Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Комплекс за външен вид


Recommended Posts

От малка много пъти са ми казвали че съм хубава но аз все не се харесвам напълно и винаги съм поне малко неуверена във външния си вид. :( Какво да сторя...писна ми...

Казват че дори красавиците за каквато ме взимат много хора изпитват неувереност за визията и че мъжете по малко им пука за това как изглеждат .Докато жените все се тревожат.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Анна и добре дошла! 

Моят личен опит и мнение:

Комлексът за външен вид до голяма степен се корени в свръхизискванията за перфектен външен вид, които сега се налагат от цялата ни масова култура, вклиняват се в подсъзнанието още на малките деца и "осигуряват" комплексите за малоценност. На времето аз стигнах до извода, че несъзнателно се вглеждам във външния вид на всеки около мен и го преценям. Съответно, приемам, че всички други правят същото с мен. Обаче, аз не мога да бъда сигурна в техните преценки за мен, не мога да питам, нито пък да вярвам на всеки, и оттам идваше неувереността и направо да си кажа комплекс за малоценност. В един момент най-сетне открих, че всъщност не съм в центъра на вниманието на хората около мен, дори повечето не ме забелязват, ходейки си по техните задачи :). В този момент вместо да изчезне, комлексът се видоизмени и засили. Почувствах се малоценна, че не ми обръщат внимание :) (както аз на тях). Това също е насадено от масовата ни култура - сякаш всеки очаква от себе си да е на сцена, в светлината на прожекторите и да получава аплодисменти.... То вярно, че животът е сцена, но публика за тази сцена няма - всички сме на нея... :) Когато и до тази истина успях да се добера, комплексът доста се укроти.

От езотерична гледна т. комплексът за външен вид е богохулство. Да, сериозно е. Бог ни е дарил с тела, които нямат равни на себе си на тази планета. Ние нищо не сме платили, нито допринесли за тях. Отгоре на всичко, сме критични, търсим им слабостите, сравняваме се, искаме да сме по-добри от това, което сме и... накрая се омаймунваме. Красотата на външния вид се състои във вътрешното излъчване на любов, разум, доброта, милосърдие... Забелязала ли си как влюбените стават изведъж много красиви? И как човек с перфектен външен вид може да отблъсне със стъклен бездушен поглед?

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Някъде бях чела че който мисли и прави добро става красив .И че като си променяме мисленето това се отразява на чертите на лицата ни .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...