Sirma Добавено Вчера в 10:23 ч. Доклад Share Добавено Вчера в 10:23 ч. Тези хора от случката в Петрохан са били доста заможни . И семействата в София са им от тези с привилегиите Имения в Мескико, Европа тук.Е, аз несе извисих в живота, защото бяхме заети да оцеляваме .Когато дойде "демокрацията" бях на 20 съпруга ми на 22 и с деца .Луда работа .Беше си български гладомор .Нямахме храна буквално както повечето хора тогава .Децата се разболаха 91 от пневмония , по големия самия той бебе с майка ми в болницата в Сандански, а аз с по малкия вкъщи на инжекции .Идваше сестра с едни спринцовки огромни , които се изваряваха и бодяха крачето .Спря тока веднъж и светехме със свещ на сестрата ...ужаст като от филм .Нямаше кисело мляко и аз отидах в магазин за военни да ги помоля за две кофички Една зла женица ме изгони, защото мъжът ми не бил военен .Той е офицер от запаса в Плевен и аз мислих че ще мине номера .Разплаках се до пътя до вкъщи .Бяхме на сватба на една важна клечка полковник тетин на моя мъж женеше сина си .Там имаше луканка, кашкавал, сирене за мезе на гостите През това време по магазините нямаше нищо от това и ние взехме и събрахме от нашата чиния всичко , завихме го в салфетки за да го занесем в къщи на децата .Топлехме се с някаква акумулираща печка, която гълташе много ток и цялата заплата отиваше за това Подучен от приятел моя съпруг удари по електромера за да спре да върти ..Обаче така го е ударил, че счупи стъклото .От електрото искаха да ни глобят и ни спряха тока за ден .Аз направих скандал и казах че няма да платим, защото всъщност сме платили повече от колкото трябва и не отчита верно уреда .Смениха го с нов , нямаше глоба ..Това всичко от сиромашия ..сиромах човек жив дявол е казал народа . Какъв живот само ни сервираха тогавашните политици .За това им имам зъб, за тях богоизбраните винаги е имало всичко , те не знаят какво е безнадежност от липса на средства за оцеляване . Добре , че бяхме на 20 и може би заради младостта оцеляхме . АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено преди 23 часа Автор Доклад Share Добавено преди 23 часа За сгата ,,Петрохан" ето това мнение ми пасва : Цитат Емил Йотовски 5 ч. От събитията в Петроханската хижа и продължението разбрахме само едно: влагат се сериозни усилия и средства в какви ли не държавни органи, медии, институции, кметове, разследвания и т.н., с цел ние, обикновените хора, да не разберем какво точно е станало в онази гора и още по-важното – защо е станало. Теорията с дървената мафия не проработи. Теорията с храбрите еколози – също. Смъртта на шестима души не може да се покрие с два тира с отрязани дървета. Теорията за остър катарзис в п@@раска секта също не сработи. Да, доста пикантна е, но и тя не пасва добре. Там, в тази гора и около нея, се е случвало нещо от дълго време и то не е мистерия. Тайна е, и в тази тайна са забъркани доста хора. Тайната е известна на мнозина, но явно е толкова ужасяваща, че опазването ѝ може да си позволи шест трупа. Всички напъни за скалъпени видеа (на които нищо не се вижда), учтиво субтитрирани, за да предизвикат определени внушения, са провал. Несъответствията дразнят. Хората се смеят, бе. Тъпи са ви похватите. Кофти ви е монтажът. Сценаристите ви все едно са повтарачи от НБУ. Не забравяйте, че ние (разбирай оцеляващите на тази територия) сме стреляни зайци. Не се лъжем на институционални глупости, както би следвало при евробройлерите. Разликата в мисленето и преценките на хората само в последните пет години е огромна. И не е в полза на машината. За да лъжете успешно, вече трябва да бягате пред момента, в който живеете. Можете ли го? Хайде сега събирайте сценаристите и отначало, защото на този филм, който ни въртите, очевидно никой не се връзва. Колкото повече го въртите, толкова повече псувни ще инкасирате. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sirma Добавено преди 8 часа Доклад Share Добавено преди 8 часа А пък на мен вече не ми е забавно . Исках да се изфукам, че много добре разгадавам човешката природа и познавам кой какъв е ..И какво от това че от първите познах ..Сега ще замълча в отговор на човещинка към близките на тези объркани души . Дано намерят мир душите им . АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено преди 6 часа Автор Доклад Share Добавено преди 6 часа Цитат А пък на мен вече не ми е забавно . Исках да се изфукам, че много добре разгадавам човешката природа и познавам кой какъв е ..И какво от това че от първите познах ..Сега ще замълча в отговор на човещинка към близките на тези объркани души . Дано намерят мир душите им . Някъде споменаваш за деца , значи млад набор Моето внуче сега можеше да учи в университет . Е с възраста все повече ми се говори за сметка на работата в градината Сирма , не мога да се въздържа без коментар , и това ще го направя не заради теб . А заради много други които срещам всеки ден . Като се позова на духовни правила . Правила за вътрешна дисциплина улесняващи живота . То за политиците е ясно че не са подходящи за добруването на народа . Но не всички . Това е светско , правилно заключение . За духовния живото баче , трябва да се гледа различно . За такава визия , винаги е валидно , че Бог дава най добрите условия както за народите , така и за всеки , лично . Следствие на това правило , е приемането на съдбата като даденост . Значи нещо над което нямаме власт . Забелязъл съм че хората знаят и говорят за това . Но практиката показва че много от нещастието е от неумение да се спазва действайки . Ще рече да направляваш и избираш мислите които задържаш в главата си . Обръщам внимание на това как се чувства човек когато критикува .Всеки може да направи следния опит . Взима вестник и прочита страницата с анекдотите . Как се чувства? След час , да кажем , прочита десетина статии за поскъпването на живота , за липсата и недостига на медицинска помощ . За безработицата или някакви други неуредици правещи битието ни постоянна битка и болка . И , какви чувста го завладяват ? Духовния живот се занимава точно с правилата за потдържане на баланса . За да не изглежда човека като оклюмало мушкато . Да бъде свеж като краставичка , както говорят в кръчмата . А за демокрацията ? Ето едно добро и подредено мнение със заглавие ,,Най-лошия враг на свободата е сития и доволен роб." . в-к. ,, Ретро" бр. 6 ; 2026г. Цитат Винаги когато се замисля за ставащото в България , се сблъсквам с абсолютната истина , че ,,Най-лошия враг на свободата е сития и доволен роб". Казах си , такива в България е дал не Господ , а управляващата върхушка . Вникнах и в ужаса на човешкия живот ,в това как доброто винаги се осъществява с помоща на злото , истината с помоща на лъжата , красотата с помоща на грозотата . Истината може да лежи заровена някъде с десетилетия , може някои да си мислят , че тя е погребана за винаги , но не . Винаги се допускат грешки и ... в един неочакван момент истината излиза -- за да отвори очите на милиони българи , живели и живеещи в жестока заблуда . Излиза на яве за да ни каже , че в България никога не е имало истинска промяна , а контролиран преход . Преход заченат с лъжа , манипулиран от самото начало . Не преход а подмолен преврат , представен като демократична промяна . Подкрепят промяната бившите не защото са я искали и са мислели за народа си , а само за да запазят власта си . Не са и помисляли за истинска демокрация , а са мислили само как да бъдат обогатени ,,правилните" хора , как да бъдат защитени интересите на старата номенклатура . Нима е имало наказания за грешките и престъпленията на старата система ? Нима българите видяха бързи , качествени реформи във всички сфери и институции , нима бе прочистена системата ? Но в политиката няма истина има само интереси . В света на власта няма неприкосновени , няма приятели . Знаеш ли много , търсиш ли истината ставаш проблем . 36 г, в България не се създава демокрация . а избуява и се развива олигархията . Никога не е имало истински преход , просто демокрацията е била ,,фасада за запазване власта на старите елити ". Моделите на манипулация , на използване на страха и съмнението , моделите на контрол на информациата за постигане на политически цели са използвани безочливо преди , а през последните 36 г. се усъвършенстват и използват с още по голяма наглост . Няма лоялност има само интереси .Няма приятелство има временни съюзници с общи интереси . Но 36 г. обществото не реагира , за жалост . И логично си задаваш въпроса : колко от следващите ,,демократични" промени са били истински , колко от политическите кризи са били спонтанни и колко режисирани . Колко и кои са били истинските управляващи България ? Имената се сменят , технологиите се усъвършенстват , но същноста остава същата - власта се крие зад фасадата на демокрацията и истината все още се задушава с лъжи . За това се моля : Дано това което все още не ни е убило, да отвори очите ни и ни направи по смели и дейни ! Валерия Стефанова Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sirma Добавено преди 1 час Доклад Share Добавено преди 1 час Искам и аз да си имам градинка . Израсла съм в къща и ми липсва .Отправям молба към Бог( да ми даде . Много сложно се изразяваш , но горе долу разбрах . Случея в Петрохан го зачерктвам , но политиците ще продължа да ги критикувам .Тези повечето са нищожества . Днес съм благодарна и щастлива .Малкия изтърсак номер три ми звънна да ми каже , че и последния изпит е 6 тица .. Чедото ми мило , красиво, буйно мое момче ! Учи Право и не аз , а професори казват , че има талант и ум в правораздаването .Два семестъра 6 00 ...Такива хора, като него ни трябват да ни водят Аз лично се вслушвам в него и знам , че ме превъзхожда .Отваряме си бира да отпразнуваме успеха .Бог е велик в своята сила и премъдрост . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts