Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Транзити в хороскопа


Recommended Posts

наскоро ми инсталираха solar fire 5 но честно казано-май не отговаря на потребностите ми-помогнете ми-примерно как мога да разбера какви транзити ще ми влияят 2004 година-как става цялата работа-ясно е че е чрез рождената дата и мястото ,където живееш-но не мога да разбера как се изчислява-например някой транзити влияят и от предни години-но не знам какво да направя, за да разбера за тях-за интерпретацията съм още по-зле...май ще си оставя само zet7.Ако някой разбира повече моля да ми помогне.

Link to comment
Share on other sites

Здравей, Деси :rolleyes:

Звучиш толкова объркано, че не знам какъв точно е въпросът ти?

Значи, от това, което разбирам имаш програма за изчисление на транзити и друга за натал? Или?

За да направиш карта на транзитните влияния е необходимо да въведеш рождената си дата и място (т.е. наталната ти карта) и да избереш функция за транзити към нея, където съответно въвеждаш датата, за която правиш транзит (примерно към момента) както и мястото, където живееш в момента. Всъщност това са 2 карти, които се съпоставят. Най-удобно е, ако твоята карта е във вътрешния кръг, а транзитите във външния. В програмата Zet има функция (поне в англ. версия) swich използва се за да променяш базовата карта. От там въвеждаш първо твоите данни, след това данните за транзит. Лесно можеш да ги сменяш по всяко време. Ако използваш други програми, например Astrolog, обърни внимание на зададената орбиса. При транзити, допустимата е около 1 градус, т.е. това е периода, през който транзита е точен и влияе най-силно. Външните планети - Уран, Нептун, Плутон, а понякога Сатурн могат да влияят продължително време, понеже се придвижват много бавно и са в градуса на точния аспект доста дълъг период, месеци. Нормално е да въздействат от предходната година. Също при ретроградно движение отново могат да "повторят" даден транзит, връщайки се "назад". Имай го предвид. Интерпретация на транзитите може да има, може и да няма в програмите, зависи каква ползваш. Тя, разбира се, е чисто механична, по компютърен начин формирана, не помага особено :( . Сама трябва да си я направиш, а за това е необходимо...Ех, доста часове в занимание с астрологията. Само да спомена, че се намира чак в 4 том на "Най-добрият начин да научим астрология" на Марион Марч и Джоан Макевърс.

Но можеш спокойно да питаш за насоки, ще помагаме :king:

Успех!

Link to comment
Share on other sites

Здравей,Надежда!Благодаря искрено за информацията!Значи във програмата солар файър5 ми дават че имам тр нептун в тригон с плутон,който влияе много дълго време-2006 и т.н., а пък в astro.com пише че е от1 април до 24юли-нещо не мога да разбера защо е така и да Ви питам нещо друго-кои транзити трябва да се гледат трнз към транзити или транз кам натала-и двете ли трябва да се гледат-кои са по-силни?Ако примерно искам да си направя хороскоп за един месец-трябва да взема от двата вида или не?Има също транз към марс луна-слънце-просто няколко вида-сигурно се вземат и те-смятам като лични планети че влияят на човек.Това е за сега,може би са ми много въпросите,ама като ме вълнуват-какво да се прави!!!

Link to comment
Share on other sites

Здравей!

Първо искам да подчертая, че не съм запозната отблизо с програмата солар файър 5. Предполагам, е само за транзити. Обясненията, дадени по-горе са принципни за астрологичните програми, които изчисляват всичко, в това число натал, транзит, революции и прочие. В частност обясних за Zet7.lite, понеже останах с впечатлението че ползваш нея.

Така, значи отначало. Транзити, твои, лични се правят чрез функция транзитиращи планети към натални (радикални). Под транзит на дадена планета се разбира местоположението й в момента и аспектите, които тя сключва с твоите натални планети. Например в момента Сатурн е в Рак и може да сключва даден аспект към планетите от картата ти в момента на раждането ти. Това е транзит, най-простичко казано. Транзитите се считат за проява на външни събития, т.е. променящата се обстановка около нас всеки миг, а аспектите, които образуват, домовете от нашата карта, в които попадат, означават как ние реагираме на тази обстановка и какво се случва в нашия живот.

По отношение на транзитиращ Нептун към Плутон искам да отбележа, че тук става дума за две трансцедентални планети, движещи се много бавно. Този транзит ще има почти цяло поколение, не може да се определи като влияние върху отделната личност, с изключение на няколкото минути, в които е точен.(предполагам 1.04 - 24.07 при теб)

Най-добър поглед върху нещата ще имаш ако изследваш транзитите на по-тежките планети - Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон когато аспектират личните(бързите) планети - Марс, Меркурий и Венера и към светилата - Слънце и Луна, също и ако някоя от тях пресича Асцендента.

Ако искаш да си направиш хороскоп за един месец на база транзитното влияние можеш да си изведеш всички транзити, които се случват през този месец на нещо като диаграма ;) , не е толкова сложно, колкото звучи. Отбелязваш всичките аспекти, които сключват транзитиращите планети кън наталните и периодите, когато са точни.(в дни) В www.astro.com има такава възможност, там се извеждат за период от няколко месеца. Можеш да им се довериш. Разликите се получават именно от орбисата, защото в солар файър5 вероятно е зададена по-голяма. Пак там има и тълкуване на англ., също е добро.

:feel happy:

Link to comment
Share on other sites

здравей,надежда!Значи Солар файер5 е много добра програма-дава ти абсол.всичко-само дато графиката на астрол карта не ми харесва особено много-свикнах на зет7-обаче солар файра има специален тайм мап,който е изключително хубав-дава ти всичко.Но пък астрологията не е наука за един ден-толкова е необятна,че...................и все пак ти благодаря за разясненията-ще са ми от голяма полза!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Здравей Десито,

Работя със Solar Fire5 и мисля че това е много добър избор. Откакто я открих не мога да я заменя с друга програма.

Някои от нещата които питаш не опират до софтуерни познания, а са чисто астрологични.

Няма смисъл да гледаш Transits to Transits. Това, което ти трябва е Dynamic /Transits & Progressions/Transits to Radix.

Разминаванията за които говориш относно влиянията на определени транзити идват от предварителната настройка на орбисите - Chart Options/Aspect Set Всъщност настройките които можеш да направиш с тази програма са много, дори можеш да промениш графиката на изчертаване на хороскопа - Chart Options/Wheel Style и също Chart Options/Clolor Scheme. Аз лично предпочитам зададената по подразбиране графика, но това е въпрос на навик най-вече.

Специално за проследяване на транзитите по-удобно ми е да работя с Animated Charts. След като си селектирала хороскопът на който искаш да приложиш транзити, правиш следното Dynamic/Animated BiWheel.

Успех

Link to comment
Share on other sites

ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ АСТРОЛОГИЧНИ МАНИАЦИ!и ти Гери-благодаря ти за отговора!Действително солар фаяр5 е професионална астролог програма-и наистина много добра-препоръчвам я на всички.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Искам да си намеря програмите за които говорите, но не знам от къде..... бихте ли ми казали?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...