bulgaro Добавено Октомври 18, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 18, 2007 Искам да попитам всички вас за нещо... Пак за музика... От много места чувам отрицателни мнения за хард-рока и метъла... Аз слушам такава музика и тя освен, че ми харесва, ме кара да се чувствам добре... Е те това не разбирам... Кое му е лошото... Щом носи добро... ?!?!?! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Приятел Добавено Октомври 19, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 19, 2007 Привет Булгаро Мисля си: Няма Лошо , стига да не са от ония стилове дето дори не искам да ги пиша Иначе всичко е ритъм... и щом ти харесва - няма лошо; по пътя музиката е различна ... колкото до по "грубите" неща - всеки си преценя и за всеки му път си има, но на мен не ми допадат. / езотериците казват, че музиката понижава или повишава "вибрацията", но строго индивидуално е - тъй че нека всеки си намери своята си музика / Аз също обичам и рок ... - и както обичам да казвам - ко да напрая, харесва ми Поздрави Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Лагорда Добавено Октомври 19, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 19, 2007 Пълно единомислие Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Октомври 19, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 19, 2007 Музиката е емоция,сега слушаш рок и метал ,след 2 или 3 години може би ще се чудиш какво пък толкова си харесвал в тази музика. Преди десетина години и аз ги слушах и то доста, тази музика е агресивна ,зарежда те с агресия и недоволство и по някакъв особен начин те прави бунтар.Затова и текстовете са точно такива бунтарски ,агресивни.Бях на такава вълна ,слушах такава музика,и живеех като бунтар. После хипи вълната т.е. редуващите се мигове на огромна еуфория преливащи се в дълбока депресия и търсене на смисъла на живота -"Нирвана" като най -добра група. И т.н. общо взето стиловете в музиката обособяват емоционалните групи на хората. Защо ли поп фолка заля България? и нещо много интересно наблюдавам много от "рокаджиите"започнаха да слушат поп фолк странна смесица на емоции. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Лагорда Добавено Октомври 19, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 19, 2007 Който си е рокаджия по душа, винаги ще слуша и обича тази музика и ще се зарежда положително. На мен поне така винаги ми е действала и някак, ама хич не мога да се науча да слушам поп-фолк. Не осъждам тези, които го слушат, нооо на мен не ми идва от вътре Поздрави! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Октомври 20, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 20, 2007 На мен ми се струва, че различните поколения се радват на различна музика и това може да се забележи от преминаването на Нептун от знак в знак. Какво да се прави - нашето поколение (1955-1970 Нептун в Скорпион) си слуша рок, хард-рок и дори метъл, докато предишното (1942-55 - Везни) никак не може да ни разбере. Фолкът в България не е самотно явление в света; просто в другите държави не е фолк, ами например рап ... Аз обаче не съм забелязала рокаджии да преминават на попфолк - интересно, колко са годишни те? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Октомври 20, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 20, 2007 (edited) Да живее хард-рока! Да живеят рокерите! Бунтарска музика е, затова да пребъдва! Аман от човешки тъпоумици, че видите ли тази музика е хубава за слушане, а онази не е. Какво, музика по поръчка ли да слушам? Да слуша робски някой друг! На мен не ми пречи да харесвам и рок и джаз и Шопен. Какъвто и стил да е музиката, щом влиза дълбоко в душата ви, слушайте я с кеф! И нека музиката бъде с вас! Редактирано Октомври 20, 2007 от Силвия СД Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Лагорда Добавено Октомври 21, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2007 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
veselinvalchev1981 Добавено Октомври 21, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2007 Искам да попитам всички вас за нещо... Пак за музика... От много места чувам отрицателни мнения за хард-рока и метъла... Аз слушам такава музика и тя освен, че ми харесва, ме кара да се чувствам добре... Е те това не разбирам... Кое му е лошото... Щом носи добро... ?!?!?! Щом ти допада и те кара да се чувстваш добре,невиждам проблем,освен ако не пречиш с нея на околните.Инак и на мен ми допадат някои парчета,но слушам всякакъв стил музика,не се ограничавам с 2-3 стила музика.Не ми допада само тази (незнам какъ стил е) където само ревът и трошат на нея. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Октомври 21, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2007 Траш метъл е стилът - хахаха, музика само за нежни души. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Лагорда Добавено Октомври 21, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2007 Поздравче http://www.youtube.com/watch?v=mdKX4tMee5w Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Приятел Добавено Октомври 22, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2007 Който си е рокаджия по душа, винаги ще слуша и обича тази музика и ще се зарежда положително. На мен поне така винаги ми е действала и някак, ама хич не мога да се науча да слушам поп-фолк. Не осъждам тези, които го слушат, нооо на мен не ми идва от вътре Поздрави! Пълно единомислие май някой го беше казал леле Сисето как се е разпалило - с теб сме ако обещаеш да не трошим нищо Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Октомври 22, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2007 Без трошене кЪв траш е??? Аз по-далеч от Metallica (с Нюстед) не стигнах, но сега и те ми идват в много. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Октомври 22, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2007 (edited) Хаотичната, агресивна и твърде шумна музика определено въздейства разрушително (ако не вярвате на духовните учители, вижте данните на проф. Емото). Друг е въпросът, че понякога и разрушението на старите модели може да принесе някаква полза - но само ако се съпровожда от паралелно изграждане на нови, по-адекватни душевни структури. Свободата на човек да избира музиката, която слуша, е факт в днешно време; но нали е същото с храненето, дишането и т.н., чак до видовете духовни практики?! Това е само едната страна на въпроса, другата е за конкретните налични данни, касаещи едно или друго въздействие на всеки един от тези фактори върху здравето и душевната добра форма. Правилното тълкуване на временната приповдигнатост е от решаващо значение - важна е не толкова тя, а дълготрайното въздействие на съответния фактор - в случая "тежката" музика: дали ни оставя в състояние на високовибрационна хармония или по-скоро обратното?! Редактирано Октомври 22, 2007 от Добромир Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Приятел Добавено Октомври 22, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2007 поразгледал съм нещицата на д-р Емото - препогледай ги и ти - там ставаше дума за: хеви-метъл музика -"Това е вследствие от силната музика, пълна със гневни и вулгарни текстове. Резултатът е подобен на този, създаден от „Ти, глупако!", и показва, че водата откликва повече на думи, отколкото на музика..." иначе всеки би следвало да си зададе тeзи въпроси : Свободата на човек да избира музиката, която слуша, е факт в днешно време; но нали е същото с храненето, дишането и т.н., чак до видовете духовни практики?! Това е само едната страна на въпроса, другата е за конкретните налични данни, касаещи едно или друго въздействие на всеки един от тези фактори върху здравето и душевната добра форма. Правилното тълкуване на временната приповдигнатост е от решаващо значение - важна е не толкова тя, а дълготрайното въздействие на съответния фактор - в случая "тежката" музика: дали ни оставя в състояние на високовибрационна хармония или по-скоро обратното?! свобода за всеки нека има свободата братко, свободата от рок до рок разлика има - Long Live Rock N Roll Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Лагорда Добавено Октомври 22, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2007 свобода за всеки нека има свободата братко, свободата от рок до рок разлика има - Long Live Rock N Roll Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Октомври 25, 2007 Автор Доклад Share Добавено Октомври 25, 2007 Музиката е емоция,сега слушаш рок и метал ,след 2 или 3 години може би ще се чудиш какво пък толкова си харесвал в тази музика. Преди десетина години и аз ги слушах и то доста, тази музика е агресивна ,зарежда те с агресия и недоволство и по някакъв особен начин те прави бунтар.Затова и текстовете са точно такива бунтарски ,агресивни.Бях на такава вълна ,слушах такава музика,и живеех като бунтар. После хипи вълната т.е. редуващите се мигове на огромна еуфория преливащи се в дълбока депресия и търсене на смисъла на живота -"Нирвана" като най -добра група. И т.н. общо взето стиловете в музиката обособяват емоционалните групи на хората. Защо ли поп фолка заля България? и нещо много интересно наблюдавам много от "рокаджиите"започнаха да слушат поп фолк странна смесица на емоции. Според мен нещо се бъркаш... Относно тази музика - слушам я от около 12-15 години... Сега съм на 33... Възприятието на тази музика е различно... Теб те зарежда с агресия и недоволство, а мен не... Зарежда ме основно със съвсем други неща... А за поп-фолка и рокаджиите тотално се бъркаш... И не ми е ясно къде и кога точно наблюдава явлението рокаджии да слушат поп-фолк... ?!?!?! По-скоро имам някои наблюдения в обратна посока.... Поздрави от мен... P.S. Рокаджиите не са лумпенчета на по 12-18 години... Който си е рокаджия по душа, винаги ще слуша и обича тази музика и ще се зарежда положително. На мен поне така винаги ми е действала и някак, ама хич не мога да се науча да слушам поп-фолк. Не осъждам тези, които го слушат, нооо на мен не ми идва от вътре Поздрави! Много добре казано... Траш метъл е стилът - хахаха, музика само за нежни души. По-скоро блек... Траша що годе става... Правилното тълкуване на временната приповдигнатост е от решаващо значение - важна е не толкова тя, а дълготрайното въздействие на съответния фактор - в случая "тежката" музика: дали ни оставя в състояние на високовибрационна хармония или по-скоро обратното?! Как да разберем дали сме в хармония или не? За дълготрайното въздействие говоря... поразгледал съм нещицата на д-р Емото - препогледай ги и ти - там ставаше дума за: хеви-метъл музика -"Това е вследствие от силната музика, пълна със гневни и вулгарни текстове. Резултатът е подобен на този, създаден от „Ти, глупако!", и показва, че водата откликва повече на думи, отколкото на музика..." Точно Емото ме накара да питам във форума... Интересуваше ме с каква точно песен или стил в метъла е експериментирал... Вече имам някакво обяснение - "гневни и вулгарни текстове"... Такива не понасям... Благодаря на Приятел, че ме информира... Поздрави Който си е рокаджия по душа, винаги ще слуша и обича тази музика и ще се зарежда положително. На мен поне така винаги ми е действала и някак, ама хич не мога да се науча да слушам поп-фолк. Не осъждам тези, които го слушат, нооо на мен не ми идва от вътре Поздрави! Чалгата убива.... Само чалга и БГ-рап ми е непоносимо да слушам... Всичко друго... Каквото се сетите... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Приятел Добавено Октомври 29, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2007 С риск да се отклоня мъничко от темата, но и да ме сметнете за тотално искам да споделя какво чухме преди 1-2-3 месеца Обстановката - едно нощно заведение от кръчмаро-хоримашки тип , в което се озовах по - неведоми за мен обстоятелства, уважавайки поканата на един человек ... Докато си седях и се чудех какво диря в туй забутано заведение и що не взема да си ходя дома , се заслушах в изпълнението на свирещата групата - Някакво хоро беше . Колко голямо беше Учудването ми, когато "хванах" същия ритъм свирен от басиста, като една позната рок песен. Попислих че ми се причува и за всеки случай попитах едно др. приятелче, което също свири на китара - и отговорът беше изУмителен - същият ритъм на основата - басистът. За другите инструменти не мога да кажа нищо, но за бас-китарата... За жалост или радост, дали поради задимената обстановка, дали поради нещо др., не мога да си спомня нито името на хорото, нито името на рок - песента... здраве да има Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ла Горда Добавено Октомври 29, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2007 С риск да се отклоня мъничко от темата, но и да ме сметнете за тотално искам да споделя какво чухме преди 1-2-3 месеца Обстановката - едно нощно заведение от кръчмаро-хоримашки тип , в което се озовах по - неведоми за мен обстоятелства, уважавайки поканата на един человек ... Докато си седях и се чудех какво диря в туй забутано заведение и що не взема да си ходя дома , се заслушах в изпълнението на свирещата групата - Някакво хоро беше . Колко голямо беше Учудването ми, когато "хванах" същия ритъм свирен от басиста, като една позната рок песен. Попислих че ми се причува и за всеки случай попитах едно др. приятелче, което също свири на китара - и отговорът беше изУмителен - същият ритъм на основата - басистът. За другите инструменти не мога да кажа нищо, но за бас-китарата... За жалост или радост, дали поради задимената обстановка, дали поради нещо др., не мога да си спомня нито името на хорото, нито името на рок - песента... здраве да има Хоп троп Приятел, ти си неотразим Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Гарванче Добавено Октомври 29, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2007 я изненада не знаех че има и други рокаджии тука - ами аз от години си падам по Helloween особено си харесвам Анди Дерис вокала просто въздишам по него макар че освен тая група си падам и по доста други Sonata Arctica, Avantasia, Nightwish- напоследък съм на вълна немски и скандинавски групи там се появиха такива групи дето направо скриват шапката на всички. Искам да кажа че между тях няма и капка агресия - по-скоро тайнствени светове и дракони - интересно като в приказка Обаче дано не ме оплюете просто по мое мнение чалгата верно убива но не и в буквалния смисъл - не я харесвам и не мога да я слушам но не толкоз че убива ами ти стеснява мисълта малко - ограничава мисълта към едно. пък и текстовете са им елементарни като в сапунени опери - далече от реалността. но не мога да отрека че и в чалгата си има изпълнители с добри гласове могат да направят доста ако се насочат и в други стилове. въпреки всичко на купони не ме дразни. но все пак предпочитам си рок. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Приятел Добавено Октомври 29, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2007 И на мен много ми харесват "Тайнствените светове" , Rainbow Eyes още повече а чалгата / с риск да се повторя / сваля вибрацията... и все пак - няма лошо... поздрави Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Ноември 3, 2007 Автор Доклад Share Добавено Ноември 3, 2007 (edited) я изненада не знаех че има и други рокаджии тука - ами аз от години си падам по Helloween особено си харесвам Анди Дерис вокала просто въздишам по него макар че освен тая група си падам и по доста други Sonata Arctica, Avantasia, Nightwish- напоследък съм на вълна немски и скандинавски групи там се появиха такива групи дето направо скриват шапката на всички. Искам да кажа че между тях няма и капка агресия - по-скоро тайнствени светове и дракони - интересно като в приказка Браво Гарванче... Ама как изненада... ?!?!!? Рокаджиите сме тук... :) в www.beinsadouno.com... И Helloween слушаме и Nightwish... Да сме живи и здрави... Other bands play - Manowar kills... Редактирано Март 8, 2008 от Моника13 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дина Добавено Ноември 18, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 18, 2007 за всички рокаджии ! Хубав неделен ден ! http://www.vbox7.com/play:7e0a710e http://www.vbox7.com/play:7c056f45 http://www.vbox7.com/play:933ad956 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Ноември 19, 2007 Автор Доклад Share Добавено Ноември 19, 2007 (edited) Благодарим... P.S. А Хелоуин и Гама Рей са взривили София снощи... А не можах да отида... Думи нямам... Редактирано Ноември 19, 2007 от bulgaro Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ла Горда Добавено Ноември 20, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2007 http://www.vbox7.com/play:e82c369a Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts