Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Курсове на Даниела Тодорова


Recommended Posts

Даниела Тодорова е родена през 1963 г. През 1987 г. завършва Националната художествена академия. Участвала е в над 60 изложби в България, Финландия, САЩ, Германия, Япония, Холандия, Исландия, Австрия, Англия, Тайван и др. Член е на Съюза на българските художници - България, CFA - Италия, ABI - САЩ. Нейното творчество е в сферата на рисунката, живописта, графиката и изкуството от хартия. Нови търсения и концепции характеризират всички й международни прояви. Даниела Тодорова е художник на издателство "Бяло Братство" от 2001 г. Освен на кориците на книгите тя е дизайнер и на фотоизложбите, рекламните материали на издателството и др. Както всички работници в Издателството, това тя прави абсолютно безкористно.

ПРОГРАМА

Изкуството

врата на душата към щастието и

вътрешната хармония

Заниманията са комплексно преживяване от създаване на артистичен елемент и неговото енергийно въздействие върху човека, който го създава. Изразяване на подсъзнателните архетипи във всеки от нас и отключване на таланти. Изграждане на способност да четеш знаците на съдбата и да си помагаш в ежедневни ситуации. Познаване на основни измерения на въздействието на изкуството и удоволствието от съзерцанието. Трансформация на закостенели модели и отключване на новаторско и креативно начало чрез въображението.

Първи курс

месец февруари

ИЗКУСТВО ОТ ХАРТИЯ

Всяка събота 6, 13, 20, 27

От месеца

От 14 - 17 часа

* Изкуството от хартия и неговата релаксираща и хармонизираща роля по време на създаване на самото произведение. Хартията е най – лесния за общуване материал и е с живата енергия на дървото.

Четири занимания

6 февруари - Първо занимание - създаване на личен бележник, книга за изразяване на лични емоции, бележки и малки символи. Подбора ще става чрез избиране на любима планета, нейното обсъждане, влияние, легенда и реализация чрез езика на хартията.

13 февруари Второ занимание - създаване на флорален елемент – разглеждане на неговото символика и положителния ефект от избора на дървото или растението върху участващия.

20 февруариТрето занимание - малък приложен елемент за дома носещ красота и малка изненада. Принцип – изненада който ще бъде по избор на участващия.

27 февруариЧетвърто занимание – създаване на вълшебно създание. Избор от приказка или въображаемо същество и анализ на постигнатия резултат – архетип и неговия код в подсъзнанието.

Цена за курса – 100 лв.

При предварително предупреждения, заниманието може да бъде уговаряно за друг ден.

Втори курс

месец март

ЕЗИКА НА ЦВЕТА

Всяка събота 6, 13, 20, 27

от месеца

от 14 - 17 часа

Четири занимания

6 мартПърво занимание – експериментално рисуване под въздействие на различни музикални изпълнения и анализ на получения резултат. Материал – акварел. Въздействие и символ на елемент Вода

13 март Второ занимание - използване на знак и създаване на структура с него. Какво представлява ритъма – музика, изображение, мисъл, форма. Въздействието на ритъма върху подсъзнанието във визуалната култура и върху всеки от участниците. Материал – пастел - Елемент Земя

20 март Трето занимание - Спонтанно изразяване на емоция. Езика на цветовете отразяващи нашето емоционално състояние и енергията на всеки от цветовете. Материал – темпера. Елемент Огън

27 мартЧетвърто занимание – Защо цветовете са част от нашия вътрешен свят. Предпочитания и вътрешна връзка изразена чрез създаване на абстракция. Какво е абстрактното изкуство и как ни помага. Елемент Въздух

Цена за курса – 100 лв.

При предварително предупрежденияе, заниманието може да бъде уговаряно за друг ден.

Трети курс

месец април

ЕЗИКА НА КОНТРАСТА

ЧЕРНО - БЯЛО

Всяка събота 3, 10, 17, 24

от месеца

от 14 - 17 часа

Четири занимания

3 април - Първо занимание – Бялото - значение и баланс. Как да се работи с енергията на бялото. Как да изчистваме съзнанието си чрез изкуството. Баланс на дух и материя. Материал – креда, пастел, акварел – по избор.

10 априлВторо занимание - Черното – значение и баланс. Какво е отношението на участника към този символичен свят. Как да трансформираме отлаганията на черното в света на изобразителния свят и личния живот.

17 априлТрето занимание - линия, точка обект. Баланс на черното и бялото и какво символизира личното усещане за баланс. Даване на избор на материала – туш, молив, креда, въглен, пастел. Събуждане на активността на всеки участник.

24 мартЧетвърто занимание – Принципа ИН – ЯН, ключ към хармонията. Нашето вътрешно разбиране изразено чрез работа с черното и бялото върху цветна подложка. Способност за освобождаване на стреса – Материал – хартия, пастел, акварел.

Цена за курса – 100лв.

При предварително предупреждение, заниманието може да бъде уговаряно за друг ден.

Телефон за контакт : Даниела Тодорова 0898 408868

Или е-майл: astrea@cablebg.net

/източник/

Редактирано от Ани
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...