Jump to content
Порталът към съзнателен живот

venkova

Участници
  • Общо Съдържание

    12
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

За venkova

  • Рожден Ден 13.11.1979

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    Варна

Метод за Връзка

  • Skype
    toshkoimariana

venkova's Achievements

  1. Всъщност ме интересуваше най-вече алтернатива на ваксината срещу тетанус... Имам тази книга, но все пак исках да питам и тук Благодаря за отговора!
  2. В тази връзка искам да попитам същото и за ухапването от кърлеж. При ухапване от кърлеж и изваждането му в болница поставят ваксина срещу тетанус. Има ли хомеопатична алтернатива, но по скоро нещо като профилактика...за да не се развие някаква болест, а също и при развита картина на тетанус или лаймска болест - естествено знам, че трябва да е съобразена с личните особености на човека. (Извинявам се, ако неправилно пиша в тази тема, а не в нова!)
  3. Благодаря! :)

  4. Добре дошла!

  5. Здравейте! Пиша тук заради състоянието на майка ми, която като повечето по-възрастни хора е скептична към хомеопатията и не мога да я убедя да започне хомеопатично лечение. За да съм по-настоятелна и аз трябва да съм наясно дали все пак може да ѝ се помогне . И така, основните ѝ проблеми са проблеми с жлъчката, увеличен черен дроб, и артроза. Днес обаче беше на лекар и са ѝ казали, че има проблем с оросяването на краката и с вените. Това всъщност беше заболяване и на баба ми - нейната майка. Може ли да се повлияят тези състояния - и особено проблема с оросяването с хомеопатия, и ако не да се излекуват напълно, то поне да се спре развитието им и да се подобри състоянието на майка ми?
  6. Да, знам, че тук не мога да получа конкретни съвети. Ще продължим да опитваме, с надежда че ще се получи нещо. Благодаря ви за отговора!
  7. Явно съм прекалила с въпросите, след като никой все още не ми е отговорил! Все пак се надявам поне на кратък отговор от хомеопат! Предварително благодаря!
  8. Със сигурност с намаляване желанието на детето ми да суче, ще намалява и лактацията ми. Но на моменти имам чувството, че той няма да спре още една година! Вече се чувствам изтощена и физически и психически. Затова търся друг подход. Имате предвид сварено жито ли?
  9. Всъщност съм казвала на хомеопата ни, че искам да отбивам, но не е споменавал нищо за лекарство за детето...дали наистина може да има ефект....опитвала съм много неща, но засега не успявам. Все пак благодаря за отговора - при възможност за обратен ефект няма да вземам Рицинус без предписание.
  10. Искам да задам въпрос към Александър. Преди малко писах в друг форум на друг сайт, където той ми отговори и оттам - стигнах до тук Разбира се, ще съм благодарна на всеки хомеопат, който ми отговори! Детето ми е на 2 години. Беше с два задържани тестиса, в средата на ингвиналните канали. Преди 6 месеца направихме операция на единия. След операцията хирургът ни каза, че връзките на тестиса не са били къси и всичко е наред. Освен това детето ми не е пълно (дори е доста слабичък), което ме навежда на мисълта, че може би няма мастни натрупвания в областта, които да задържат тестиса високо. Остана другия. Щяхме да оперираме и него, но по ред причини малко отложихме. Междувременно реших да се консултираме с хомеопат, с надеждата да избегнем операцията. Сега изчакваме. Посещаваме хомеопат - класически - от март. Според него едно хомеопатично лечение би могло да смъкне тестиса на мястото му, затова реших да отложим операцията още малко. И така, след първия преглед, ни беше предписано Chamomila 200. Трябваше да отидем след месец за проследяване. Но точно тогава пък детето се разболя и се наложи да дадем лекарство, което да излекува тогавашното състояние. Отидохме след 2 седмици. Лекаря предписа Silicea 30. Пихме го 7 дни. Не помогна, но всъщност не съм и наясно дали би помогнало толкова бързо. След няколко дни пак ще ходим на преглед (пак за конституционално лекарство). Дотук - добре! Имам доверие на лекаря си (поне засега) и съм доволна от него. И все пак много неща не са ми ясни и ми се иска да получа мнението и на други хомеопати. Как според вас трябва да се проведе лечението на такъв проблем? Дали трябва да се въздейства на целия организъм с конституционално лекарство .... или да се избере подходящо лекарство в ниска потенция, което да въздейства точно върху тестиса? Или пък могат да се комбинират и двете?!? Колко време би траяло едно такова смъкване? Възможно ли е да се случи бързо ( може би за дни или седмици)? Дали след като детето вече е по-голямо не е късно за хомеопатия? Всъщност нямаме много време да опитваме, може би месец - два, освен ако не видя че нещата се задействат, тъй като детето расте, а според лекарите не трябвада се закъснява. Как бихте процедирали вие? Извинявам се за многото въпроси Много ми се иска да избегнем операцията....Бих се консултирала лично и с друг хомеопат!
  11. Здравейте! Аз пък се опитвам да си спра кърмата с Ricinus 30. Всъщност как трябва да вземам лекарството - по веднъж или по три пъти на ден? И дали ще подейства, ако детето ми още суче - идеята ми е да спра млякото, за да мога да го отбия (на 2 години е), тъй като не се предава и дърпа постоянно
×
×
  • Добави...