал монахът. - Всичко зависи от това какво е настроен да чува човек и кое е станало важно за него. Ако всеки ден слушаме скандали и лоши новини, слухът ни се настройва да възприема грозното и злото. Ставаме страхливи и безпомощни и започваме да вярваме, че животът е труден, че хората са лоши, а светът е ужасно място...... А междувременно щурците пеят, листата шумят, ручеите ромолят, а ние не ги чуваме..

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...