Jump to content
Порталът към съзнателен живот

дисоциация


Recommended Posts

Здравейте! Искам да питам следното: ако 4овек е изправен пред редовно повтаряща се ситуация, напомняща му травмати4на за него ситуация от миналото (ранно детство), която го кара да "замръзва", т.е.той не успява изобщо да реагира адекватно на нея.. а като говори с терапевт, може само 4исто рационално да разказва и описва ситуацията, но не и да оживи ужасната емоция от нея.. тогава какво може да се направи? 4овекът е по принцип  в период на дълбока дисоциация, все едно е в абсолютен сън.

И втори въпрос – има ли някакви.. аминокиселини, ноотропни средства, витамини, нутриенти и пр., които може да му помогнат да влезе малко в 4ас с главата?

Линк към коментар
Share on other sites

На човека му няма нищо и си е напълно в час с главата. Излишно се емоционализира!

Просто на Умът не му достига импулс от Сърцето, за да преработи нещо, което терзае човека вътрешно, а това нещо е дълбок страх, който е нужно да бъде "видян" от човека, да бъде "облечен с име", за да може да бъде отделен и разбран. Същото това нещо е остатък от миналото Аз, което възпрепятства новото Аз да се прояви.

А периодът на дисоциация не е единствено в това всичко да му е като сън. Дисоциацията се проявява в съзнанието му и така се стига до това да не може да възпроизведе емоциите в ситуацията, но когато е в "защитена среда" да може да я описва спокойно. Дълбоката причина за дисоциацията се състои в това, че иска да живее, но го е страх да го направи.

А иначе човекът е късметлия, защото причината за вътрешното терзание се проявява с директно посочване. За сметка на този човек, при болшинството от хората е само чувството без конкретен ориентир!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...