Jump to content
Порталът към съзнателен живот

veselinvalchev1981

Участници
 • Общо Съдържание

  858
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от veselinvalchev1981

 1. Ами като цяло все още сме в епохата на тъмните времена, може би към краят им, новите времена мисля ще ги познаем, когато по голям процент от хора се откажат от лъжите и се преместят да живеят в малки селца природосъобразно.
 2. Да наистина, тука можем да хвърлим малко светлина върху уважението на работното мястои в частност от страна на роботодателят към работникът, ако приемем че в бъдеще ще има работодатели, което не ми се вярва, но поне в близките 10-20 години може би би трябвало да има , често срещано явление е при работодателите е да се оплакват от служителите си за липса на уважение и произлизащите от него негативи, но ми се струва че работодателя често забравя да погледне и себе си, дали достатъчно уважава работниците си ! Някои работодате си мислят, че ако се държат и отнасят добре с работниците им това покрива всички аспекти на уважението, но ако е така и само ги уважава по този наин и не им заплаща или им дава много по малко за да имат по достоен живот като и че изискват от тях да работят извънредно и също не им се заплаща или им се заплаща но на същата цена. Има и друг момент, също така мислят, че като им се заплати на роботникът, той едва ли не е негов роб и става "момче за всичко" ,и т.н. и т.н. макар, че тука си има вина и работникът, защото позволява всичко това да му се случва, ако народът е по сводолюбив не би допуснал такова отношение, експлоатация, заплащане по точно цената която трябва да "плати" за това заплащане и т.н. Всъщност парите не са нещо лошо, но тяхното робуване и обожествяване води до лоши последствия, както и лихварството, от което също се пръкват не реални пари и е един от основните проблеми, също и стремежът към все по големи печалби вероятно породено от алчност или от страх да не падне оборота, но самата капиталистическа система е порочна, след известно веме хората, ще гледат на нея, както сега се гледа към фашизма и комунизма .Макар че тези системи са спомогнали за еволюцията в съзнанието на хората по гурбия начин или поне на някаква част. А при последната и настояща система на капитализма, природата е платила най високата цена. Но да гледаме напред, надявам се не съм се отклонил много от темата, и мисля, че Учителят има най добрите идеи, приложими във всички условия и системи.
 3. Не ги виждам чак така лошо нещата, работя с много хора и не съм на същото мнение, не ми се виждат глупави и агресивни хората, да има го и този момент, но е в пъти по малък процент, а и не е толкова трудно да се тушира това състояние в другите ако го има, особенно се възхищавам на някои мои възрастни колеги, които много мъдро се справят с напрежението, което някой примерно се опитва да им налага ,а то напрежението идва предимно от по висока инстанция,а тя е продиктувана от по висока, и тя е следствие от нещо като например, от нещо не разумно.
 4. Може би пропускаме някои факти относно работата и производството, вече сме в 21-ви век, повечето от производставата са машинизирани и има поточни линиии, така че голям процент от работата, която се е вършела преди от хората сега се върши от машините, може някой да е изчислил точно какъв процент от физическата работа са поели машините, но вероятно е над 80%. От тука идва и част от проблема с безработицата, не че машините са лоши, напротив вършат страшно много полезна работа и освобождават от някои еднообразни и монотомни задължения при работата . Надявам се вече имаме по добра отправна точка
 5. Все пак не съм много прав за войските, знам че са вършили много полезна работа в обществото, като строителните войски, имат и някава връзка с трудовата повинност, която и Учителят споменава в лекциите за която само сме слупшали от родителите си. Иначе за глобализацията и конспирацията не знам какво да кажа, и дали олигарсите не искат да умаловажат някои истини като ги наричат конспирация, от тези така наречени теории са си близки до истината, но са примеесени и с известна степен претположения и тези претположения се слагат при фактите, при което могат да объркат човек и да го заблудят в известна степен. А също така в конспиративните теории има осъждане, което не ми допада много, не че не са прави, но може и от дръг ъгал да се видят нещата ето например една таква разумна гледна точка :
 6. Друго което се сещам е това, че светът може да се разглежда като една голяма държава, и няма нужда от мобилизиране на войски дори след време, ще е добре и полицията да отпадне, а толкова много пари се хвърлят за въоражаване особенно САЩ и ЕС където в името на доброто и демокрацията си водят войни а ако им липсва враг си исфабрикуват . На практика никой гражданин не желае да води войни, и тези пари и хора ангажирани в армиите ако се освободят и започнат да вършат някаква полезна работа, земята ще добие много по приемлив вид, вероятно и бедността ще свърши. Или като за начало поне на половина да се намалят тези средства и хора, ще е много добре за земята и хората. Но всичко е върпос до съзнанието на хората, но лека полека на там вървят нещата.
 7. Това е добре до някъде, като се поизпипа малко може и да се подобри още . Иначе доколкото знам в Дания се работи най малко мисля, а преди време във Франция като направиха 35 часова работна седмица икономистите много се притеснявали че производителноста ще падне и икономиката много, ще се разклати, но на практика се получило нещо друго, всичко си останало стабилно дори БВП се покачил , това може да се обясни просто - първо че хората имат повече време за себе си и са по отпочинали, кпд-ти им се качва по този начин, имат повече време за пазаруване, а капитализмът на това се крепи, колкото повече се продава толкова по добре е икономиката. Така че мисля че може да се работи и дори и по 20 часа, както и хората да се пенсионират защо не и на 60 години, като след това си вършат някаква обществено полезна работа, да дават съвети и какво ли още не
 8. Напълно те подкрепям. Тези чипове са си действителна заплаха за малката останала свобода на човечеството. Най различни източници правят връзка с Библията - откровение глава 13. И на мен ми изглежда все по реално банките и бизнеса да се опитат да направят тази глупост. Намирам отговори и решения главно в учението и идеите на Учителят, които са реално приложими всеки сам за себе си, колкото може да приложи .
 9. Странно какви са тия учени, не съм чул за такава идея от учени, но то хората като ги гледам си работят и без това до тази възраст ако въобще я достигнат , в този случай може спокойно да отпадне пенсионното осигуряване
 10. Жак Фреско има добри идеи като цяло, меко казано добри идеи http://www.vbox7.com/play:ma708294b7 Просто като насока има много разумни идеи и биха дали добри резултати, макар че според него добрите условия и това, че хората са задоволени ги прави добри, а според Учителят бях попаднал някъде, че добрите условия и добрата среда прави човека само 1/3 по добър .
 11. Някъде бях попаднал на мисъл на Учителят за това, какво трябва да е оптималното работно време, имаше се в предвид физическа работа тоест, че са необходими 4 часа такава работа и еди колко си за работа над себе си и т.н., но аз го разглеждам в заетоста в съвременната работа, че ако работната седмица вместо да е от 40 часа нагоре, спокойно може да е от 20 часа или 24 часа тоест по 4 часа, както е споменал Учителят, така ще се осигури и свободно място на безработните. С това се решава и един друг съществен проблем, на човечеството и неговата свобода. Разбирасе сегашната система на кооперативен капитализъм би го отхвърлила, но вероятно след време при следващата система би имал някаква почва тази идея след като рухне капитализмът .
 12. Сега разбирам, че май имам осъзнати сънища, от около две седмици вечер като си легна и затворя очи започват разни движищи се образи и различни пейзажи, но по скоро космични са виждам преди да заспя, а съм в напълно съзнание , в прехода преди да заспя, но не го определям като сън защото когато сънувам например ходя, отивам някъде или правя нещо, докато при това сънуване тези картини се разиграват пред мен, също така и не са много ясни .както и ми е и трудно да ги разтълкувам .Претполагам това е осъзнатото сънуване ,прехода когато си затвориш очите и фазата прди сънят, и още си в съзнание .
 13. Бялата раса е достигнала вече най-високата точка на своето развитие. Ако тя не впрегне силата на своя ум с Любовта, ще дойде най-голямото разрушаване в света. Тая култура ще донесе най-голямата икономична борба за надмощие, кой да има повече, кой да господарува. Това е процес на разрушаване и разлагане. Учителят
 14. Разумно е да отгледаш толкова деца, колкото човек може да си позволи, ако си богат можеш да имаш и отгледаш спокойно толкова деца колкото ти позволява богатството ,иначе ще тънат в нищета .
 15. Тука може малка корекция да се направи относно свободата - човек е свободен да прави ,каквото си иска стига да не пречи и ,да не вреди на останалите
 16. Ако петролът беше безграничен ,цената му щеше да бъде по ниска от тази на водата ,а сме свидетели че тя постоянно расте ,макар че е възможно дори и ако е в неограничено количество собствениците му да го продават на високи цени ,но това е по малко вероятно .А за капитализмът ,и запасите от петрол не си спомням да се учи по училищата ,но пък по медиите си върви тяхната пропаганда .А капитализмът ,както всяка друга порочна система ,ще дойде до логичният си завършек ,защото в основата си тя потъпква човешките права ,моралните устои на обществото ,има колониелен строй поробват се дадени общества и техните богатства отиват за потдържането на високият стандарт на поробителката и за да не звучи така грубо са е украсили с думата демокрация .Разбирасе струва ни се че живеем по добре ,и е така благодарение на технологите ,които улесняват живота . Иначе промяната към по човешка система ,ще дойде когато повече хора се подобрят вътрешно ,така променят и вибрацията на материята ,но виждаме че колкото повече хората се пробуждат им става ясно ,че някак си умишлено човечеството са се опитали да го вкарат в капан с постояна пропаганда по медиите ,която маниполира съзнанието на хората и го насочват в желаната посока от тях посока ,но както се казва са си направили сметките без кръчмар ,защото има и друг Божествен план за еволюцията на човек .
 17. Явно за по мащабно и бързо осъзнаване и събуждане на хората е нужено хаосът да достигне своята най висока точка ,а това все още не е станало ,но предстои поне в бизките 10-20 години вероятно и по рано ,когато ресурсите от петрол свършат може би ,ще се съчетаят с крахът на дивият капитализмът и на който се чудя ,как още не му е дошъл краят ,но ни чака след това един по добър свят и Земята ,ще си отдъхне от отровите и отпадъците на капитализма ..А и Сирия още не е паднала ,по предсказанията на Ванга ,но пък е на път като гледам как "империята на доброто" Америка и Израел жадно потриват ръце .Предстои да видим .
 18. Не става въпрос за предлагане ,то човек го има в себе си .
 19. http://www.vbox7.com/play:f5ad370ef4 Мисля ,че това е мостът ,връзката между духовното и науката .Интересно също ,че всеки организъм може да синтезира тази молекула ,освободи ли се достатъчно от нея в организмът душата се пренася в друга или други паралелни светове по реални и големи от този ,получава се и връзка с интуицията ,която в много случаи започва някакъв вид лекция за по правилен и чист живот .Шаманите в Южна Америка по някакъв начин са успели да я извлекът ,и хората които са я употребявали и са имали някакви проблеми с определени зависимости като алкохол ,наркотици и т.н. успешно ги преудоляват и да започнат нов живот .Също така там го използват за лечение ,защото чрез нея се виждат първопричината за болестите .Според мен големите личности като Учителят ,Буда и т.н. са успявали лесно да я отделят в организма си и да имат съзнателна връзка с другите светове ,чрез начина който ни казват а именно чрез чист живот .
 20. До известна степен е така ,поне погледнато от тази гледна точка е така ,но в такъв случай и жената има отговорност от това да бъде желана ,от друга страна досега не съм бил женен и нямам опит в брачните отношения .
 21. А ползваш ли хранителни добавки? Освен подправки ли ,ами може да се каже , да позволявам си два ,три пъти в годината да си взема малка опаковка бирена мая ,но по скоро я взимам ,когато не ми е достатъчно разнообразна храната .
 22. А зобаш ли? Ами не ,иначе щях да съм огромен ,предлагали са ми дори от профисионален култорист ,тези неща не ме влекат ,може би те разочаровах ,също и тренирам деца и им обяснявам как могат да постигнат добри резултати ,но и те са си доста информирани и знаят ,че и без химия могат да се постигнат прекрасни резултати ,но се иска дупе и правилно хранене .
×
×
 • Добави...