Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Магнитните полюси


Иво
 Share

Recommended Posts

Магнитните полюси

Снощи, 27 септ 2005, към 23ч гледах по Discovery филм за магнитните полюси, който се казваше "Магнитна буря". Стори ми се интересен и за това реших да споделя накратко. Голяма част от Хавайските острави са образувани от лава, която е изригвала през последните няколко стотин хиляди години. В момента на изстиването на лавата, се запазва информация за геомагнитното поле на Земята. След задълбочен анализ учените откриват, че преди 780 000 години полюсите са сменили своите места. Открили са информация за още две такива смени преди 980 000 години и преди 1 180 000 години. Т.е. забелязали са цикъл от 200 000 години, като последната смяна на полюсите по някаква причина е забавена. Възникнал естествено въпросите: кога ще има нова смяна, какви ще бъдат симптомите за началото, какво ще стане, когато полюсите се сменят?

Учените симулират геомагнитоно развитие на Земята в с компютър – модел на Гари. Изчисленията отнемат 4 години. Резултатите от симулацията са зашеметяващи. Магнитното поле на Земята отслабва, след това в някой области започва да се сменя поляризацията и най-накрая се обръща. Въпросът е има ли наистина такива признаци сега на Земята. Започват изследвания.

Интересно е, че още през 18-19в мореплавателите са знаели, че посоката към северния полюс не съвпада напълно с посоката, която показва компаса за север. Има ъгъл на отместване, който с времето се е променял. Те са отчитали тези промени, за да определят посоките при водната навигация.

В началото на 20в учените откриват, че под южния Атлатник има геомагнитна аномолия. Геологът Роб Крау излседва и доказва, че през последнтие 200-300 год. геомагнитното поле намалява. Според него ще започнат да се появяват все повече геомагнитни аномалии и в един момент полюсите ще се сменят. За учените вече не е вече под въпрос дали полюсите се сменят, а кога. Въпрос е само на време. Правят се още изследвания, за да се опитат да разберат. Човечеството няма да загине при евентулна смяна, но по време на прехода се очаква силно повишаване нивото на слънчевата радиация. Учените се надяват, когато това се случи до тогава да е измислен начин как да се защитим от нея.

Чували ли сте нещо за тази теория?

Дали е свързана по някакъв начин с глобалното затопляне?

Имате ли повече инфо по въпроса?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 53
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Интересно.

Обръщането действително е много вероятно според това което съм срещал в страници по астрономия. :)

Дотук - верно изглежда. Обаче според една нова публикация (от месец май´04 на немски учени от Маkc Планк и Университета München, в спис. New Scientist: http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn4985), е направен модел на евентуално обръщане на полюсите, от чийто изчисления излиза че т. нар. слънчев вятър би образувал в йоносферата на Земята магнитно поле подобно по сила на сегашното земно... и така би защитил Земята от енергийно-силни частици. Според тая публикация, изследването следва да е публикаувано в "Astronomy and Astrophysics", което е индийско научно списание - поне според страницата му - http://www.ias.ac.in/jaa/. Странно. Страницата няма функция "търсене", а нямам желание да търся въпросното изследване...,но може да се провери от някой физик/астроном.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Има информация, че следващата смяна на полюсите ще настъпи около 2012г.

Източниците са разнообразни, но един от най-често споменавания е календара на Маите. Всъщност календарите на Маите са няколко, в зависимост от това какви периоди от време се измерват. Така нареченият "Long Count" календар отразява тези дълги периоди от години, които се смята, че са точно времената при които настъпват подобни промени на Земята.

Този календар е така проектиран, че последната дата от него съвпада със слънцестоенето на 21 декември 2012.

Има много спорове какво точно ще се случи тогава. Предполага се, че това ще е катастрофална смяна на полюсите, второто пришествие на Христос, квантов скок в съзнанието на човешката раса и т.н.

Каквото и да се случи със сигурност ще е зрелищно :)

Link to comment
Share on other sites

:v: Земята ще я бъде ! :thumbsup2:

Който може ще прави квантово поскачане :dancing yes: ...докато полюсите се завъртат :harhar:

Някои може и да левитират ..да се трансформират...трансфигурират... :angel:

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Аз също си мисля, че няма да има физическо унищожение на живота на Земята... или поне не скоро. Наистина има разнни предсказания за 2012г, но си мисля все пак че наистина ще има зрелище, но най-вече вътрешно. Както казах в една друга тема:

Смея да мисля и да вярвам, че няма да има апокалипсис в смисъл на масово изчезване на живота от Земята. Според мен смисълът на тези предупреждения е човечеството да тръгне по светлия път на Любовта и Доброто. По-скоро мисля, че ще има апокалипсис на човешките убеждения, вярвания, ценности и стари мисли, апокалипсис на старото виждане за света. Процеса според мен е лъвинообразен и вече е започнал и то отвътре - във всеки един от нас. ... Когато хората, които имат ново и по-одухотворено виждане за света, хората които вече са преживели върешния апокалипсис на старото, когато тези хора станат критична маса, те ще преобърнат изведнъж (или може би за немного години) цялото отношение на хората към живота и света.

Но да не се отклоняваме от темата. Доколкото ми е известно смяната на полюсите не се очаква толкова скоро... освен това ще бъде процес, който ще трае доста време, а не отведнъж.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Оле - хайде на купона - повече радиация - повече енергия! За това може би говорят Учителите. В Агни Йога казват че само за миг ще настъпи нещо като светкавичен енергиен преход и тогава ще оцелеят само чистите ... Лазарев твърди че енергията по планетата ни рязко се покачва - може би това има връзка и с настъпващата смяна на полюсите. Казва се следващият катаклизъм който се очаква ще е свързан с огъня, а не с водата - може това да е слънчевата радиация - хм. Поживем, увидем! :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Тук научни данни и древни писания се допълват и взаимодоказват.

Информацията, която набрах досега е следната (от сайтове на френски):

1. Резонанса на Шуман - това е нещо като пулса на Земята, земните вибрации. В продължение на хиляди години резонанса на Шуман е бил 7,8 херца. Започнал е да се ускорява от 1980 г. насам, в началото бавно, а от 1997 все по-бързо. Днес е 12 херца. Ускоряването на вибрациите на земята води до ускоряване на времето - ще рече че 24 часа по часовник отговарят днес на 16 реални часа. Това отклонение, ускоряване на времето ще продължава докато стигне до 13 херца през 2012. Времето което е представлявало 24 часа в 1980 г., в 2012 ще е НУЛА!

2. Магнитното поле на Земята - в същото време то намалява непрекъснато, което предсказва скорошно обръщане на полюсите. За два-три дена Земята ще остане без магнитно поле, което да я защитава от излъчванията на Слънцето и космичните радиации. В този момент тя ще смени и посоката на въртене. Добрата новина е, че в този момент Земята ще се намира в огромен фотонен облак, който ще я предпази от унищожаване - ще навлезе в този облак в 2009 година.

3. quickening - тези промени не са без ефект върху хората. Англосаксонците нарекоха този синдром quickening - главоболия, голяма умора, електрически усещания по тялото, схващания на мускулите, грипни симптоми, интензивни сънища, човешкият организъм става изключително чувствителен.

Структурата на нашата ДНК ще претърпи изменения, интуицията ще се развие неимоверно, както и телепатията третото око ще започне да се отваря и даже външните ни очи ще станат много по-чувствителни към светлината и високите енергийни честоти.

4. Всичко това води до НУЛЕВАТА ТОЧКА (POINT ZERO) на 21 декември 2012 когато ще направим големия скок в новата епоха, в четвъртото измерение, към шестата раса - оцелелите. Ще можем да се движим безпрепятствено през материята, времето и пространството, нашите мислоформи ще се материализират моментално.

Източник: http://www.erenouvelle.com/dossshumphot.php

Link to comment
Share on other sites

Брей тва куикънинга познато. Интересно и малко болезнено приятно :P както вероятно се досещат Е .

Бе нещо не ми харесва идеята за масово физическо "оптимизиране" да ог наречем.. пък Смърт... нее :)

Ще поживеем, ще видим.

Link to comment
Share on other sites

Брей тва куикънинга познато. Интересно и малко болезнено приятно  :P  както вероятно се досещат Е .

Бе нещо не ми харесва идеята за масово физическо "оптимизиране" да ог наречем.. пък Смърт... нее :)

Ще поживеем, ще видим.

Не, не смърт...нито наказание, нито изкупление... още казват, че тези които са подготвени, ще могат да преживеят този момент съзнателно, а тези които са по-назад с материала, ще го преминат без да са в съзнание, и после известно време няма да си спомнят нищо от предишния живот, но по-късно ще си спомнят. Това е просто предпазна мярка.

Link to comment
Share on other sites

"По информация от края на 2005 година земният магнитен полюс се отдалечава от Северна Америка с такава скорост, че след 50 години може да се окаже в Сибир, съобщават учени за БиБиСи. Преместването може да означава, че Аляска ще загуби своето северно сияние, което ще бъде видимо в Сибир и Европа...

Магнитните полюси са различни от географските полюси, точките в които остта на земното въртене пронизва Земята. Известно е, че магнитните полюси се местят, и понякога дори сменят местата си.

"Това може да част от нормално отклонение, и евентуално полюсът ще се върне обратно в Канада." коментира палеонтологът Джоузеф Стонър от Орегонския Щатски Университет на среща на Американската Геофизическа общност в Сан Франциско.

Предишни проучвания показват, че силата на магнитното поле на Земята е намаляло с 10% през последните 150 години. По време на същия период северният магнитен полюс се е преместил с плизо 1100 км. навътре в Арктика.

Скоростта на придвижване на магнитния полюс се е увеличила през последното столетие, сравнено със сравнително равномерното преместване през предишните 4 години.

Орегонските изследователи изследвали части от седиментни наноси от редица арктични езера. Тъй като седиментите отразяват положението на земните магнитни полюси по времето, в което са се образували, учените могат чрез въглеродно датиране да определят промените в магнитното поле. Те откриват, че северният магнитен полюс се е преместил значително през последните хиляда години. Обикновения му маршрут е между северна Канада и Сибир, но понякога се е придвижвал и в други посоки.

Според повечето учени едно такова преместване не би имало сериозни последици, освен за навигацията, извършвана чрез компас."

Но какво ще се случи в действителност....май никой не знае!

Link to comment
Share on other sites

РАзбирам, блАгодаря за отговора Ви :)

Един въпрос: По какво можем да познаем до къде сме стигнали с "материала" ? По-здрави и прекрасен ден !

Ами знам ли... :hmmmmm: това че вече го знаем или че го вярваме, вече е една мярка преднина...струва ми се също че е и въпрос на вибрации, на съзнание, на начин на живот - нпример дали водиш чист живот, не лъжеш, не се подгордяваш, не вършиш зло, не си алчен ... още една мярка преднина...така си го представям ... :)

А, сега се сещам и още нещо ... напред с материала означава най-вече чисти помисли, като се има предвид че мислите ще могат да се материализират. Струва ми се, че ще бъде доста весело на първо време, докато се овладеят тези нови способности :) Гледали ли сте филма с Робин Уилямс "What dreams may come"?

Link to comment
Share on other sites

Брей тва куикънинга познато. Интересно и малко болезнено приятно  както вероятно се досещат Е .

Бе нещо не ми харесва идеята за масово физическо "оптимизиране" да го наречем.. пък Смърт... нее Ще поживеем, ще видим.

Единомислие и единочувствие :thumbsup2:

Туй куикънинга си е едно сериозно ускорение/забързване...в някои моменти скоростта започва да води до изкривяване :D няма да умрем, само малко ще се изменим - нали така е казано :thumbsup2: Ще поживеем+ще видим+ще преживеем :v:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Благодаря ви приятели за хубавите постове, защото нещо се бях притеснила относно всички предсказания, научни доказателства, календар на маите и т. н. След всичко, което прочетох по темата в различните форуми на сайта гледам с надежда за бъдещето и съм мнооого :thumbsup: по-спокойна. Специално :thumbsup2: на Благост за инфото, което дава във всички форуми.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Източник: http://www.erenouvelle.com/dossshumphot.php

(21 декември 2012 когато ще направим големия скок в новата епоха @  в четвъртото измерение, към шестата раса - оцелелите. Ще можем да се движим безпрепятствено през материята, времето и пространството, нашите мислоформи

случаино попаднах на този индиански мит

4-те свята

макар Тайова да бил невидим и без форма той измислил сложна вселена

а после създал и Сотукнанг-нейният архитект който издигнал Първият свят наречен Безкрайното пространство и в него по нишка фина като косъм се спуснала Жената-Паяк и от нейните яйца се излюпили първите хора.

Между нас и тях нямало голяма прилика-те никога не остарявали ,не говорели и не избивали животните.Освен това били с отворои на главите.Така Тайова можел да пълни мозъците им с мъдрост. Знанието идвало при тях и не след дълго започнали да говорят.оБЕЗПОКОЕНИ ОТ ТОВА НОВО ТАЙНСТВО живтните се отеглили скрили се в горите.

Хората от Безкрайното пространство едва се сдобили с език и вече започнали да се карат да лъжат да ругаят и да изричат обиди.НЯКОЙ се отдръпнали от останалите,кътайки богатството си от думи.

Сотукнанг се отвратил,той запалил огън под света и го изгорил до основи.

В главите на хората все още била останала малко мъдрост,щом видели как мравките търсят  обежище под земята те ги последвали.

Когато излезли отново на повърхноста бил построен Вторият свят-Тъмната нощ.........

ако ви е интересно кажете дали да пиша и останалата част

Link to comment
Share on other sites

......Този нов свят бил мрачен и страховит.В двата му края -на северния и южния полюс седели двама братя великани и поддържали на плещите си земното кълбо.

Заради живота под земята отворите в главите на хората се били затворили.

Вместо да си поделят всичко те продавали каквото имат за пари или го разменяли за стоки.Започнали да се пазарят да мамят и да крадат онова което не можели да си купят.

Продавали животни по между си продавали земята под краката си и водата в реките.Продавали свещи в света наречен Тъмна нощ и се оплаквали че преди

в света наречен Безкрайното пространство времената били по добри.

-Достатачно! -казал Сотукнанг -Господ иска промяна!

Земята се завъртяла два пъти когато близнаците се отделили от оста и.

Океаните залели сушата и пустините се наводнили.

На хората - поне една част от тях - имали достатачно мозък отново да последват мравките под земята.

Морето едва било отеглило водите си когато те изпълзели на вън в Кускуара-Третият свят..................

Очаквайте продължението утре

Link to comment
Share on other sites

........Земята била добра за строежи.Построили градове от дърво и камък тухли и глина.Не след дълго някой казал:

-Нашият град е по - добър от вашият!

-Нашата земя се простира до хоризонта!

Табели гласели:"Влизането забранено!Който влезе в чужда собственост ще бъде убит с камъни."

Военоначалниците се провикнали:

-Трябва да се борим за убежденията си!

Хората отвърнали:

-Война

От стволовите на дърветата и перата на птиците построили летящи машини и се понесли над съперническите градове като ги опсипвали с камъни и разтопена смола.Враговете им също си построили летящи и когато и машините на двете армиии се сблъскали над големите всички тичали с кофи да гасят пожарите.

Накрая имало толкова много пожари че само Сотуканг можел да ги изгаси.

Сълзите му препълнили океаните и моретата и те се слели.Цели градове цели държави се издавили-заедно с мравките под тях.Цели континенти изчезнали а с тях и света Кускуара.....................

Следва продължение

Модераторска бележка: Моля посочете източник на текста!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Оле - хайде на купона - повече радиация - повече енергия! За това може би говорят Учителите. В Агни Йога казват че само за миг ще настъпи нещо като светкавичен енергиен преход и тогава ще оцелеят само чистите ... Лазарев твърди че енергията по планетата ни рязко се покачва - може би това има връзка и с настъпващата смяна на полюсите. Казва се следващият катаклизъм който се очаква ще е свързан с огъня, а не с водата - може това да е слънчевата радиация - хм. Поживем, увидем! :)

и замириса на озон...

изместването на магнитните полюси, промените в климата и про4ее са проявления на земната "имунна система", която се е активизирала за да из4исти самозабравилите се клетки от подвида Хомо Сапиенс Сапиенс, които в последно време са запо4нали да се държат като ракови клетки.

Ако се дестабилизира магнитосферата , това ще е пагубно не за живите същества, а за компютрите и вси4ката друга електроника.

Link to comment
Share on other sites

Ако се дестабилизира магнитосферата , това ще е пагубно не за живите същества, а за компютрите и вси4ката друга електроника.

Хе-хе, ще бъде голям купон! Нямам търпение да дойде 2012 година! :)

Edited by Теодора Андреева
Link to comment
Share on other sites

:sleeping: поздрав от една средно самозабравила се клетка :lol: олеолеолеле+ милото ми компютърче - верно другарче + значи искат да унищожат компютърно - клавиатурната ни раса :lol: няма да им се дадем :yinyang: след събитието ще си направим жив форум + преброяване :v: с Божията Благословия + нашата диамантена воля + Амин

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...
Guest Мона

- Какво ще се случи, ако земната ос се върне в някогашната си позиция от 0'?

- Вечна пролет, жадуваният и описван Земен Рай...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
 • Create New...