Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Разширени вени


Recommended Posts

Здравейте всички,

Майка ми има разширени вени, но не иска да си прави операция. Исках да попитам дали има някой, който знае начини човек да се справи с проблема с природни методи или някой, който има повече опит с това? Трябва също да спомена, че имам "Книга за здравето", така че няма нужда да пишете описанията там, но също, че майка ми още не е опитала това, което пише.

Благодаря предварително,

Флорестан

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте всички,

Майка ми има разширени вени, но не иска да си прави операция. Исках да попитам дали има някой, който знае начини човек да се справи с проблема с природни методи или някой, който има повече опит с това? Трябва също да спомена, че имам "Книга за здравето", така че няма нужда да пишете описанията там, но също, че майка ми още не е опитала това, което пише.

Благодаря предварително,

Флорестан

:)

Здравей!

Заболяванията на сърдечно съдовата система са свързани предимно с липсата на щастие. Проблем с четвърти енергиен център/чакра - тъга.

Този център е проблематичен при повечето хора. Факт е липсата на щастието, възвръщането на което е цел и идея на всички учения, методи и практики.

Балансирането на въпросния център не може да се получи, ако предхождащите го по-долу центрове са дисбалансирани.

Има много методи за работа и всичките са верни.

Ще опиша накратко някои.

Като начало е наложително почистването на първи енергиен център с първоелемен "Земя" - материализъм, алчност, страх - и принадлежащото към него дебело черво. Изчистеното дебело черво издига човека, затова е добре да се пристъпи към режим на хранене, който предразполага към това следствие.

Леката храна от зеленчуци и плодове е най-подходяща. Това дава и възможност на стомаха да "отдъхне", както в същото време се получава пренасочване на голяма част от използваната от стомаха енергия към останалата част от тялото и най-вече към областите изпитващи необходимост за такава.

Естественият подбор в природата е саморегулативно явление, при който отпадат най-болните, най-слабите. "Липсата" на "достатъчно" храна изиграва условето за появата на естествения подбор вътре в човека, на клетъчно ниво.

Стомахът е орган, принадлежащ към трети енергиен център, с първоелемент "Огън". И така с "един удар (определен начин на хранене) поваляме два заека" - регулират се две чакри - първа и трета.

Същото хранене помага за балансирането и на втори енергиен център, с първоелемент "Вода", към който спада отделителната система. "Тормозът" за бъбреците намалява, но е добре те да се профилтрират и с подходяшите за това течности. Чистата изворна вода няма аналог. Хубаво е тя да бъде приемана в затоплено състояние.

До тук имаме две добри - подходяща храна и подходящи напитки, като и двете са съвсем в естеството на човека, като био-организъм.

Третото добро е скрито в процеса дишане. Умереното и равно дишане насища кръвта с кислород.

Всяка една клетка от организма се храни с глюкоза (идваща от храните), като за храненето се осъществява химическа реакция между елементите, която дава възможност за абсорбирането на тази глюкоза вътре в самата клетка. При реакцията се образуват остатъчни газове, които отново чрез кръвта и белите дробове се изхвърлят, посредством издишването.

Дихателния процес е много важен. Вдишването и издишването трябва да са равни. Ако едното "затихва" то е неоходимо да се наблегне временно, да се усили другото, за да не се допусне токсиниране на организма в клеттчната му структура.

Това са трите добрини, които може да си дари сам човек.

Дихателният процес спада към четвърти енергиен център, с първоелемент "ВъзДух".

:)

Ако всичко това се направи, то здравето със сигурност ще е следствие.

Разтроиването на цялата система е поради наличието на страсти (желания) и емоции. Те са производни на ума. Да се контролира той е достатъчно, за да се роди здравето и да пристигне щастието. Умът е его-то (аз-а), но да бъде изконтролиран е също толкова трудно, както това да бъде оставен той напълно освободен (безприсрастен в мисленето).

Умът желае, скърби, страда, гневи се, завижда, страхува се, срамува се, подценява сам себе си, бори се непрекъснато за себеутвърждение...

Пътят към свободата и щастието минава през раздялата с аз-а (его-то, умът). Свободата, щастието и Любовта е безумство, лудост, или поне така изглеждат същите през очите на "обикновените" хора.

Пожелавам ги!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Florestan, съвсем случайно преди години разбрах за простичко средство за "свиване" на разширените вени.

Идва пролет и може майка ти да се възползва.Вземат се пресни орехови листа намазват се с мед ,полагат се върху критичните места ,прави се "лапа" ,преспива се с нея.И така 10 дена. Като види как и се отразява,това нещо е хубаво да се повтаря периодично.Този лек ,за съжаление го научих от жена ,чието дете се наложи да кърмя (заедно раждахме),тъй като го беше прилагала за спиране на кърма и млечните жлези се бяха свили за винаги.

Като описаното от Ники също е много важно стига майка ти да желае да го работи.

Успех!

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря и на двама ви за съветите. Ако има хора с опит, ще е от полза, но засега ще се концентрираме и върху тези неща. Иначе майка ми е почти вегетарианка (яде само риба), сега сме на житен режим, но другото ще го вземем предвид - като гледам, май най-вече с дихателни упражнения и орехови листа.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...