Jump to content
Порталът към съзнателен живот

velika

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

velika's Achievements

  1. Мили хора, все още се радвам, че има такива! Но аз съм донякъде обезверена, като гледам наоколо какво ме заобикаля. Понякога е трудно да останеш чист сред калта. Докато гледах филма с Дънов плаках , защото мисля, че ние хората, човеците или както искате сме доста меко казано "гаднички" способни на какво ли не. В същност не зная защо заслужаваме да живеем и защо ни се дава някакъв шанс за поправка , след като ние никога няма да стигнем нивото за разстеж, което се изисква от нас? Съжалявам явно съм доста объркана, зная, че е хубаво човек да бъде позитивен, но понякога не се получава. Иначе филма е супер. Направо ме е яд на мен, че живея в България, а още не съм отишла на гроба на ДЪНОВ, за разлика от Мадона. Ето това има предвид, а със сигурност не съм единствената.
  2. Донорство - за или против ? Как смятате приятели, след нашата смърт ще трябва ли да си дадем органите ако това би помогнало на друг човек? Даряването на органи, тъкани и клетки ще става, ако приживе лицето не е декларирало изрично несъгласие, а след смъртта му близките му не възразят срещу това той да стане донор, решиха депутатите в петък, които приеха окончателно промените в Закона за трансплантациите на органи, тъкани и клетки. Според приетите изменения, вземането на органи ще става, ако приживе в здравно осигурителната книжка на лицето не е записан отказ за донорство и близките му откажат да се извърши донорство. Депутатите записаха, че след смъртта на всеки български гражданин неговите близки задължително трябва да бъдат уведомени за възможността той да стане донор. Законът регламентира, че до 31 март 2007 г. Министерството на здравеопазването трябва да информира гражданите за условията и реда за вземане и присаждане на органи, тъкани и клетки. До тук със Закона за трансплатациите, но какъв е Закона на кармата? И какво мисли Бог по въпроса ? Аз лично съм много объркана , защото от една страна е добре като знаеш, че помагаш на друго човешко същество, но от друга смятам, че не е редно да се набъркваме там където не би трябвало. иначе четох в доста форуми за донорство повечето са съгласни и не им пука, че след смъртта им ще ги разфасоват. Цитат: "Да, бих ги дарила То даже е красиво-след смъртта ти, все пак на земята остава жива част от теб... ", "естествено че бих ги дал за6тото ако смъртта ми е безсмислена,смисъл на никои не му пука за това,че съм умрял,то поне да я направа малко смислена,като помогна за спасението на един човек,ако пък смъртта ми донесе много страдания на околните,то поне да донесе и малко радост на някои хора" и т.н. Пишете Вие какво мислите по въпроса - за или против ?
  3. (THE HOUSE OF THE SPIRITS) "Къщата на духовете" е култов филм по известния роман на Исабел Алиенде, който е и автор на сценария за продукцията. В ролите участват цяло съзвездие холивудски актьори, сред които Мерил Стрийп, Глен Клоуз, Джеръми Айрънс, Уинона Райдър, Антонио Бандерас и др. Историята отвежда в Южна Америка преди Втората световна война. Младият и беден Естебан (Джеръми Айрънс) се заклева да се ожени за Роза, но първо е решен да натрупа състояние, за да може да се грижи за семейството си. Съдбата обаче има други планове за него. Роза умира преди сватбата и Естебан взима за жена по-малката й сестра Клара. Двамата имат дъщеря Бланка (Уинона Райдър), която израства в пансион, далеч от дома. По време на училищна ваканция тя се запознава с един от работниците на баща си - Педро (Антонио Бандерас). Той е бунтовник и млад революционер. Двамата се влюбват и Бланка забременява от него, но баща й е решен на всичко, за да ги раздели. Той обявява награда за главата му, без да подозира, че животът е определил цената за неговите грешки и той няма да може да я заплати..... Филма според мен е добър, защото в него е заложена колко е важна силата на Любовта. Да не мразим, да се обичаме и да си прощаваме. Така както ни учи и Бог.
  4. Благодаря на Благост за силната и хубава молитва от все сърце. Дано се включат повече хора в нея, защото любовта когато сме задружни побеждава мъчнотиите.
  5. Здравейте , Аз съм от Видин, положението при нас с придошлата река е доста кризисно, както и за другите градове по поречието на река Дунав. Моля ви нека повече хора да се помолим и дано Бог да се смили над нас. Ако може нека някой да предложи подходяща молитва за закрила на хората и техните домове от наводнение. Надявам се на отзивчивост. Предварително БЛАГОДАРЯ на всички. НЕКА БОГ ДА Е С НАС И ДА НИ ПАЗИ!
×
×
  • Добави...