Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Иво

Администратор
 • Posts

  3,939
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Blog Entries posted by Иво

 1. Иво
  Бурята е буря, но в мен е Той.

  Стоя сам пред Морето. Чувствам се толкова малък, много малък. Усещам могъществото на Безвремието и аромата на Вярата, но се чувствам сам. Пред мен са вълните на моите мечти и копнежи - несбъднати реалности. Аз съм сянка пред океана на Бъдещето.

  Усещам вятъра, който пее нежна песен. Песента докосва раните на душата ми и ги лекува. Тишината прониква в съзнанието ми и ме обзема, както вълните леко докосват брега отново и отново.

  И тогава виждам нея - Бурята. Тя идва като ураган, който не е искан, но е нужен. Помита всичко по пътя си - мечти, мисли, цветове. Няма вече ред и порядък. Яснотата се превръща в хаос, а хаосът в Шепот от Там.

  Стоя сам на брега и гледам как вълната се приближиава с бясна скорост към мен. Тя е десетки пъти по-голяма от мен. Няма страх, но Бурята ме обзема напълно. Вълната се стоварва върху мен... И нищо. Още съм жив, още съм на брегът, но Бурята е още в мен и става все по-могъща.

  Бурята мен не разбира, но аз я разбирам.

  Идват още вълни, още и още. Хаос, тишина, отново хаос и отново тишина.
  До мен на брега стои малка, на вид обикновена пръчка. Всички отговори, всички възможности са там. Само трябва да се протегна и да я взема, но колко се страхувам да я докосна. Парализиран съм от страх. А колко малко ми трябва само. Трябва само да отворя очите си, да погледна в дълбочината на душата си и да я взема. Трябва ми смелост и сила да бъда себе си. Да, ето това искам, да бъда себе си. Колко е просто само, а колко още урагани трябва да минат през мен, за да бъда във връзка с истинската си същност. Следваща вълна, отново и отново. Стават все по-силни, целият съм мокър.
  Остави ме Буря - крещя аз, просто искам да бъда себе си. Не мога и не искам повече да те потискам. Урагани на моето сърце, благодаря ви! Сега вече знам!

  Бурята ме разтърсва за доброто, що е в мен.

  Изведнъж се случва онова, което чаках толкова време. А колко е просто само, отнема само миг от Вечността. Бурята продължава, но няма власт над мен. Усмихвам се, уверено се превеждам, за да взема Пръчката. Докосвам я и изведнъж всичко се променя. Настава пълна тишина и мир. Това е безконечен Мир, при който няма аз и ти, всичко е Едно. Няма минало, нито бъдеще, има само Тук и Сега. Вълни на неописуема Радост се разливат. Бурята в мен се превръща в нежен вятър от Тишина, морето - в океан от Щастие, а пясъкът - в безбрежно поле от разцъфнали Лотоси. Слънцето изгрява и разстила своята Топлина, а планинските върхове ми изпращат своята Обич. Всичко е на мястото си, бурята май е още някъде там, но Тук е тихо и спокойно. Сега съм и Океан, и Вятър, и Върхове. Толкова е лесно да бъдеш себе си.

  Благодаря ти Буря!
  Благодаря ти Небе!
  Благодаря ти Душа!


  23.03.2011 г.
 2. Иво
  Очите ти са чаша, от която пия
  от океана на Безвремието.

  Лицето ти е полъх, който лекува
  копнежите на Сърцето ми.

  Душата ти е прозорец, през който ме докосва
  светлината от Утрешния Ден.

  Ти си поезия, която се лее от
  от арфата на Вселенската Душа.

  Благодаря ти, за това, че ми
  позволяваш да откривам отново себе си!

  22.03.2011 г.
 3. Иво
  По-предната вечер сънувах интересен сън.

  Тръгвам на пътуване в друг град да се срещна с важни ученици на Учителя - двама от малкото все още живи. Единият от тях беше лечителя Петър Димков, а другия Георги Куртев. Имахме само два свободни дена.

  Пътувахме май цяла нощ с кола, за да стигнем. Пристигнахме, но не намерихме лечителя там, където очаквахме. Разбрахме, че се е преместил в някакъв хотел и там приемал приятели и пациенти. Пристигнах в хотела и питах на рецепцията за него. Казаха ми, че бил много зает и нямало да може да ме приеме. Обясних, че идвам от далеч и е важно да се видя с него.  Първия ден го видях за малко, а на другия ден го посетих за повече. Беше много възрастен вече. Не помня подробности, но си спомням ясно, че се ядосвах, че нямам диктофон или лист, за да си записвам. Това, което говореше беше много ценно, истинско, дълбоко и докосващо. Мислех си също, че покрай тези важни принципни неща, които ми разказва, може би няма да ни остане време да го питам за един здравословен проблем, който имам. Така и стана... Говореше бавно, спокойно и уверено. Усещах от него топлота и приятелско, даже бащинско отношение към всичко. В думите му усещах вибрациите на един ученик на Учителя. Говори ми известно време и изведнъж смени темата и започна да ми говори за сънищата и важността им. Каза ми много ценни неща. Попитах го от къде знае това. Каза ми полуусмиханто - знаеш от кой. Имаше предвид Учителя.

  За жалост не помня много подробности от съня. Само това, че единия ден имаше великолепен изгрев, и че също бяхме планирали да посетим Георги Куртев, който живее в някаква вила в покрайнините.
 4. Иво
  Да дава човек е лесно, но лесно ли е да се научиш да получаваш?

  Лесно ли е да оставиш другите да ти дават?
  Лесно ли е да позволиш да бъдеш обичан, да позволиш да ти помагат?
  Лесно ли е да оставиш Любовта не само да изтича от теб, но и да се втича в теб формирайки по този начин цикъла на Единството на Живота.

  Ето цитат от филма "Кодът на Моисей", направен от създателите на "Тайната":

  Някои нямат капацитет да приемат хубавото, идващо в живота им, и завършват като напълно изтощени мъченици, защото дават, но никога не попълват запасите си, не позволявайки на присъствието, проявяващо се чрез тях, да приема.

  Във филма се споменава и за хора, които са си изградили "защита срещу получаване". Те нямат рецептори за допускане на нещо - не само за допускане на любов, но и на комплименти, на положителни твърдения, на одобрение....

  и още също по филма:

  Пълното и цялостно състояние на единство се постига от индивид, който дава с лекота и охота. Такива хора са тук, за да дават, да споделят дарбите, времето, талантите, способностите си. Същевременно са в синхрон с фундаменталния ред на съществуването. Те са настроени да приемат този поток през себе си. Те могат да приемат любов, интуитивни прозрения, могат да приемат мъдрост и напътствие и красотата, която е навсякъде. Така се получава завършен цикъл, в който даването и получаването са едно.

  Това, което даваме на другите и света, го даваме на себе си. Каквото и да сътворим за някой друг, то се преживява първо от телата ни. Така че, когато предлагаме молитви или пък мисли и чувства за мир за любимите ни същества, дори на другия край на света, ние също преживяваме този мир и това излекуване. По този начин отново виждаме как даването всъщност е получаване. Когато критикувате, мозъкът ви не знае, че критикувате някой друг и го приема за насочено към себе си. Ако проявявате грижа и щедрост към друг, тази част от мозъка ви не отчита посоката и винаги получава. Мозъкът винаги приема като дар онова, което дарявате на друг.
 5. Иво
  Където и да отида, когото и да срещна, Тебе виждам.

  Вдишвам Те в уханието на Пролетта.
  Стъпвам по полите Ти.
  Оглеждам се в очите Ти.

  Мисля за светлината Ти.
  Чувствам топлината Ти.
  Десницата ми сочи към синевата Ти.

  Домът ми се радва на смехът Ти.
  Трапезата ми е препълнена с благата Ти.
  Чашата ми се прелива с водата Ти.

  Наистина, където и да отида, когото и да срещна, Тебе виждам.
 6. Иво
  Което е истинно,

  което е честно,

  което е праведно,

  което е чисто,

  което е любезно,

  което е доброхвално,

  ако има някоя добродетел, това размишлявайте.


  Из Завета на Цветните лъчи на светлина
  за днешния ден
 7. Иво
  Как да настроя своя Блог?

  За да промените настройките на своя Блог, трябва да направите следното:

  1. Влезте в секцията Моите настройки

  2. Щракнете върху таба Блогове

  3. Ще видите надпис Вашите Блогове и под него името на вашия Блог.
  Точно до името на Блога ви ще видите бутон Опции. Щракнете върху него.

  4. След като щракнете върху бутона Опции ще се отвори падащо меню със следните избори за настройки на Блога ви:
  -> Разглеждане на Блог
  -> Добави Нова Публикация
  -> Управлвявай Настройките
  -> Управлявай Категориите
  -> Управлявай Коментари
  -> Управлявай Публикации
  5. Изберете опцията, която ви е нужна и направете нужните настройки.

  Не е трудно нали?
 8. Иво
  Какво да пиша в своя Блог?

  Първоначалнатя идея на блога е да представлява личен дневник. Това е място, където може да публикувате текст, картинки и видео по теми, които ви вълнуват и са ви близки. Останалите участници, могат да оставят коментари (ако сте разрешили) към вашите публикации.

  Възможностите са почти неограничени, но ето някои идеи:

  - споделени размисли и преживявания от деня ви или от живота ви по принцип
  - цитати от статии, книги, филми с или без ваш коментар
  - снимки, които харесвате и са ви направили силно впечатление
  - видео от youtube или vbox7, което ви е грабнало с нещо
  - ваши авторски статии
  - кратки статии / разкази / притчи от любими ваши автори
  - житейски мъдрости
  - ваши стихове или избрани стихове от любими ваши автори
  - размисли по обществени въпроси и събития; новини от света или вашата общност
  - цитати от форума, които искате да коментирате и да предложите своя гледна точка
  - всякакви други творчески идеи, които ви хрумнат и намирате за полезни за вас и вашите читатели

  Наслаждавайте се!
 9. Иво
  Как да си направя свой Блог?

  След като вече имате акаунт във форумите на сайта, лесно можете да си направите свой собствен блог.

  Инструкции:

  1. Влезте в секцията Моите настройки

  2. Щракнете на секцията Блогове

  3. Ще видите текст със заглавие Създай Блог (1/2) Прочетете правилата за ползване и ако сте съгласни маркирайте опцията: Прочетох внимателно и съм съгласен с правилата за ползване на Блога Щракнете върху бутона: Следваща стъпка

  4. На тази втора и последна стъпка, въведетe: Име на вашия Блог, Описание на Вашия Блог Щракнете бутона: Приключи

  5. Поздравления! Вашият Блог е създаден. За да добавите публикация към вашия Блог, посетете раздела Блогове и щракнете бутона: Добави Публикация

  Наслаждавайте се!


  Виж също:
  Какво да пиша в своя Блог?

 10. Иво
  Богат съм, защото съм здрав и изпълнен с енергия. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото обичам и ме обичат. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото имам добри приятели и близки. Ето защо съм богат.

  Богат съм, защото мога да виждам доброто и красивото във всички. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото с другите съм честен и искрен. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото мога да събуждам възвишеното в другите. Ето защо съм богат.

  Богат съм, защото мога да се радвам на малките неща. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото съм благодарен. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото мисля. Ето защо съм богат.

  Богат съм, защото работя с вдъхновение и радост. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото умея да се възхищавам на Живота. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото черпя с пълни шепи от Извора на Природата. Ето защо съм богат.

  Богат съм, защото притока на пари в живота ми постоянно расте. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото умея да разпределям средствата си разумно. Ето защо съм богат.
  Богат съм, защото зная, че парите подпомагат моето израстване и себеразбиране. Ето защо съм богат.


  Богат съм!
 11. Иво
  Днес е началото на моя нов живот
  Всички хубави неща по знайни и незнайни пътища идват към мен

  Благодарен съм, че съм жив, че съм изпълнен с енергия и със здраве
  Красотата и хармонията са навсякъде около мен

  Смея се и се забавлявам, радвам се на живота
  Буден съм и в мир със себе си

  Фокусирам се върху добрите неща в живота
  И изказвам благодарност за всяко едно от тях

  Живея в мир и едно цяло с Всичко
  Чувствам любовта, щастието и изобилието

  Свобден съм да бъда себе си
  Да проявявам великолепието в човешка форма, съвършенството на живота

  Благодарен съм да бъда себе си!


  По визуализацията Тайната
×
×
 • Create New...