Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Канел

Участници
 • Общо Съдържание

  973
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

Всичко добавено от Канел

 1. Е, както дошъл, така и си отишъл. Време е да ви кажа "чао". Благодаря на всички, че ме търпяхте толкова време, както и за нещата които научих от този форум. Надявам, че и вие сте научили нещо от мен. Желая на всички, здраве, ползотворни дискусии и щастие.
 2. Ицо, ще те изненада ли ако ти кажа, че съм расист? Да, расист съм. Признавам йерархията в расите, предимството на едни раси пред други, различното им ниво на развитие, различните качества, както физически, така и психически. Само че, за разлика от нацистите, не съм тръгнал да изтребвам "низшите раси" или да ги поробвам. Те също имат право на живот, както и на своите грешки като неизбежна част от растежа (еволюцията).
 3. А бе Ицо, къде ги изравяш тия теми. Я по добре хващай някоя колежка и отивайте да оправяте демографския проблем. Шегувам се, разбира се.
 4. Христо, прав е твоят преподавател. Както се казва, всеки да се оправя с това което има, т.е. с това което му дава земята му. Ще нахраниш Африка една, две, три години и после какво? Като станат 2 милиарда и като им огладнеят д-тата, къде мислиш, че ще отидат? Да, ще дойдат тук, мирно или не (по-скоро не), да си хапнат от любимата европейска пшеница.
 5. Така е, аз също не търся "пробив", просто ми направиха впечатление тези цитати. Опитвам се да бъда обективен. Смятам, че безкритичното приемане (на каквото и да било) не води до нищо добро.
 6. Всичко тече, всичко се променя. И това ще изтече.
 7. Както се казва, OMG, как може да пишеш в Сурат-Тефтер такива неща? Знаеш ли колко несигурни неща са пощата, фейсбук и цялата тая Интернет история? Като искаш да споделиш нещо много лично отиваш очи в очи с твоята приятелка и и казваш. Или и пишеш хартиено писмо (ако така ти е по-лесно да изразиш чувствата си) и и го даваш. Никакви компютри! Ах да, телефоните също по-далече от вас, да речем в коридора.
 8. Ицо, май ти го обяснявах един път. "Мор" означава смърт, измиране. Заради "морала" са се водили безчет войни. Ето ти я връзката. Мораизаторите (поучителите) доста често спекулират с морала като обикновенно определят своите разбирания, тези които искат да наложат, за морални, а конкурентните разбирания, тези които искат да изтласкат, за неморални. Гледай политиците и си прави заключения.
 9. Не само едно магаре се казва Марко, да знаеш. Нито съм въпросният човек, нито съм му плагиатствал копи-пастата, т.е. компилацията.
 10. Щом има синтезатори, значи е електронна. Друг е въпросът за стила.
 11. Що бе, Емиле? А това как го намираш:
 12. Днес е не само Св. Мина, но и 11.11.11. За повече информация може би трябва да поканя сестра Мария-София да разкаже.
 13. Не, идеята ми беше, че тая работа с изкупването на кармата е простотия.
 14. Това че е обсъждано, не значи че се е стигнало до някакъв верен извод. Промяната не може да е само лична, защото "човекът е обществено животно". Сам човек става само за 00. Да, не може да продължава по стария начин. Относно мисленето, няма как да мисля положително в стил "американса боза", защото касапницата е още пред нас, а от ден на ден тиранията и несвободата в света се увеличава. Като свърши Апокалипсиса, тогава ще мисля положително.
 15. Това за Новата Епоха се разправя от почти век (май 1914 беше годината) . Представи си, че някой през 1930-а беше повярвал, че аха сега ще настъпи, колко разочарован щеше да бъде. И аз си мисля, че преди 2040 няма как да стане. Дано да греша и догодина да бъда изненадан приятно, ама не ми се вярва. Хех, открих нещо много актуално за нашето време:
 16. Така, ето ни на 10 ноември, 22 години след края на болшевизма. Как се чувствате след 4 слънчеви години социализъм и 2 слънчеви години пост-социализъм? Можем ли да очакваме нещо ново, някакъв нов етап?
 17. Виж сега, без строго дефиниране на понятия има да си говорим така докато свят светува. Кажи какво разбираш под "собственик" и какво под "притежател"?
 18. Хитро! Само дето собствеността предполага притежател. Ако няма притежател, няма и собственост, защото тогава съответното нещо ще бъде ничие и ще може да го ползва който свари. Не знам кой ти е втълпил, че "притежател" е лоша дума. Първо на първо, ти си притежател на своето тяло. Съгласна? Хм, сещам се за още една заповед, свързана със собствеността: "не кради". Ако няма разграничение между мое и твое, тогава и кражбата е немислима и обратното.
 19. По същата логика може да се каже, че противоречие има и останалото е схоластика. Въпрос: чия е жената на ближния ми и смята ли я той за своя собственост? А дома му?
 20. А защо мислиш, че искам да се освобождвам от кармата? Освен това се подразбира, че ако спомена за добрите неща ти дава сила, споменът за лошите съответно ти я отнема.
 21. Така е, анархизмът е една от най-неразбраните и очернени доктрини.
 22. Прочел съм ги. Може би тогава трябва да дефинираме докъде се простира "правото на ползване"? Щото аз мога да реша, че само ще се ползвам от благата на целия свят, което е мек начин да кажа, че искам да стана господар на света (не че искам, но ми разбра мисълта, надявам се). Пътят към ада е постлан с добри намерения.
 23. Ами да, притежанието се свежда до "правото на ползване". Не ми е известно някой да си прави илюзиите, че ще отнесе вещите и парите си на оня свят. Но я ми кажи един номенклатурчик дето само ползва, но не притежава - спи в Бояна без резиденцията да е негова, ходи в командировка без да притежава средствата за това, "ползва" държавна кола и т.н., какъв е? Може би ВЕС? Или лицемер?
×
×
 • Добави...