Jump to content
Порталът към съзнателен живот

demira5

Участници
  • Общо Съдържание

    0
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

demira5's Achievements

  1. Само Бог е единственият, който може да спасява./ Вас ви нарекох приятели/

  2. Мисъл за деня - 28.06.2011 г.

    Не е ли заблуждение да вярваш, запример, че ако вярваш в една църква или в една вяра, ще се спасиш? Това не е ли заблуждение? Спасението не зависи само от една църква. Или по право спасението не зависи от никаква църква. Спасението е качество само на Бога. Само Бог е един...

  3. Чета "Защо се родих" на Учителя и замръзнах."Радвайте се,докато стават промени във вас,за да свържете вашето съзнание с Божественото и да се почувствате свободни." Ето къде е ключът!Никоя религия,която ме кара да се чувствам виновна за нещо си,не струва.Аз съм Божие творение и това ми носи само активи!!!

  4. Понякога си представям Създателя как ни гледа усмихнат и ни се чуди.Само че на мен започва да ми омръзва цялата земна бъркотия и нашите,за момента,безплодни усилия.Доста хора си мислят,че знаят Отговорите,но както казваше неуважаваният от мен Петко Бочаров:"Да,да,ама не!"

  5. Бъди здрав! Знам,че Царството Божие е в нас,както и ключът от него.Само че как да намерим баланса между отделните религии,научния подход и решаването на чисто битовите проблеми,например.Знам как трябва да се държа в обществото,но когато"ми падне пердето" съм налитала и на бой.Смешно за една петдесетгодишна дама!Само че отстрани!!!

  6. Всички ние имаме мисия от Бога и Той ни е дал всичко необходимо за изпълнението на тази мисия, защо трябва да се съмняваме в това ?

  7. Здравей, поздравявам те с любовта и светлината на Твореца!

    Нашето предизвикателство в живота е да търсим Царство Божие, но ако мислим , че имаме нужда от нещо, което света или други хора могат да ни дадат,ако изпитваме чувство на липса или непълнота, това означава ,че не сме търсили Царството Божие там където наистина можем да го намерим- в нас.

  8. Ако не сте от обидчивите мога да попитам"Колко близо?"В момента в главата ми е такава каша,че лабиринтът на Минотавъра изглежда като симпатичен кът в детска градинка.Благодаря за цитата от Учителя.Свободата е сладка,но и страшна дума.Винаги се дразня,четейки Новия завет,защо не виждам думите "почтеност" и "отговорност".За мен те са знакови и безценни.

  9. Здравей, непредубедените, духовните хора за разлика от религиозните съзнават невероятната свобода,която получават щом се откажат от идеята ,че съществува само една абсолютна истина, защото Бог е нещо, което не може да се определи с думи. Христос дойде да донесе радостната вест- Царството Божие е близо.

  10. Пак съм аз.Има един спор за какво е дошъл Христос - да изпълни Стария завет или да го наруши. Защото,сякаш нарочно/за мен/прави някои чудеса не когато и не където трябва.И защо свързваме Неговото име с религията,а не с философията.Тогава белите,направени в "Негова чест",щяха да бъдат неизмеримо по-малко!!!

  11. Здравейте, във връзка с въпроса за шестия час от 4 глава на Евангелието на Йоан - евреите са делили светлата част на деня на 12 части. Предполагам, че става въпрос за времето около 12-13 на обяд.Благодаря за интересния материал, а и това ми е любимото евангелие.Само че, колкото повече мисля за амбивалентната роля на религията,толкова повече се отчайвам.Искам Свобода!

  12. Отговори ми,моля те на въпроса "На какво се дължи общественото мълчание около Учителя?"Дали само на библейското "никой не е пророк..." или има и нещо "нашенско".Бъди здрав!

  13. Преди малко преглеждах книжката "Свещени думи на Учителя"

    Хубави и светли дни ти желая!

  14. Здравей и на теб и добре заварила.Радвам се,че някой е забелязъл влизането ми в Портал-а.Наскоро прочетох 3-те тома на учителя "Сила и живот".Ти какво четеш?

  15. Здравей и добре дошла!

×
×
  • Добави...