Jump to content
Порталът към съзнателен живот

inspecto_rdinoza

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

inspecto_rdinoza's Achievements

  1. Пригответе запарка, като кипнете 5.с. л. листа от коприва във литър вода. Дръпнете съда от котлона, захлупете го с капак и оставете течността да престой половин час, за да се извлекат полезните вещества от билката. След това прецедете запарката, и я използвайте за последно изплакване на косата след всяко измиване с шампоан.
  2. "Вана с хума Тялото се измива и почиства добре със сапун и кесе. Съдържанието на едно бурканче хума се разтваря във ваната с вода. Могат да се добавят и различни билки, завити във вързопче марля, за да не запушат канала. След ваната тялото се изплаква само с вода. " това намерих за тяло но нямам вана а и пише почистете добре със сапун и кесе. дали става само с хума и да не е за вана . от един месец ползвам зелена хумаhttp://www.tialoto.b...nata-prast.3017 за лицето страхотно почиства но след това се слага крем щото кожата става суха а по добре с лимон (ползвам го и за ръце стоя докато поизсъхне и изплаквам) евтина е и има упътване:маска за укрепване на коса (пак с предварително измиване) маска за лице и Вана.Да,хумата е дар природен. сигурен съм че това търсим някой който разбира моля,да ни научи как да я използвамe за тяло и коса! " Съхраняването става само в стъклени, фаянсови, дървени, глинени съдове или картонени кутии и в никакъв случай в метални; разбърква се с дървена лъжица. Преди да се смеси с водата се напича на слънце".
  3. За хигиенизиране на четки за зъби, гребени или други предмети – четката, гребена или предмета се оставя да престои в чаша вода с една лъжичка колоидното сребро в продължение на 10 -20 минути.
  4. За опасностите от пастите за зъби http://burda.blog.bg...-za-zybi.375290 от статията тези елементи флуорид,триклозан.сорбитола лаурилсулфат на натрия (Sodium Lauryl Sulfate – SLS)/натриев лаурилсулфат --- това евтино миещо вещество, получавано от кокосово масло чрез химичен синтез /би трябвало да се каже “изкуствено”, а не “ситез”, уточн.бел.прев./, е широко използувано в козметичните очистители, шампоаните, геловете за вана и душ, пенообразователи за вана и т.н. През последните 10 години производителите на пасти за зъби започнаха масово да използуват този евтин химически ингредиент. Но той е най-опасният в препаратите за грижа за косите и кожата. Много фирми често маскират своите продукти, съдържащи SLS като естествени, надписвайки “получено от кокосови орехи”. лорет сулфат на натрия (Sodium Laureth Sulfate – SLES) :::::::::::::::не искам и не са част от моето ежедневие!
  5. Тук е мястото да споделяте изпитани рецепти,методи,мехлеми и всичко свързано с природата за да заменим лабораторните продукти,които съдържат вредни вещества и по този начин да насърчим за 100 процента здравословно производство .Аз започвам темата с ежедневната хигиена която всеки от нас трябва да поддържа.Три неща на които искам да обърна внимание са сапуна,шампоана и пастата за зъби.Какви?Домашни?Как? Моля ,нека с общи усилия създаден образец-"ежедневна хигиена на човека". Моля,тази тема да бъде само за сапуна,шампоана и пастата за зъби.Ако някои иска да пише за други точки от нашия образец-"ежедневна хигиена на човека", да отвори нова тема само за конкретната точка,да бъде широко дискутирана,докато дойде момента да съберем образеца точка по точка. Моля за оптимистични коментари!
  6. не е променял(a) статуса си

×
×
  • Добави...