Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Излишния багаж по пътя?


Recommended Posts

Учат ни да бъдем добри. Да мислим добре. Да действаме добре. Добре да си вършим работата. Дълго време си мислех, че това наистина са правилни неща, а и без тях някак не може. Обаче колкото по- добре се опитвах да правя нещо, толкова по- зле то ставаше. Сякаш резултатите на добрите ми замисли бяха едно отвратително криво огледало, в което и най- добрите намерения се превръщаха в безобразни грозилаща. Това заплашваше да стане една помитаща ме безжалостна лавина. Не можех да не се опитвам да бъда по- добра (по- знаеща, по- умееща и т.н.) Но и да ме помете такава лавина... В един момент открих, че ако се освободя от целия си набор от еталони за добри неща, ще ми бъде много по- лесно. Опитах се да ги изхвърля. След това се оказа, че има още много за изхвърляне. После се оказа, че колкото повече изхвърлям, толкова повече има за изхвърляне.

Накрая прочетох отново подвизите на Херкулес. Така разбрах, че вместо да изхвърлям едно по- едно, най- добре е да намеря подходящите реки и ...

Обичаме да гледаме на себе си като на пътешественици. Екипираме се добре. Потегляме. Пътем прихващаме още ценни пособия и екипировка. И почти веднага огкриваме, че всъщност влачим съвсем излишни неща.

С какво се разделихте, и вече ви е по- лесно?

Редактирано от Багира
Линк към коментар
Share on other sites

В момента работата ми е свързана с една Учителка (и тя е зодия Дева като теб). Бях при нея преди години и тя ме научи на страшно много неща въпреки, че тогава се чувствах смазана от тежкия и взискателен характер. Не случайно Учителя ме върна отново там. Това което ми каза тя тези дни е: " Виждам, че много си дръпнала напред." Което много ме учуди. Не го очаквах от нея. Признавам, че понякога безкомпромистността ми (преди всичко към себе си) и след това към другите (може да се е усещало в постовете ми понякога) се е дължало до много голяма степен на нея и ... на някой преди нея, но нейното влияние беше много силно (въпреки, че тя не знае това).Това което ми каза след това е нещо което също не очаквах от нея: " Виж сега радвай се на малките неща които живота ти предлага, не си поставяй големи цели защото ще рухнеш. Виждам те че ти искаш нещата в своя завършен идеален вид, но се успокой и карай по полека и ще откриеш спокойствието и хармонията в себе си иначе ще се сринеш. Това според мен е ценен урок който искам да споделя с теб и който по свой начин отговаря на твоя въпрос. Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

С какво се разделихте, и вече ви е по- лесно?

С постоянното напрежение да не би да "стъпя накриво" и да загубя в чисто материален план, със страха да не би да ме заблудят и излъжат. Вече знам, че никой не може да ми отнеме това, което имам и ми се полага, защото всичко в този свят съществува в баланс - и само вярата и любовта могат да го контролират.

Линк към коментар
Share on other sites

Една вещ не ти ли потрябва повече от 6 месеца,значи тя ти е излишна и ненужна...Дали това може да се отнесе и за други неща....

Кое е излишно ли?Това,което тежи и не е от полза...

Редактирано от Impulsa
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...