Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Даниела_Апостолова

Участници
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Даниела_Апостолова's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Понякога,когато имам свободно време, гледам шоуто "Биг брадър".Една вечер дори, съвсем умишлено, се загледах и зачетох в течащите на екрана надписи от СМС-те по канала следящ 24 часа участниците. Определено смятам, че предаването не е направено за хора,които се интересуват от "мирно съвместно съжителство и обмяна на опит и знания",а е за тези които се вълнуват от: кой с кого ще се скара,кой има "най- развързан" език,кой с кого ще се......,кой ще скалъпи по-голяма клюка и т.н. Цветистият речник на хората участващи в "престрелката" с СМС-и само затвърди впечатленията ми.Ако тези същите хора изпращат и повечето СМС-и за гласуването-въобще не ме изненадват резултатите в шоуто до сега! Не бих участвала в подобно предаване-смятам,че намесата в личния живот е прекалено голяма. Между другото ми минава и странна мисъл в главата.Толкова много се говори за проучванията и изследванията на въздействията върху човешката психика, с които се занимават цели институти.Възможно ли е,според вас, върху тези хора,като върху доброволни мишки, да се правят някакви опити? За излъчвания недоловими за човешкото ухо и око всеки е чел! Това което ме плашие обаче е,че по всички телевизиии се множат предаванията (не говоря за филмите) имащи агресивен характер?Цели се злепоставяне и противопоставяне на хората участващи в предаването и често се стига до трагикомични ситуации. Но все пак- всеки има правото да избере- по кой път да върви и с какво да се занимава! Желая на всички добро и успехи!
  2. Подкрепям идеята за обща медитация.И аз смятам ,че обединената "добра мисъл" прави чудеса!Според думите на Дънов :"Само ако знаехте каква сила има мисълта,никога нямаше да мислите лоши неща." Тъй като на всяка буква,съответства нота,цифра и цвят- знам че са правени опити да бъдат преведени с ноти добри (благопожелания) и лоши (клетви) изрази.Резултатите били изненадващи! Мелодиите съответстващи на добрите думи били приятни,докато тези отговарящи на лошите-били страшна дисхармония! Прочетох във форума за опитите правени с вода- те са подобни на това за което Ви говоря и смятам,че съвпадението не е случайно! Така че- нека се договорим за ден и час (поне 2 пъти за този ден,защото може да има сривове и някой да не успее да се включи). За да не говорим напразно,предлагам денят да е Понеделник- сутрин в 9 и следобед в 15ч.,но това е отворена тема и можем да постигнем съгласие накрая,нали? Важното е да не се разсрочва осъществяването на идеята във времето,защото накрая нищо няма да стане! Желая Ви спокойни и приятни почивни дни!
  3. Здравейте! Никъде не намерих тема за донорството,а да си призная тя доста ме вълнува! За мен въпросът за донорството е с много лица,затова бих искала да чуя и вашето мнение. От една страна стои въпросът за благородството и желанието да помогнеш на нуждаещите се,от друга страна е болката от загубата на близкия човек! Преди време обаче прочетох статия в един вестник,а след това гледах и филм- все на тази тема. В статията се говореше,че всяко тяло ( и съответно всеки орган) си има своите вибрации и душата е тясно свързана с тези вибрации (дори се твърдеше,че душата се настанявала при раждането в човешкото сърце). И така-при донорството един орган със собственните си вибрации се присажда на тяло с други вибрации.Бедата обаче била в това,че тъй като душата не можела да "поеме своя път",преди да затихнат всички "нейни" вибрации на Земята-тя оставала в едно междинно състояние "нито тук ,нито там". Във филма пък ставаше въпрос за една жена на която и присадиха сърце.След операцията всичко беше перфектно,изписаха я от болницата,но тя започна изведнъж да "вижда" в съзнанието си сцени от катастрофа с мотор,които я докарваха до депресия,започна да се държи по-различно отколкото преди,започна да харесва храни и питиета ,които никога преди това дори не беше кусвала!.След време,с цената на много усилия тя успя да разбере,че всъщност сърцето което са и присадили е от млад мъж,катастрофирал с мотор и т.н. Моля Ви- кажете вашето мнение! Какво сте чели по въпроса и кое е правилното решение според вас?
×
×
  • Create New...