Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Петиция: Да помогнем на Онкоболните в България


Recommended Posts

Златко Маринов Петров-ПЕТИЦИЯ да помогнем на Онкоболните

Здравейте,

надявам се да подкрепите усилията ми да накарам компетентните органи в нашата мила татковина да осигурят финансиране за скъпо-струващото и безалтернативно лекарство Тарцева на Рош.

Малко предистория - преди около 8 месеца на майка ми беше изписан нов и революционен и както вече споменах безалтернативен медикамент за третиране на рак на белия дроб, а именно Тарцева. Медикаментът е официално одобрен от Министерството на здравеопазването на Р.България, но за голямо съжаление не се реимбурсира от НЗОК. Цената на медикаментът е изключително висока, не само за БГ стандартите, опаковката с хапчета от 150мг. струва близо 5000лв. и тя стига за месец.

Поради тази цена около 13 души в България за момента го пият (по информация от Рош), въпреки че компанията производител дава 50% отстъпка на този етап.

Аз досега плащах и се надявам да имам възможност да продължа да го правя, но наистина ми идва "нанагорнище".

Затова се обръщам към модерно мислещите българи, без значение в коя точка на света се намират да подкрепят петицията ни с искане за държавно финансиране по примера на редица европейски държави.

Искрено се надявам на подкрепа от Ваша страна и ще оценя високо ако кликнете (или copy/paste) на линка с петицията и я подпишете - http://www.bgpetition.com/onkobolni-tarceva/index.html

Линк към коментар
Share on other sites

Подкрепих петицията.

Струва ми се че е добре да има център или кабинет изобщо място където онкоболните да чуят за ПРОШКАТА и други подобни безплатни неща /доказано церящи онкоболни/

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...