Jump to content
Порталът към съзнателен живот

тамплиер

Участници
  • Общо Съдържание

    21
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от тамплиер

  1. Страх ме е да загубя близките си хора.Страх ме е да кажа кой съм на света да не ме убият.Страх ме е от всички мъчения на земята.............много ме е страх........
  2. http://www.vbox7.com/play:0fc6dfaf много здраве на всички !!!!
  3. Здравейте на всички ви Вярвам че ще се справите с всичко и ще научите уроците които ви ще ви преподаде и тази година планината Аз тази година няма да ходя на Рила, въобще няма да ходя никъде.Ще си стоя у дома в Разград и ще се радвам на времето каквото и да е то За времето в Рила ви пожелавам да го приемете такова каквото е !!!! Успешни мигове и осъзнаване на истината ви пожелавам !!! Всичко най-добро
  4. Изпитанията и трудностите са много важна и съществена част от човешкият живот.Те каляват човека и неговият характер.Без тях е немислим какъвто и да е било разтеж.Аз специално много се радвам, когато те дойдат на преден план.Как няма да ги обича човек.Та те каляват характера и волята ми.Друг е въпроса кога човека осъзнава това.Защото ако той не осъзнава смисъла на изпитанията и трудностите, той ще стане един песимист.В главата ми изниква беседата на Учителя "Сънищата на Йосифа".В тази беседа Учителят говори за страданията.Скоро не съм я преглеждал но мисля че точно нея като четох осъзнах че страданията са най-големите благословии, които Бог ни изпраща.Не е лесно човек да осъзнае това, наистина.Доста трябва да поживее и да пострада един човек, за да намери смисълът на страданието. Поздрави за Ася и за всички останали !!!!!!!
  5. Моите съболезнования за случилото се!Излишно е да правя всякакъв друг коментар!
  6. Честит празник и от мен, pcheliza!!!Бъди винаги силна,здрава,красива,умна,искрена,честна Пожелавам ти от цялото си сърце и душа, всичко за което мечтаеш да стане реалност!!!!!!!!!!Успех във всички начинания.Много щастие и любов!!!!!Весел празник!!!!!!!!!
  7. Не виждам противоречие. Според мен избрал е в сегашния живот да живее на улицата като циганин точно поради тази висша духовност. От самата идеята за прераждането и за предварителния избор на "кармичната програма" за предстоящия живот е логичен извода, че това са хора с висша духовност. Във всички случаи е много вероятен. Защото кой ще се "навие" да се роди в някое циганско гето? Кои души се раждат там? Не съм убедена, че просто те са по-лошите, нещо са "сгазили лука" в предишни животи и за това отиват сред малцинство, в някое гето, сиропиталище и изобщо при много тежки условия, реално без особени шансове за сериозен просперитет и успех спрямо нашите материални земни критерии. Теорията, че това не е доброволен избор, а "наказание за миналите грешки" винаги ми е изглеждала съшита с бели конци от нас - "добричките" души, "отличниците" от предишните животи. За да си подхранваме егото и да нямаме угризения и конфликт със страданието около нас. "Ние сме сме много извисени и милосърдни, а другите нека да си страдат, за тяхно добро е. Така трябва." - Тази теза ми звучи елементарно, повърхностно и лицемерно. Учителя споменава , че раждайки се на земята, душата идва за да свърши тежка работа, да пречисти и издигне материята. /ако намеря точния цитат, ще го пусна/. Според мен, колкото с по-тежка задача се е нагърбила душата, толкова по-голям потенциал има. И през тежки изпитания най-често минават много извисени и светли души. Може би не толкова или поне не само е вярно, че страданието и лишенията извисяват, колкото и обратното- през страдание просто минават хора с висша духовност. Наистина нямам на идея защо животът му е такъв какъвто е,на въпросния циганин.Той може би знае най-добре.Има още нещо много интересно, което искам да споделя както с теб, така и с всички останали.Днес излизах в града да свърша някой неща и се сетих за този циганин.Като се сетих за него през главата ми мина мисълта, че каквото и да му се случи, той винаги ще бъде щастлив.Така го чувствам.Звучи малко крайно,защото на човек могат да му се случат примерно доста неща, от които той не би бил щастлив.Не мисля също,че той страда за това,че живее на улицата.Така си мисля,така го усещам и чувствам този човек.Не бих казал, че го познавам много добре, но сме си приказвали много пъти,а тези много пъти са ми помогнали да си направя преценка за него.
  8. Това е една много интересна тема.Ще предам своя опит от реалността свързан с ромите.В средното си образувание 4 години учих в курс, в който бяхме предимно българи,но имаше няколко турци и един ром - циганин.Българите бяхме много....около 20 - тина,2-3 трима турци и 1 ром.След като опознах в последствие този ром, той излезе истински дявол Биеше се с всеки, тормозеше всеки, не му пукаше от нищо.Така виждах аз нещата.Аз също имах проблеми с него.Тези години осъзнах,че той просто се е грижил за мен.Очите му, сега ги виждам пред мен.....излъчваха нещо силно,могъщо.Има някаква много голяма и дълбока сила в този народ, в тези хора.Виждам го в очите им, в душите им.Не знам наистина защо са тук, защо Бог ме е свързал с тях.Не ги мразя, напротив.Тези които познавам са ми правили само положителни впечатления.Миналата година дори спасих живота на един ром.Беше се напил както трябва и беше легнал на един бордюр в една задънена улица в моя квартал,а навън валеше сняг.Аз минавах по тази улица и като го видях че е много зле и че не може да стане се обадих на Бърза помощ.Обясних им къде е мястото, след което ги изчаках да дойдат.Моя човек оцеля, а сега като се видим се поздравяваме и си приказваме.В неговите очи да си призная виждам висша духовност.Има нещо много висшо и силно в него.А в същото време живее на улицата.Има някакво дълбоко и силно излъчване, наистина.Защо са такива каквито са циганите, аз не знам.Но се радвам, че Бог ме е свързал с тях.Наистина се радвам!!!
  9. http://www.youtube.com/watch?v=_TILCIRspO0 Тази песен я слушам от скоро.Харесва ми и текста и гласа на жената.Текста не е позитивен, но има своя смисъл.С тази песен поздравявам всички посетители на този сайт.Пожелавам ви на всички да намерите пътя, който ще ви донесе свобода и щастие.Аз намерих този път и не съм спрял да страдам дори за миг.
  10. Съгласен съм с вас.Наистина човека трябва да се освободи от всичко.Но това определно не е лесно, когато става въпрос за някой, който е в графата приятел.Може би трябва да си зададем въпроса защо някой човек го слагаме в тази графа ?!? Аз си признавам веднага ми идва мисълта, че някой мога да го сложа в тази графа ако ме уважава или казва добри неща за мен.Признавам си така го чувствам.Имам проблеми с егото.........Истинския приятел е този, който ще слезе за теб в дълбините на мрака,не заради някаква дълбока и истинска причина, а заради нещо малко и незначително.Винаги съм си мечтал да имам някой приятел, който да ми е като брат.Брат, на който мога да разчитам за всичко.Да му кажа всичко, което казвам на себе си.Не съм срещнал такъв човек все още, но няма да спирам да мечтая, дори и в този живот това да не се осъществи.
  11. Здравей,Ася!За костенурките не знам какво да ти кажа Изглеждат ми малко мудни и бавни Голямо просветление получих Като всяка друга животинка и те си имат своето собствено предназначение на земята.Аз си признавам, не знам какво е тяхното, но знам какво е моето. Храних едно котенце в продължение на 1 година.Идваше под терасата ми.Аз живея на 2-рия етаж.Давах му какво ли не.....кашкавал предимно,сиренце също хапваше ,по-скоро го ближеше,а месце не отказваше Определено не беше вегетарианка.Проблема е,че скоро не съм я виждал.....а минаха вече няколко месеца.Няма да казвам какво си мисля, въпреки че искам.Ще кажа че понякога имам черен хумор Предполагам че е хванала пътя...така да се изразя. Обичам животните и не го крия.За мен са като малки душички, които имат нужда от любов.
  12. Моето любимо животно е Лъвът.Това съм го озъзнал от може би година или две.Но година определено има.Много ми харесва това животно.Свързам го преди всичко с голяма сила и благородство.Имам на компютъра ми да кажа не много голямо количество но достатъчно снимки, които съм си ги теглил от Интернет.Доста време си държах и точно една определна снимка на десктопа, че когато си пускам компютъра и снимката да е там.Тази година си купих поредната книжка на Учителя Петър Дънов и от нея научих нови неща за лъвът и изцяло за животинския свят.Книжката се казва "За енергиите на природата".Близо 200 страници е.Сега ще ви цитирам това,което е написал Учителят за лъвът:Лъвът не е свиреп, нито жесток, но той си служи със съкратения процес, той съкращава времето.Лъвът казва на всички млекопитаещи:"Аз съм цар.Имам право да разполагам с вас.Затова всички трябва да работите за мене."Месоядните животни имат високо мнение за себе си, те считат, че в умствено отношение стоят по-високо от тревопасните.Тревопасните пък в сърдечни отношение са по-културни от месоядните.Следователно и при животните имаме две култури:културата на ума и културата на сърцето.Тревопасните са представители на културата на сърцето и затова са по-добри - имат чисто, благородно сърце.Месоядните са по-умни, но по сърце не са добри.И сега вие като разумни хора, ще съедините двата принципа - на лъва и на овцата - и ще кажете:"Ние ще бъдем умни като лъва и добри като овцата".Ще разкъсваме злото като лъва, ще спасяваме тревата като овцата и ще даваме място на доброто в нас да расте." - край на цитата. Понеже в много от мненията споменавахте за кучета и котки реших да напиша и какво казва за тях Учителят:Кучето е символ на вярност и приятелство.То обича човека и му остава вярно.С това кучето изплаща греховете си.За котката казва следното:Дом, в който има котка - добре е.Напуснели котката дома, ще се случи нещо лошо.Ако искате да знаете ще се случи ли някакво нещастие през деня, наблюдавайте котката и кучето.Те се скриват още преди нещастието и катастрофата.Някога се случва обратното - хората се страхуват, очаквам известно нещастие, катастрофа или бомбардировка, а в това време кучето и котката си играят спокойно.По инстинкт те предчувстват, че днес няма да се случи нищо лошо.Наблюдавайте какво прави котката когато заболее.Тя се лекува с пост.Преди поста тя изяжда няколко стръка очистително.След това пости, няколко дена, докато оздравее.Ако котката може да се лекува и знае как да се храни, колко повече това е достъпно за човека! - край на цитата. Това е от мен по темата.
  13. Парите могат да разделят приятелите.Аз съм изпитвал това и знам какво е.Мен лично са ме продавали за 30 лева.С този човек бяхме заедно от малки.В основното училище бяхме заедно 7 години, след това в средното образование отново за около година и малко.Беше ми наистина гадно и тежко, защото аз много обичах този човек.Беше ми като брат.У дома се хранихме като няма пари,като сме излизали заедно му купувах всичко което искаше.Говоря за малки неща,кафета,цигари и нещо за хапване.След време му простих, но сега всичко е различно. За това което стана след 89 година мога да кажа само, че промяната влияе на всеки човек различно.Това е моето мнение.Едни хора са си казала "аз оставам тука където съм бил цял живот", а други са се възползвали като се направили стъпка напред.За парите няма да вземам мнение, защото не съм просветен по тази тема!
  14. За последен път преди няколко дена се прегърнах с един човек.Това се случи като се разделяхме след срещата ни, която продължи близо час.Това, което мога да кажа за прегръдката е,че според мен е много важно нещо.Действа успокояващо и по някакъв специален начин те освобождава от негативната енергия.Така го чувствам аз.След този акт чувствах спокойствие и свобода.
  15. Прочетох това което си ми написала !!!Благодаря за думите!!!В момента слушам Isihia и това което искам да кажа е,че песента наистина е красива!Имам сериозно привличане от гайдата,не само в тази песен, но и по-принцип Българската група, която слушам в момента се казва Kingsize!!!Искам да подчертая,че не употребявам "нещата" за които пеят предимно момчетата от Ямбол!!!Признавам си,харесват ми мрачните им текстове.Привличат ме по някакъв начин.Не го крия.
  16. DMX - Lord give me a sign Intro:] Yeah..Uh In the name of Jesus (that's right) No weapon formed against me shall prosper (preach) And every tongue that shall rise against me in judgment thou shalt condemn (preach) (Lord give me a sign) For this is the heritage of the servants of the Lord (preach) And their righteousness is of me, saith the Lord. (preach) Amen [Verse 1] Lord Give me a Sign! I really need to talk to you Lord Since the last time we talked the work has been hard Now I know you haven't left me But I feel like I'm alone I'm a big boy now but I'm still not grown And I'm still going through it Pain and the hurt Soaking up trouble like rain in the dirt And I know! Only I can stop the rain Wit just the mention of my saviors name IN THE NAME OF JESUS! Devil I rebuke you for what I go through And trying make me do what I used to But all that stops right here As long as the Lords in my life I will have no fear I will know no pain from the light to the dark I will show no shame spit it right from the heart Cause it's right from the start But you held me down And ain't nothing they can tell me now Lord give me a sign! [Hook:] Let me know what's on your mind Let me know what I'm gone find Its all the time Show me how to teach the mind Show me how to reach the blind Lord give me a sign! Show me what I gots to do To bring me closer to you Cause I'm gonna go through What ever you want me to Just let me know what to do Lord give me a sign! [Verse 2:] Please show me something I'm tired of talking to him Knowing he fronting Crying bout life ain't nothing But you either be the one mad cause you trapped, or the one hunting Trapped in your own mind waiting on the Lord Or hunting wit the word that cuts like a sword The spoken word is stronger than the strongest man Carries the whole world like the strongest hand Through the trials and tribulations you never let us down JESUS! I know your here with us now JESUS! I know your still wit us now Keep it real wit us now I wanna feel show me how Let me take your hand, guide me Ill walk slow but stay right beside me Devil's tryna find me Hide me, hold up I take that back Protect me and give me the strength to fight back! [Hook:] Let me know what's on your mind Let me know what I'm gone find Its all the time Show me how to teach the mind Show me how to reach the blind Lord give me a sign! Show me what I gots to do To bring me closer to you Cause I'm gonna go through What ever you want me to Just let me know what to do Lord give me a sign! [Verse 3:] Life or death Live or die I will never live a lie I'm going there cause I try I wont quit until I die I'm gone make it wrong or right Make it through the darkest night When the morning comes you'll see All I have is God in me (Lord give me a sign!) [Outro:] No weapon formed against me shall prosper For this is the heritage of the servants of the Lord In the name of Jesus Lord give me a sign Amen DMX ft. Faith Evans - I miss you i know that my saviour lives and at the end he will stand on this earth my flesh may be destroyed but from this body i will see god yes i will see him for myself and i long for that moment.... gran'ma, i really miss you and it ain't been the same i drop a tear when i hear ur name mary ella holloway why you gotta be so far away? you used to say "Don't worry, it's gone be ok" But it ain't. It's like, when you left, you took the Lord wit you why could not i come when he came to get you? damn, i really miss you i had to say it again i remember the time when i was like, ten and crept up in the neighbor's yard, yeah, bein hardheaded you told me that i would get it, you said it! and boy did i get it! but after you spanked me, you hugged me kissed me on my forehead and told me that you loved me and I saw that it hurt you more than it hurt me i thought how bad could this hurt be? i know now that's why i'm dead outta luv whut i wouldn't give for one more hug from gran'ma [chorus sung by Faith Evans] Baby, it's gone be Ok" (Baby its gon be okay) She usta tell me that.... "Baby, it's gone be Ok" (Everything will be alright) I really miss hearin' but i'm about to say a couple of family members gone hate me but i'm gonna let you know whut's been goin on lately you know since you left a lot of things bout your kids done changed yah jackie's still crazy and i don't know what's up with james ain't seen jerry in a while, you know he walks like you and rene's back in jail, you know she talk like you but Q is doin real good now, she workin' rhonda's still runnin around, trickin, jerkin' buckeye's buggin', he gone lost his mind and jarvus back outta jail, doin' fine and collie he gone changed it's not all about hisself and my father.... well.... that's sumthin else.... and butt he's my dogg he done owe his grandma ground my great gran'ma makin a lout of trips outta town but that's a good thing, if only i could hear you say once more Oh Lord, the comfort it would bring [chorus] you left behind a mother, eleven kids and eleven grand kids and since then two of your grand kids then had kids i had a boy named Tacoma, Xavier's brotha That's right... it was Xavieur made you a great grandmother uhhh i thank you for the best times of my life i thank you for when you first met her, accepted, and luvvin my wife i thank you for those Sunday dinners, they were vital i thank you for my life (WHUT!) i thank you for my bible (UHH!) i thank you for the song that you sang in the morning "AMAZING GRACE" while I'm yawnin' i thank you for the two beatings that you gave me cuz i know somewhere along the line, those two beatins saved me when you died, i cried like a baby AHH! i begged the lord to take me UHHH cuz no-one else could give me whut u gave me and like when everything comes to an end i pray that i go to heaven to see you again amen [chorus] amazing grace how sweet thy sound that saved a wretch like me... i once was lost but now am found was blind but now i see, yeah В много от песните си моя най-любим изпълнител DMX споменава името на Бог!Една от тях е Lord give me a sign!Има клип, който също говори сам по себе си! Втората песен има също страхотно звучене,а текста също е много смислен!!!Посветена е на загубен близък човек на изпълнителя !!!! Този изпълнител бих казал съвсем честно и откровено, че най-много ме докосна с песните си!В момента слушам предимно една българска рап група,но не искам да я спомена,защото се страхувам,че може да си направите грешно впечатление за мен!!!! Музиката е наистина нещо много велико!Всяка песен,носи специални тонове и звуци и придава специално чувство на този,който я слуша.Аз си признавам, че за мен музиката означава много.Сутрин като се събудя и си пускам любимата песен,а също и вечер много пъти съм заспивал на някоя песен.Изтеглил съм си и мелодиите на Учителя, които също много ми харесват.Махар Бену Аба,В началото бе словото,Нева Сензу,Вахади........това са мелодии, които са част от мен!Много ми харесват!
  17. Здравейте на всички!Прочетох няколко мнения по темата и реших и аз дам своето по нея!!!Тази година на 3 март осъзнах кой е Учителят ми в моя живот.Случи се съвсем случайно.Стоях си у дома и нещо вътре в мен ми каза, че точно този определения човек е Учителят ми в живота.Много се зарадвах,че осъзнах това важно нещо.Според мен всеки човек има нужда някой да му показва пътя,когато му е трудно.От тогава ми преподаде един урок,посвети един ден на мен,може би най-важния ден, който ден чаках близо 3-4 години, а сега очаквам да ми предаде нов урок.Спокоен съм.Наистина се радвам,че осъзнах тази истина,кой е Учителят ми.Пожелавам на всички да намерят своя Учител,който да ги учи и да им показва правилния път, по който да вървят!!!!!!
×
×
  • Добави...