Jump to content
Порталът към съзнателен живот

12.08.2008 г. - Винаги по-голямото парче давай, а по-малкото оставяй


Recommended Posts

Мисъл на деня - 12 Август 2008 г.

„По някой път някой реже хляб – на този, когото обичаме, даваме повече, по-дебела филия режем, а когото не обичаме – по-тънка филия. Не. Тури пръста си и по три пръста на всички давай... Винаги по-голямото парче давай, а по-малкото оставяй. Каквото имаш – плодове или дреха, или плат – по-хубавото давай. В Божествения свят всякога по-хубавото дават на другите, а за себе си оставят по-малкото. Туй е едно изпитание.”

Из Запалят свещ, 27-а НБ, 13.VI.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

"Бог ни гледа в малките работи, в ежедневния живот, в малките работи ние се изпитваме какво разбиране имаме."

"В Божествения свят всякога по-хубавото дават на другите, а за себе си оставят по-малкото. Туй е едно изпитание. Когато Господ не иска да те изпитва, той ще ти даде толкоз много ябълки, круши, но това е изпитание. Щом имаш 4–5 крушки, не е изпитание. Няма какво да се изпитваш."

"Бог иска да проявим своето благородство. Той сам няма да слезе, но всинца можем да бъдем проводници на Божията любов, на Божията светлина, на Божията сила, на всички Божии добродетели."

Запалят свещ

Да, когато имаш много е лесно да даваш, някак си не се усеща. Но когато е малко и дадеш от сърце, тогава осъзнаваш, че и за теб е останало достатъчно.

Линк към коментар
Share on other sites

Изпитанията и трудностите са много важна и съществена част от човешкият живот.Те каляват човека и неговият характер.Без тях е немислим какъвто и да е било разтеж.Аз специално много се радвам, когато те дойдат на преден план.Как няма да ги обича човек.Та те каляват характера и волята ми.Друг е въпроса кога човека осъзнава това.Защото ако той не осъзнава смисъла на изпитанията и трудностите, той ще стане един песимист.В главата ми изниква беседата на Учителя "Сънищата на Йосифа".В тази беседа Учителят говори за страданията.Скоро не съм я преглеждал но мисля че точно нея като четох осъзнах че страданията са най-големите благословии, които Бог ни изпраща.Не е лесно човек да осъзнае това, наистина.Доста трябва да поживее и да пострада един човек, за да намери смисълът на страданието.

Поздрави за Ася и за всички останали !!!!!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Ние храним душите си с това, което даваме на другите. Когато човек не притежава тази душевна щедрост, душата му гладува.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...