Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Имуномодулатори


Recommended Posts

Решихме да дадем дъщеря ни на детска градина. За да не се разболява и да е по-устойчива, лекарката й изписа isoprinosine. Реших да не го давам.

Какво мислите за тези препарати?

Какво да и давам, за да се преборва по-лесно с болестите?

От плодовете в момента яде ябълки, портокали и банани. Мисля да й давам лимон с мед.

Edited by wonderful
Link to comment
Share on other sites

Решихме да дадем дъщеря ни на детска градина. За да не се разболява и да е по-устойчива...

Какво да и давам, за да се преборва по-лесно с болестите?

Давам и плодове. Яде ябълки, портокали и банани. Мисля да й давам лимон с мед.

основното правило е да си носи храна от къщи приготвена от вас

тогава болестите няма да я хващат

подходящи са още формулите за ограждане на учителя преди детето да излезе от къщи за детската градина и когато се сбогуваме с него там

например

ФИР ФЮР ФЕН - ТАО БИ АУМЕН

:thumbsup::)

Link to comment
Share on other sites

Решихме да дадем дъщеря ни на детска градина. За да не се разболява и да е по-устойчива, лекарката й изписа isoprinosine. Реших да не го давам.

Какво мислите за тези препарати?

Какво да и давам, за да се преборва по-лесно с болестите?

От плодовете в момента яде ябълки, портокали и банани. Мисля да й давам лимон с мед.

Препоръчвам да ограничите захарта, че тя постепенно срива имунитета. Повече червени грейпфрути, киви, шипки, червено цвекло, репички и коприва. Много от билковите подправки изчистват дихателните пътища - кориандър, копър, кардамон, исиот... При започващо заболяване веднага да се дава ехинацея или съчетан продукт с нея (обикновено давам Респитонин, съдържащ и други билки) и да се ползва сребърна вода вътрешно и външно. Може да прави инхалации и разбира се да ходи високо в планината, където микробите и алергените са малко. Специално да се следи да няма запек, защото тогава тези усилия ще са слабо резултатни. Споменатото лекарство има доста противопоказания и според мен не бива да се пие, поне докато не е отчетен ефектът от многомесечното прилагане на горните указания. Ако имам още данни за детето, мога и още да конкретизирам.

Edited by Добромир
Link to comment
Share on other sites

Благодаря ви, че пишете!

Специално благодаря и на теб, Добромир!

Като казваш да ограничим захарта имаш предвид сладките изделия от бяла рафинирана захар, а не плодовете и лъжичката мед на ден? Правилно ли те разбирам?

За съжаление досега не съм използвала сребърна вода и не зная откъде да си набавя. За ехинацея съм чувала, присъства и като съставка в някои препарати. Ехинацея капки ли да ползвам? Вкъщи пием чай-от лайка, липа и мащерка.

Детето е на 3г и половина, в момента е здраво. Тежи 13,5кг. В детската градина постоянно има болни деца. Едно като се разболее е достатъчно за цялата група.

Какви още данни за детето те интересуват?

Поздрави!

И да попитам Валентин какво означава споменатата формула? Аз мисля, че за да има ефект едно нещо човек трябва да вярва в него.

Edited by wonderful
Link to comment
Share on other sites

да попитам Валентин какво означава споменатата формула?

Песен и значението на формулата

:)

"мисля, че за да има ефект едно нещо човек трябва да вярва в него"

Като го практикуваме и видим как работи, разбираме по добре и значението

вярата тогава идва лесно :)

Edited by Валентин Петров
Link to comment
Share on other sites

Здранейте

Темата е много интересна и актуална за нашето време(пълно с микроби, които те притискат отвсякъде).... каквото и да направим това е нашият свят и не бихме могли да не бъдем в него, а това кое и до каква степен ни влияе зависи от нас самите до колко му позволямаве!!!!

Според мен е необходимо да държим както казват - положителни мисли - в главата си!! и с това да създаваме светлина около себе си и около съществата, които обичаме(деца, съпруг, съпруга, роднини, приятели) и до колкото можем да повишаваме инмунната система в организма си!!!! т.е. да му набавяме необходимото количество от химични вещества и минерали за да може той да изработва необходимите му градивни клетки...

Това, че някой посяга съм сладкото - показва, че организма му се нуждае от хром и ванадий ....

С формулите трябва също да се внимава - до колкото ми е известно песента "ФИР ФЮР Фен" се пее в петък (вибрациите и са свързани по някакъв начин с вибрациите на този ден) и не бива да се пее във вторник!!

Трябва да се внимава - формулата трябва да идва от сърцето Ви - също като с мантрите - всеки сам трябва да я почувства, да я усети и вече след това да се ползва от нея - пр. да я придовава и т.н.

Само механичнонто повтаряне на някакви думи или словосъченания - нямат абсолютно никакъв ефект.....

Има много рецепти за засилване на имунната система на човека, можете да се ползвате от някои които Ви допаднат. Аз съм ползвала сироп от бъз на Петър Димков - лесен е за приготвяне и е много добър. Той лични си го приготвял всяка година и е вземал по една лъжица на ден, а при грипни епидемии увеличавал приема - по две лъжици дневно. Има и много други такива рецепти, които могат да се ползват.

Трябва много да се внимава!!, той като в повечето ройони природата е доста замърсена - въздуха, почвата, водата - а от там и плодвете и билките.... така че по възможност ползвайте продукти от т.нар. екологично чисти райони ....

Това е в общи линии, но тъй като сме тук!! все пак физическите ни тела някак си са пригодени за тези условия.... някак си да оцелеят.... Важното е да не се предаваме и да работим до колкото можем!!

Желая на всички ви СВЕТЛИНА по пътя, който сте избрали да извървите и НЕКА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА ВИ СЪДЕЙСТВА!!!!

Link to comment
Share on other sites

Благодаря ти, Vanya-Tasheva!

Ако може да споделиш как се приготвя този сироп от бъз. Има ли го готов? Подходящ ли е за малки деца?

Иска ми се всеки, който има готови предложения, идеи и рецепти да се включи. Темата ще бъде полезна не само на мен, но и на всички майки и на дечицата им.

Link to comment
Share on other sites

Това, че някой посяга съм сладкото - показва, че организма му се нуждае от хром и ванадий .... Аз съм ползвала сироп от бъз на Петър Димков - лесен е за приготвяне и е много добър.

За другото съм съгласен, в горната извадка има само препоръки, по които имам забележки.

За сладкото: така е с елементите, но този глад е подобен на глада на наркомана или алкохолика. Както алохолът води до недоимък на вит. от В-група и магнезий, от това възбудимостта на нервите нараства, жаждата за алкохол се увеличава и т.н. - порочен кръг. Захарните концентрати (всички, ако се прекалява, а бялата захар дори и в "умерени" количества) имат подобен механизъм на пристрастяване - изсмукват много от витамините, калция, магнезия, цинка, хрома, ванадия и още няколко елемента. Недостигът им дисбалансира обмяната и нервите, а приемът на концентрирано сладко бързо, но временно води до успокоение по примитивния механизъм на завишаване на кръвозахарното ниво. То после пак спада, страстта за сладко пак се усилва и т.н.

За сиропа - самият плод е много полезен безспорно - но по времето, когато тази рецепта е създавана слагането на захар не е било от голямо значение, тъй като повечето българи преди 60 и повече години много по-рядко са злоупотребявали изобщо със захарта. Сега обаче аз не препоръчвам този вариант, по-добре си изсушавайте плодчетата (не трябва да има зелени между тях, защото са отровни!) и си ги яжте по 5-10 бр. 2-3 пъти на ден - това е много полезно и за регулиране на запека.

В бъзовите плодове има едни особени багрила, които се съдържат и в други тъмновиолетови плодчета - боровинки, арония, къпини, черни черници, черно грозде, птиче грозде и т.н - които също са много полезни и то не само за имунната, на и за сърдечносъдовата система, очите, обмяната, ставите и др.

Edited by Добромир
Link to comment
Share on other sites

Мислите ли, че не е задължително детето да има срив на емоционално ниво за да се разболее? Мисля, че децата подсъзнателно усещат кога има дисхармония в отношенията между двамата родители и се разболява. Скоро наблюдавах едно детенце в чието семейство имаше проблеми. На самото дете никой за нищо не се е карал, но явно е усещало какво става между майката и таткото и постоянно беше болно. Когато се оправиха проблемите в семейството то оздравя.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...