Jump to content
Порталът към съзнателен живот

adzura

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от adzura

  1. Да е феичка, да е феичка, колко да е феичка :) Здравей!

  2. Много благодаря за коментара ви и готовността да помагате по празниците - честита нова година!
  3. Не знам дали има смисъл да уточнявам, доста е сложно, явно че по принцип е възможно. Иначе са давани еднократно всяко според случая - 1 случай: Пулсатила при висока темп. и съответните Пулсатила симптоми, Калк. фосф. като конституция след излекуването, 2 случай при кашлица Фосфорика 200 и веднага след това 1М, тъй като 200 повлия по-зле. Всичко предписвано помага на самите остри състояния добре. Притеснява ме обаче да не повлияе отрицателно на детето на по-дълбоко ниво като нервна система и т.н.
  4. Здравейте, Александър, от половин година лекуваме (с класически хомеопат) острите състояния на детето ми (на 2 год.) - грипове и т.н. с Calc. phosp., Pulsatila i Phosp - 200CH, 1M. Имам чувството, че след всеки прием детето се променя неузнаваемо като поведение за седмица-две - изцяло променен режим, истерични пристъпи, не търпи дрехи и др. изключително нетипични неща (чувствам се все едно е друго дете). Нормално ли е това при хомеопатията (примерно да проявява засилени характеристики на лекарството) или знак за някакво несъответствие в потенцията? Или е просто някакво съвпадение?
  5. Здравейте и добре дошла в темите за хомеопатията! И хомеопата и психолога ще кажат същото, което сте чули от педиатърката - не мажете пръста с нищо. Не споменавате колко е голямо, но по принцип хомеопатията подхожда индивидуално, като трябва и да се откие действителната причина за това. Благодаря за отговора. Разбира се, че трябва да се подходи индивидуално. Просто ме интересуваше принципно как стои този въпрос в хомепатията, тъй като за смукането на пръст нищо никъде няма като алтернативен метод. Детето е на 1.5 години, смуче си го от 3месечно.
  6. Здравейте, имам един принципен въпрос по повод смукането на пръста, за което става дума по-горе и което е много сериозен навик и при моето дете (само за информация - кърмено е успешно и доста дълго, но никога не му е давана залъгалка и аз търся евентуални причини още през бременността). Трябва ли, както е здраво детето да се подходи срещу смукането или е по-добре да се чака някакъв друг повод за взимане на хомеопатично лекарство, което ще е съобразено с този невротичен навик и той ще се повлияе като страничен ефект? За отказването с овкусяване на пръста с нещо неприятно дори и страндартната ни педиатърка не ще й да чуе
  7. Разбирам и уважавам принципа ви. Аз не очаквам да коментирате конкретното предписание, а ако може донякъде да ми обясните доколко хомеопатията може да бъде опасна, какви са възможните грешки, например това, че пих една и съща потенция в рамките на месец. Доколко е опасна и потенция 1М? Първия път пих 5 капки наведнъж, втория 5 гранули наведнъж. Работата е там, че мисля да се откажа изобщо от хомеопатията, тъй като много се уплаших от това, което стана (а е възможно и да не е свързано с хомеопатията). Освен това съм чела, че си имам лекарство според моя профил, което, ако пия и е правилното, ще ми нормализира и здраве и психика. Дали сега е редно да го взема него?
  8. Здравейте, Ще съм благодарна, ако ми дадете вашето мнение. След първоначално интервю, моят класически хомеопат ми предписа сепия 1М, тъй като преди година съм раждала и симптомите ми (дребни кожни и емоционални опаквания) говореха в тази посока. По профила ми излизаше и много ясно друг препарат, не знам кой все още. Бих казала че имаше някакъв ефект след приема на сепия, но няколко дни по-късно аз може би съм я антидотирала, не можех да се въздържа от съответните антидотове. Месец по късно по съвет на хомеопата аз повторих сепия 1М, 5 гранули, този път внимавах много да не антидотирам. По принцип съм здрава и не пия лекарства, никакви. Седмица след втората сепия влязох с болница с много тежка пневмония след обикновена настинка - нещо крайно нетипично за моя организъм. Обърнах се към хомеопатията, за да ме избави от умора и емоционални проблеми, но в резултат бях на венозни антибиотици и със страшни болки, нещо което никога не ми се е случвало. Възможно ли е да има връзка? Или е да е станала грешка? Да се доверя ли отново на този хомеопат? Благодаря предварително за вашия съвет.
×
×
  • Добави...