Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ivapenkova

Участници
 • Общо Съдържание

  6
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от ivapenkova

 1. Искам да дам за пример комедията "Тартюф" на Молиер.Там е описано лицемерието много добре.Тази творба си остава завинаги в мен ,когато чуя за човешката проява – лицемерието.
 2. Билка бляскаво око е особено полезна билка за редица проблеми с очите. От това лековито растение се прави много ефикасен компрес. В 150 мл. кипнала вода се слага 1 с. л. от нарязаната на ситни парчета билка. Оставена докато изстине, сместа може да се използва до 12 часа.От личен опит знам и за билката мечо грозде-има такъв чай.Аз го пия за песъчинки в бъбреците.Успокоява болката и не стигам до антибиотици.
 3. Още Айнщайн е доказал, че растителната диета може да изхрани повече хора, защото са необходими по-малко ресурси за производството на вегетарианските продукти, отколкото за месните. Тази теория е доказана многократно. На първо място трябва да се има предвид проблема с обезлесяването на огромни площи, заради отглеждането на животни.
 4. Според учените има две най-подходящи места за почивка: Канарските острови: през цялата година там времето е слънчево, няма силни ветрове и неприятни изненади. Минималната температура през зимата е 17 градуса, а максималната през лятото 23 градуса. Няма сняг, а дъждовете са рядкост. Кения: учените смята, че именно някъде там са е появил хомо сапиенс и това никак не е случайно. Температурата в страната, известна още като “мястото на вечната пролет”, варира между 14 и 27 градуса
 5. Аз въобще не мога да гладувам.Става ми лошо,върти ми се главата.А и аз съм с ниско кръвно и даже и под режим не мога да се поставя.Но според мен цялостното гладуване не е много полезно.Пречистването на организма маже и да стане само с плодове и зеленчуци,сокове, защото стомаха трябва да преработва нещо.Според мен чрез глад се получават гастрите и язвите.
 6. Една моя колежка ходи зимата на солариум за повишаване на имунитета. Твърди, че от както ходи на солариум, почти не боледува. Аз също мисля, че може би има доза истина в това твърдение, но като цяло мисля , че солариумите са вредни за кожата. Някой ще сподели ли своето мнение по този въпрос?
×
×
 • Добави...