Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисли от Учителя за кърменето


Recommended Posts

Темата се отваря по случай Световната седмица на кърменето 2008

"Какво нещо е кърменето? То е цяла наука. Аз препоръчвам на майките и на бащите да изучават кърменето."

източник

"Една майка пита с какво трябва да храни детето си. Тя трябва да го храни със своето мляко. Ако майката няма мляко, да не ражда. Щом е родила едно дете и не може да го кърми, то човек няма да стане. Няма в историята пример, дето майките да не са хранили своите деца и да са станали гениални. Не само това. Но майка, която храни детето си три години, тя не трябва никаква лоша мисъл да има. .... В млякото на майката има разумна сила, в която майката влиза. Ако ти отхранваш едно дете с млякото на една овца, то ще замяза на овцата. Няма да бъде лошо, но няма да бъде това, което ти очакваш."

източник

"Една жена, щом е родила, щом е станала майка, тя трябва да кърми детето си със своето мляко, и когато го кърми трябва да живее чист живот, да не допуска отрицателни мисли и нищо не трябва да нарушава нейния мир. Тези кашички, които сега майките дават на децата си не могат да дадат на детето това, което майчиното мляко съдържа. В майчиното мляко се съдържат ценни елементи и разумни сили, които в друга храна в никакъв случай не можете да намерите, в никакви млека."

източник

"От качеството на майчиното мляко зависи бъдещия живот на детето. А млякото на майката се определя от мислите, които са минали през нея. Не е достатъчно само кърмачката да има мляко, но тя трябва да вложи в него най-хубавите си мисли, най-хубавите си чувства, най-хубавите си действия. Тогава нейното дете ще бъде най-хубавото. "

източник

"Ако майката се тревожи и гневи по няколко пъти на ден и кърми дете, тя ще отрови това дете с млякото си."

източник

"След раждането вътрешната връзка между детето и майката продължава, макар и по друг начин. Дете, което майка му не го е носила на ръце и не го е кърмила, губи нещо изключително ценно.... Прегръщането на бебето, особено от майката, е важно за неговото физическо и психическо здраве."

източник

"Когато майката кърми детето си трябва да е в най-хубаво разположение. "

източник

"Дете, което не е кърмено от майка си и което не е чувало гласа на баща си, е лишено от най-благоприятните условия на живота. Майката предава мекота на сърцето, а бащата - светлина на ума и сила на волята. "

изтоник

"Не е достатъчно, майката да знае, че е длъжна да кърми детето си – трябва да знае кога да го кърми и как да става това. Ако е разтревожена, по някой начин тя не трябва да го кърми. "

източник

"До три години майката може да кърми детето си, но от четвъртата година нататък то трябва вече да дъвче храната си."

източник

"Като кърми детето от лявата си страна, майката го подхранва с ония топли, благородни чувства, които му са необходими за живота. Като го кърми от дясната си страна, майката го подхранва със светли и възвишени мисли."

източник

"Колкото повече са пели на един плод, толкова по-сладък е той. Същият закон се отнася и за човека. Човек,който е откърмен с музика и песен, има светла мисъл и широко отворено сърце. Той се радва на всичко. Каквото срещне в живота си, той го разглежда от добрата му страна. "

източник

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

– Да се дава ли мляко на децата?

– След седмата година може да им давате мляко от животни. Майчиното мляко е от голямо значение за детето. Когато то се допира до гърдите на майка си, върху него оказва влияние не само млякото, което поглъща, но и магнетичната сила, изтичаща ту от лявата, ту от дясната гръд на майката.

Ако друга жена го храни, не ще произведе същия ефект.

От майката излиза сила, която облагородява детето. Когато майката кърми детето си, тя трябва да има най-добро разположение, да не се гневи.

Методи за лекуване

(Съборни Беседи, 22.08.1919 Петък, Търново)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Дриада

Много майки още в началото осакатяват своите деца.Много хора са осакатени.Някои хора са осакатени в първия месец на бременността, някои- във втория, някои- в третия, а някои се осакащат след като се родят до третата година.Докато детето бозае от майка си, тя може да го осакати.Всяка тревога отравя млякото.Майката, която храни детето си с мляко, не трябва да има никакви отрицателни мисли.Всяка отрицтелна мисъл носи такава отрова, с която майката може да отрови детето си.Животът е предизвикал тази отрицателна мисъл.След това започва да възпитава детето си и казва:"Това няма да правиш, онова няма да правиш!"Нашият живот седи в едни правила, които ние сами не можем да изпълним.

Мечът на духа 09.09.1934г.ООК"Приготовленията на сърцето"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Дриада

Ако един ден всички наши учени хора се заемат,децата отначало трябва да се хранят с много добра храна.За да може детето добре да се храни, майката трябва да има отлична мисъл, чувство и постъпка.Ако майката не мисли добре, ако майката не чувства добре и не постъпва добре, образува се една нечиста храна вътре в нейните гърди.Това дете още в началото майката го отравя със своите мисли и чувства.Тя отравя детето, без тя да иска.В семейството, децата дето са родени, бащата не знае, той ще се скара с майката и при всяко каране се образува отрова.Всяко подозрение образува отрова.Във всички отрицателни мисли се образуват отрови.Най- първо трябва да се научим да мислим правилно, за да се освободим от съвременните отрови.

Добрият брат и добрия баща 15.12.1937г. "Божественият импулс"ООК

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...